Ahojte, som tu nová a obraciam sa na vás s mojím problémom. Začiatkom marca som navštívila lekára kvôli meškajúcej menštruácií (bolo to po vysadení HAK, takže som si z toho ťažkú hlavu nerobila - mám 22 rokov a hak som brala nepretržite 4 roky, čo sa mi už zdalo dlho). Diagnostikoval mi PCO, odporučil inofolic, pichol vyvolávačku a to bolo všetko. Žiadne ďalšie vyšetrenie ani nič. Čítala som tu o tom veľa, každá ste písali že niečo užívate, boli ste na takom a takom vyšetrení, prosím poraďte mi, čo mám ďalej robiť, keďže ma lekár nikam neposlal a nič viac mi o tom nepovedal. Uvažujem aj o zmene lekára, mohli by sme odporučiť nejakého dobrého z NR?
@martinka6282 a ešte k lekárom ja som bola aj v národnom endo.centre v lubochni, kde mi vlastne PCO zistili, nezáleží to od lekára...v " ... "su vsetci bezradní🙂
Nedari sa Vam otehotniet? Mate cysty, alebo myomy, ktore sa Vam nedaju vyliecit? Prave pre Vas je tu cvicenie AVIVA, ktore je jedine na Slovensku. Uz sme pomohli viacerym zenam, ktorym sa nedarilo pocat babatko a nepomahali im ani umele oplodnenia. V maji robime prve 4hodinove cvicenie. Tento krat v Samorine. Nevahajte a prihlaste sa. Skuste prirodzenou formou pomocou jednoduchych cvikov otehotniet,alebo sa zbavit cyst a myomov.
zuzlicek44 dakujem za info 🙂 ..... doktor mi povedal aby som nad bábom popremýšlala čo najskôr, na jednej strane mám pred sebou ešte 2 roky na výške a s priateľom zatiaľ nemáme kde sami bývať ale na druhej strane bojím sa aby potom už nebolo neskoro, lebo keď som tu čítala všetky tie príbehy som sa hrozne zľakla... priateľ ma stále utešuje s tým že je to názor iba jedného lekára a sľúbila som mu že pôjdem aj k inému, tak teraz sa rozhodujem kam, uvidím teda, čo mi povie iný....
@martinka6282 ahoj, no ono pokial este nechcete babatko, vela sa toho robit neda, na tvojom mieste by som poziadala lekara o hormonalny profil a glukozovy test na zistenie inzulinovej rezistencie, ktora byva casta pri tejto diagnoze a lieci sa metforminom a upravou stravy...tiez je tu na mk skupina, kde sme baby s pcos a pomahame si, informujeme sa o roznych clankoch o tejto diagnoze, ako ktory lekar postupuje atd....takze sa k nam kludne pridaj 😉 len jedna rada, neuzivat dalej antikoncepciu, vela lekarov pcos tak "lieci", ale moze to diagnozu zhorsit...drzim ti palce, a nevesaj hlavu, su nas tisicky s tym istym problemom...krasny dnik
@eruuuska antikoncepciu som vysadila pretože som mala pocit že niečo nie je v poriadku a vdaka tomu mi PCO zistili... takže už sa k nej určite nevrátim, doktor povedal že užívanie mi príznaky maskovalo preto na to prišiel až teraz.... skúšam ten inofolic, snád pomôže 🙂 ... baby vy ste mi už veľmi pomohli, bola som z toho všetkého v hroznom šoku no ked som našla toto forum a čítala aj o šťastných koncoch, hneď mi zostalo lepšie 🙂
@martinka6282 nevravim, ze to netreba riesit, ale tiez to netreba brat tragicky, je to len komplikacia ale nic nezdolatelne....ja ked som to zistila dokonca mi odlahlo, lebo niekolko rokov mi lekar vravel, ze je vsetko v poriadku a treba sa viac o babetko snazit ajked som citila opak, az v centre asistovanej reprodukcie mi zistili pcos a zacali sme to riesti, takze hlavu hore a sustredit sa na dokoncenie skoly 😉
Ahoj. Mne tiez diagnostikovali PCO, dvaja lekari. Bolo to v lete 2013, rok pred tym som podstupila laparoskopiu laveho vajecnika, mala som nanom skoro 8cn cystu plnenu krvou a chceli mi ho aj cely zobrat, nastastie nemuseli. Vzdy problemy s menstruaciu a lekar mi otvorene povedal ze tak lahko nrotehotniem.. V podstate to vylucil. Priatel mi bol oporou ale chcel dietatko rovnako ako ja.
Zaciatkom januara som si urobila tehotensky test, mrskala mi 2 mesiace menstruacia ale v to som brala ako normalne v mojom pripade 🙂 ked bol test pozitivny, tak som tomu neverila a dokonca ani tomu druhemu ktory som si v zapati urobila.
Potvrdil mi to az lekar, bola som uz v 7 tyzdni ;)
S priatelom sme neverili a boli nesmierne stastny.. Dnes som uz v 23 tyzdni a cakame chlapceka... Tehotenstvo je bezproblemove aj ked som na rizikovom kedze som diabeticka na inzulinovej pumpe..
