Poškodenie konečníka po pôrode

blablax
28. júl 2024

Zdravím, chcem sa spýtať prosím mala ste niektorá problém po pôrode s únikom stolice? Rozpoznanie vetrov od tekutej stolice, pripadne roztrhnutý zvierač (sfinkter)? Nespravilo sa vám to alebo ako ste dopadli?
Dakujem

lentilka
28. júl 2024

@blablax Žiaľ, neporadím, no ak sa môžem spýtať - ako sa vám to stalo? Použili nejaký nástroj, nemohli ste si vybrať slobodne polohu...? Vďaka.

blablax
autor
28. júl 2024

@lentilka áno bolo to VEXom pravdepodobne zapríčinené, zatiaľ neviem presne poškodenie keďže som ešte v 600nedeli ale pomaly sa mi nejaké “veci” obnovujú, preto som sa chcela spýtať na podobne prípady ako to riešili

lentilka
28. júl 2024

@blablax To mi je moc luto, snad sa vam to zahoji bez nasledkov. Ja by som vsak kontaktovala dr. aspon telefonicky teraz a popytala sa, co viem urobit na urychlenie hojenia.

blablax
autor
28. júl 2024

@lentilka áno už mám dohodnuté návštevy po odborníkoch, ale všetko po 600 nedelí. Ďakujem krásne 🫶

mia018
28. júl 2024

@blablax rodila som cisárskym rezom a nakoniec som mala problémy že som zo začiatku nič necítila, keď som išla na wc, myslím tie tlaky keď sa tlačí a po každej stolici my išla krv. Bolelo to zakaždým tak, že som škrabala steny wc a revala od bolesti. Nakoniec som išla na gastro kde my zistili trhlinu na konečníku dali my nejakú mastičku a chvalabohu to prešlo takže skús si zatiaľ aspoň mastičku pýtať alebo čo.

blablax
autor
28. júl 2024

@mia018 och to by som si vôbec nemyslela že môžu byt takéto problémy aj po cisárskom. Neviem ako reálne je ďalšie moje tehotenstvo ale myslím, že inak ako cisárskym by som už nemohla ísť