Dobrý deň.
Prosím, stalo sa niekomu, že po gynekologickom vyšetrení ste mali nadtrhnutu hrádzu?
Na klasickej kontrole pred pôrodom ma gynekológ vyšetril z dola ručne. Po príchode domov na WC ma štipalo v okolí pošvy, a mám tam ranu, nadtrhnute.
Pred nejakým časom som mala aj nejaké kvasinky alebo niečo a po preliečeni pri pohlavnom styku sa mi tá rana urobila vtedy prvý krát, zahojila sa dosť rýchlo.
A teraz znova ako mi kontroloval krčok. Mal rukavice, a nevšimla som si či mal lubrikant, či to môže byť preto ak ho nemal? Nabudúce mu to určite spomeniem, aký som mala problém.
Ja sa strašne bojím, že keď som sa takto nadtrhla pri takomto vyšetrení, že sa roztrham pri pôrode. Strašne mi je do plaču stále keď na to pomyslím.
@anavixy ďakujem, skúsim niečo pýtať v lekárni. Snáď to dám do poriadku do pôrodu
Ak mas infekciu alebo si ju nedavno mala, sliznica je krehka a lahko vznikaju trhlinky, take porodne poranenia sa potom aj tazko siju a lahko vznikaju, preto je potrebne pred porodom to mat riadne preliecene. Ale zasa neznamena to, ze sa kvoli tomu natrhnes nejako extra viac, tam ide skor o take oderky vnutri posvy, ktore mozu vznikat, no nestresuj sa tym, skus pouzit napr rosalgin vyplach alebo nejake probiotika do posvy. 🍀