Tymto by som ta chcela povzbudit, nie vzdy je pravda to co ti lekari povedia.. Mozu ti urcit hocijaku diagnozu.. Nevzdavajte sa a urcite sa vam pidari mat krasne zdrave babatko ked budete ovaja pripraveni a bude aj pre babatko vytvorene zazemie. To najlepsie je vzdy vykupene tou najtazsou cestou ale hlavne sa nevzdavaaj a mysli pozitivne.. Aj to je velka zbran 🙂
@eruuuska suhlasim...ja som tiez vesala hlavu po stanoveni diagnozy, ze uz druhe babo nebudeme mat. Mala som vsetky priznaky a gynekologicka stanovila diagnozu, ktoru riesila inofolicom a vyvolackami takmer kazdy mesiac. Nemohla som uverit, ze to inac nejde...kedze sa liecim aj na stitnu zlazu, zasla som za endokrynologickou, ktora nasadila liecbu metforminom. Pise sa o tom aj na nete, ked som "pogooglila". Priznam sa, velmi som neverila, ze nabehne cely menstruac. system a lieky maju aj dost vedlajsich ucinkov, no posluchla som lekarku. Taktiez som 9kg zhodila, citila som sa fajn, po dvoch mesiacoch liecby metforminom nabehla menstruacia, konecne ziadne vyvolavacky. Potom som vysadila aj metformin, vsetko fungovalo a po roku som otehotnela. V case, ked som si povedala, ze uz to prijmem, aj ked sa to nepodari a nejako som nelipla len na myslienke mat druhe dietatko a dat surodenca drobcovi. Ale poucila som sa aj v tom, ze lekari su rozni, maju rozne nazory a niekedy sa netreba uspokojit s jednym. Drzim vam vsetkym palce, ktore mate podobne problemy... 😉
ahojte kocky,citam stale tie iste a totozne pribehy ako je i moj.V lete 2013 vysadenie HA po 10-tich rokoch, nalez PCO,duphaston pol roka,zmena doktora,potvrdenie PCO,vysadenie duphastonu,inofolic na 3mesiace,podozrenie na problem so stitnou zlazou,bum potvrdenie mam hypotyreozu,malo hormonov stitnej zlazy,tak uz mesiac dozivotne lieky,uz od 7.2. bez mrchy...co este treba prezit aby boli // ? Je to uz frustrujuce... 😒 ☹
@martinka6282 ahoj tiez som mala PCO po laparke a poprepichovani vajecnikov ( neviem ako sa to odborne vola) som otehotnela inseminaciou. Maly ma dva roky a po porode mam mrchu celkom pravidelne, a konecne ziadne spinenia. Odporucam otehotniet pred tridsiatkou.
@kaaaty počula som také že po pôrode sa to zvykne upraviť... ja som ju dostala tento mesiac bez vyvolávačky, takže sa z toho teším :D neviem či pomohol inofolic ale každopádne mám pocit že je to dobré znamenie 🙂
Ahojte, aj ja mám PCO :( momentálne beriem Duphaston. ale neviem či to nie je zatiaľ zbytočné.. Mám ho užívať alebo ho zatiaľ nechať tak? 😒
Dobry vecer,pridavam sa do klubuzien,ktore maju problemy s cystami na vajecnikoch.v januari som dobrala antikoncepciu jeanine po troch rokoch uzivania.vo februari som mala posledny menzes ktory trval 4 dni a v marci ked som mala dostat tak som zacala spinit.spravila som si tehotensky test ale bol negativny tak som sla k doktorke a ta po odobrati krvy a celkovom vysetreni zistila ze mam vajecniky plne cyst vo vlkosti fazul☹ spravila mi aj vyter z toho spinenia ale vsetky testy negativne,dala mi injekciu na prerusenie spinenia co aj pomohlo na tri dni a potom znova som zacala spinit a spinim az doteraz.uz asi dva tyzdne.uzivam inofolic a predpisala mi clostylbegit ktory mam brat od tretieho dna menzesu,cize som si tie tabletky este nedala:( mam ist na kontrolu az o tri mesiace ale to spinenie mi robi starosti.mozu to byt tie cysty ze postupne praskaju a vyplavuju von z tela?mate s tym skusenosti?dakujem za vsetky odpovede🙂
ahoj..presne
@martinka6282 takto to mam aj ja. PCO sa lieciť nedá. Sú to hormon.problémy, ktore robia problem pri othotnení to je asi ten najhlavsnejsi dovod. (u mna je to aj problem s ochlepním, nadvahou atd)
ale, tak isto, kým som nechela byť tehotná tak je to len o tom že chodiť na vyvolávačky, alebo brať tablletky hormony. takže ja som bola niekoľko rokov bez...ked budeš chcieť byť tehotná a až vtedy sa začne proces, ked budeš chodiť na vyšetrenia napr. laparoskopia, s partnerom na hormon profil ale tiež aj tvoj horm.profil ,atd atd, všetko čo čítaš. 🙂