Ahojte, nechcem sa ľutovať, ale dnes to na mňa opäť doľahlo a musela som si poplakať. Mám 30 r. Posledných 5 rokov som vôbec nebývala chorá, neriešila som lekárov. Pred dvoma rokmi som si našla priateľa, s ktorým plánujeme budúcnosť. Moje problémy začali cca pred dvomi rokmi. Po rozchode s bývalým priateľom som zistila, že mam HPV, dyspláziu. Výsledky sa cca do pol roka upravili a všetko je v poriadku. Každý druhý mesiac však beriem atb, kvôli opakovaným zápalom. Buď je to zápal mechúra alebo iba zápal v močovej rúre. Vždy sa mi to deje pár dni po styku. Liečenie potom trvá týždeň - dva. Momentálne už 3 týždeň, keďže som mala ms a nemohli mi zobrať vzorky moču na kultiváciu. Tieto atb už vôbec nezaberajú, mám strašné bolesti. Strach, zúfalosť, ako bzdeme takto ďalej fungovať. Zmenila som urológa a od ďalšieho mesiaca aj gynekológa. Moja gyn to už prestávala riesit a ak ma urolog poslal na kontrolu aj k nej, tvrdila, ze to nie je jej vec…Je toho ešte viac, aj z iných oblastí. Od 12/22 denne užívam nejaké lieky. Ako sa dať dokopy, prosím je tu niekto kto mal niečo podobné ? Vyšetrenia u imunológa sú v normne.
Veľmi pekne vám ďakujem, ak vám niečo pomohlo🙂
PS: skúšam kapucínku, blokurimu, uro d manosu
Partner sa preliecuje s tebou? Ma dobru hygienu? Po styku sa ides vzdy vymocit?
@emalka priateľ bol už 3 krát na vysetrení, vzdy vsetko negativne. Ja mavam vacsinou enterokoka alebo ecoli co su vraj prenesene bakterie z hrubeho creva, co pri styku vraj byva caste
@emalka niekedy mi hned netreba na wc, idem az po case a problem je na svete, sprcha po samozrejme, pred ale uz ani to niekedy nezaberie, ani hned wc a zapal je tu
Podla toho, pri akom styku😉
@oli18 no pri klasickom, nic ine🙂
Ja by som skusila kozie kolostrum od Eden Pharma, dobry pomer kvalita-cena, plus Coriolus od Mycomedica napriklad. Maju tam aj poradnu, radi lekarka, co sa venuje aj celkovo cinskej medicine a radi aj o tychto hubovych preparatoch.
Ja som po covide uplne odpalena s imunitou, vzdy sa mi nieco premnozi, tak skusam toto. Najprv som to davala malemu, ale riadne dospelacke davky a to dieta sa vylizalo z chorob raz dva. Treba ist na to cez imunitu.
Mozno este poradim imunologa, ale ani tam na nic moc u mna neprisli, ked som dakedy davno riesila podobne, co Ty. Na toto (virusy) som uzivala Isoprinosine, uz davnonpred koronou. Ale teda na recept od imunologa. Skus ist este touto cestou.
Skusala si aj vaginalne probiotika?
@marianarem ano skusala, nemam gynekologicky problem ale vzdy urologicky, bakterie sa mi dostanu len do mocovej trubice
Treba si to tak naplánovať aby si sa vycikala hneď po... Niekedy sa ani mne nechce ale posnažím sa...
Ahoj, po sexe treba ísť vždy cikať. Ideálne pre sexom vypiť pohár vody, ak to ináč nepôjde 🤭. A keď cikáš, tak čo najviac tlačiť, aby prúd moču čo najrýchlejšie vytekal von. Toto treba aplikovať pri každom močení, je to taká základná babská rada, ako vytlačiť baktérie, ktorých je po sexe ešte málo, ale vedia sa rýchlo namnožiť a hlavne idú močovou trubicou hore a keď už sú v mechúri, už je problém ich dostať von. Jasné, že treba aj lieky atď., asi to len touto metódou nepôjde. Ale po sexe určite treba hneď, aj keď len tri kvapky vytlačíš, choď na wc a vycikaj proste maximum čo sa dá. Je to základný "výplach" baktérií z tela von, kým ešte nie sú hlboko.
Skuste sa spytat na urovaxom tbl
@taktotedanie dostala som ich teraz, po atb mam zacat s kurou
Ahoj. Ja mam tiez taketo problemy, ale ja to mam gynekologickeho charakteru. Mam roky zistene bakterie, ktore sa mi zatial nepodarilo znicit a jednou z nich je aj ecoli, ktoru mi vsak nasli aj v moči. Je to hrozne, uplne ta chapem. Akurat aj teraz sedim s tym, ze ma pali cely mocak. Ja to tiez robim tak, ze po sexe idem hned cikat, aj ked len trosicku, umyjem sa a posledne mesiace si hned po sexe davam aj tu d mannosu, to si spominala aj ty. Je zevraj dobra proti infekciam. Ale minule mi aj gynda spominala ten urovaxon, ze aj ten je na ecoli. Ja cakam akurat na vysledky sterov od gyndi a podla toho mi nasadi atb. Ja som teraz uz vyse roka odmietala atb kvoli tomu, ze som ich roky uzivalaa nepodarilo sa mi aj tak znicit tie bakterie, ale mala som od nich skoro rok pauzu a stale sa nam nedari otehotniet, tak chcem este skusit tu liecbu atb a dat tomu este sancu. Lebo sa bojim, ze prave to je dovod, ze sa nam nedari. Lebo vyzera to tak, ze ostatne vysledky nemame az take zle. Ale doteraz to bol nekonecny kolotoc zapalov 😢 uz pochybujem, ze sa toho niekedy zbavim. Ale zaujimave je, ze teraz mam po pol roku pauzy od zapalov zase tri mesiace po sebe presne v ten isty datum (zrovna tesne pred ovu) te zapalove stavy. Tiez som uz zufala 😢😢
Este som zabudla, ze ja som tiez 5 rokov vkuse brala atb, cca kazdy mesiac, prve roky kvoli tomu, ze som stale byvala chora, nakoniec mi asi po troch rokoch nasli volaku bakteriu v nose, co to sposobovala a jednymi atb mi ju vyliecili, lenze tie vsetky atb mi znicili crevnu a tym padom aj vaginalnu mikrofloru a zacala som mavat zapaly mocaku, takze dalsie roky som uzivala atb kvoli tymto zapalom. Nakoniec mi zistili ureaplazmu a neskor aj dalsie bakterie ako napr tu ecoli a odvtedy bojujem zase s tymto a doteraz neuspesne :( my mame tu ecoli premnozenu urcite aj z toho, ze ta crevna mikroflora nie je ok po tych atb. Proste, ked neni crevo zdrave, neni ani vagina a mocove veci v poriadku.
Nenosia tanga nohavičky?skús nosiť iba normálne a iba bavlnu.Ecolli má veľa žien..podľa mňa si už rezistentna na ATB.Ja som mala pár x zápal mechúra, ecolli bol to nekonečný príbeh zabrali až 2,3 ATB u urológa obvodná ma zle liečila.Vela piť a uvidíš snáď noví doktori niečo vymyslia
@andreaak05 u mna boli vytery u gyb praveze vzdy ok, vzdy je to len mocova trubica alebo mechur, je to strasne, dnes mam uz take bolesti, bolia ma krize a hlavne citim vajecniky, bojim sa ze mi to preslo na vajecniky a mam zapal uz tam, rano idem k urologovi , streda gyn ale zase budem musiet cakat na vysledky vyterov par dni… ako dlho si mala tie zapaly ? Kolko mas r ak sa smiem opytat ? Ja sa tiez bojim hlavne toho, ze budeme chciet babatko a kvoli tym prekonanym zapalom sa nebude dat🥲
@andreaak05 ja beriem stale probitoika, inak neviem akon sa da crevna mikroflora dokopy
Ja som brala urovaxom podla schemy asi 3 roky.. teraz som tehu prirodzene, doktorka sa vyjadrila, ze sme si pomohli urcite aj urovaxonom
@taktotedanie kazde 3 mesiace teda ? Alebo aka je schema ? Ja som dostala teraz na 3 mes
Mne je tiez blbo, uz ledva cakam na vysledky sterov, nech mi ozaj da te atb, aj ked ich nenavidim, lebo ma akurat tak dodrbali a nepomohli, ale mozno som uz bola taka preantibiotikovana, ze mi nezaberali. Nooo, s tymito zapalmi bojujem uz asi 5 a pol roka. Takze nepotesim ta. Ja som sa dala dokopy s priatelom a musela som od neho drapnut teto pliagy. Lebo len par mesiacov po zoznameni s nim som zacala mat problemy, vytoky, zapaly. Ale nevieme sa z toho dostat. Su to velke pliagy. Navyse po rokoch ma tie atb tak znicili, ze som zacala mat problemy aj s krckom. Hpv a dysplazia. Chceli ma uz davno operovat, ale stale cakaju, ci sa nam nepodari otehotniet. Nechcu to robit nerodičkam. Mam 33 rokov.
@taktotedanie ja tiez rozmyslam, ze by som to skusila. Brala som to jeden cas, ale len chvilu. Predpisala mi to alergologicka. Tebe kto? Gynda to asi nemoze predpisat, sak?
Brobiotika som brala aj ja dlhe roky vkuse kazdy den, lebo sak v podstate som bola furt na antibiotikach, ale posledny rok som brala atb “len” 2x, tak som probiotika uzivala len v tom obdobi. Ale uz mam kupene, lebo viem, ze budeme zase uzivat atb. Takze teraz ich budem brat asi dlhodobejsie aj ja. Ja este uzivam jacmen a chlorelu od GW, mne to pomaha aj na travenie a stolicu. To tiez uzivam uz ale rok.
Ahoj nechcem narazat na ockovanie prosti covid, nemusi odpovedat, ale mohlo to sposobit to.ja som po tretej davke mala behom trochmesiacov to co nikdy v zivote...
Ja som si kupila dve krabicky For live transfer faktor jedna stoji 60 eur. Je tam 60 kapsul. Brala som dve rano, dve vecre prve dva tyzdne a potomjednuvecer. Ale dostala som sa z toho kolobehu. Vdakabohu. Bola som na tom ako ty.
Alebo skus isoprinosin tiez brat taku kuru plus urinal alebo canpron.
A hladinu cukru v krvi v mas dobru?
@derdia ja som neni ockovana, neviem, ako autorka prispevku. Ale tak, kazdy moze mat pricinu niekde inde 🤷♀️🤷♀️
3 mesiace a pol roka sledovanie, znova 3 mesiace a pol roka sledovanie atd..
@andreaak05 predpisals gynekologicka bez problemov
@andreaak05 ja som mala tiez hpv, dysplaziu, moje problemy zacali hbed po prvom sexe s novym frajerom, ale on ma vysledky ukazkove, vsetko ok, len mne sa to stale po styku vrati, celu noc som preplakala kvoli tomu, ze ma to trapi aj kvoli bolestiam:(
@derdia aha nepocula som o takych liekoch, pozriem sa , a som ockovana ale ja som to mala uz 2 roky pred ockovanim
Aha ok, pozri si na nete, ale daj si pozor aby ta neosmekli. Ja to mam od rodinne znamej ktorej to nosi brat knaz z ameriky original. Ich sestra sa pomocou tohovyliecila z rakoviny vposlendom stadiu. Ale brala az 15 tbl rano 15 na obed a 25 vecer. To strasne zvysuje tvoju imunitu...
Pardon od 12/2021