Poraďte, čo so silnou menštruáciou u 13 ročnej

cililing1123
2. jún 2020

Ahojte,
poradte mi prosim. Dcera ma 13 a silny menzes v noci. Dava si 4-ky Allways vlozky a vatu. No 2x za noc ju budim, pretoze si vatu musi vymenit. Ono jej to sem-tam aj pretecie asi podla toho ako sa v noci "hmyri". Ona cez noc velmi tvrdo spi - nezobudi ju ani vibrujuci a zvoniaci budik pri hlave. Od septembra ide na intrak. Mame problem. Kto ju bude budit? Ake vlozky, resp. co by sme mali vyskusat? Dost je aj ona z toho chuda v strese... dakujem za kazdu radu.

kovacikovakristina
2. jún 2020

Ahooj keď je taký silný menzes tak ju musíš naučiť pouzivat tampony mini a vložku na noc 🙂

simsalabim
2. jún 2020

@cililing1123 neporadim, ale nedavno som bola so 14rocnou dcerou na preventivke a dr sa pytala aj na intenzitu krvacania, ze pri moc silnom posiela na ultrazvuk. Mozno aj toto by som skusila.

simsalabim
2. jún 2020

@kovacikovakristina mat tampon tolko hodin v noci asi nie je ok...

nikpa
2. jún 2020

@cililing1123 pri takomto silnom krvácaní určite navštívte gynekológa

viikkki
2. jún 2020

Co tak menštruačný kalisok plus tensiu vložku ak by podtieklo? 🙂

hugigugin
2. jún 2020

Mám celý život tak ako ona a mam 41, tiež používam always 4ky, ale na noc si naukladám aj 3-4 na seba hlavne 2. -3. deň z 5, dávam si aj 3 x denne ascorutin a 1x vitamín C( ja mam Práškový z dm) od 1 dňa. Tiež som v noci tvrdá. Alebo potom i kontinente nohavičky tena lady ale ona je ešte mladá tak najskôr by som šla na gynekologii s nou.

zuzap33
2. jún 2020

@cililing1123 v takomto pripade navstivit gyndu. Potom zas budete riesit hematologiu kvoli nedostatku zeleza?

prea
2. jún 2020

Ja som dostala prvú v 11... mávala som rovnaký problém ako tvoja dcéra silne bolestivé a v noci som vždy pretiekla aj keď som mala 16 a vyššie... pomohol mi tampón a plus vložka... ja osobne neviem ani spávať ani chodiť cez deň s vložkou je mi to nepríjemne... neni mi to prirodzene lebo mám strach z pretecenia z noci... dúfam že si s tým nejak poradíte držím Vám palce... inak má este napadlo citrónom zoslabovat menštruáciu ?

aduuuska
2. jún 2020

Celý život mám s týmto problém, ale mne extrémne pomohol alchemilkovy čaj a kvapky. Treba si hlavne tie kvapky dávať každý deň, odkedy to beriem tak nemám ani bolesti ani takú silnú menštruáciu. Pozri firmu dedik a dcéry, oni majú tieto bylinkové kvapky veľmi kvalitné

silviak
2. jún 2020

@cililing1123
Ja dabam dcere na noc tu podlozku pogumovanu pre deticky. Na tom spi. Lebo tiez sa jej to sem tam stane. Ma silnejsie ako ja. Ale zas zatial bez bolesti nastastie.

guliver19
2. jún 2020

@hugigugin 3-4vlozky na seba? Preboha sa zamyslite kolko odpadu vytvorite!??? Co tak mensturacny kalisok. Ja nechapem jak moze byt niekto takto zadubeny, a v dnesnom svete nemysliet aj na tento aspekt. V 41 rokoch!!!

vejapa76
2. jún 2020

Ešte su síce neodskúšané ale objednala som dcére menštruačné nohavičky. Je to priedušný mateiál, spodok vysoko dopredu aj vysoko dozadu je bavlna a pod ňou niečo nepremokavé. Čo nezachytí vložka by mala zachytiť ta bavlna. Nevýhoda - trošku šuštia. Tak uvidím či budú funkčné. Ináč...na SVK sú dosť drahé. Obednala som z Ali 3ks tuším 6 ?€ Čiže jedny vyšli okolo 2,-€ tak vyskúšame.

jaurs
2. jún 2020

@guliver19 používam kalíšok a stane sa.... Isto by som dieťatu neodporúčala kalíšok.

jaurs
2. jún 2020

A ak je takéto silné krvácanie tak by som navšívila gynekologa - prípadne s pediatričkou to skus konzulovať, kam ta nasmeruje. Za skusenie nič nedáš. Ale myslím že asi nikam - proste je to tak -niektora menej niektora viac, niektorá s bolesťami a niektorá bez...

lenuska9999
2. jún 2020

Určite k lekárovi..

zuzi79
3. jún 2020

@guliver19 podľa mňa ale píše veľkosť vloziek podľa intenzity krvácania, čiže štvorky...

sashabb
3. jún 2020

@zuzi79 píše naukladá 3-4 naseba

eliska13
3. jún 2020

@cililing1123 neviem mne sa zdá prehnane, aby tak silno krvácala a ešte 2x v noci vstávať išla by som na gynekológiu nie je z toho anemicka?možno má myom, polyp či iný problém s hormónmi.
Len nejakú podložku pod seba a veľké pevné nohavičky neodporúčam tampon

eliska13
3. jún 2020

@cililing1123 a veľa veľa C vitamínu.Ja som mala myom a silnejšie som krvácala plus ascorutin k tomu

bale1rinka
3. jún 2020

nestačím sa čudovať ako matka môže takto dcére "pomôcť"a pýtať sa TU NA MODROM KONOVI... treba začať bylinkami, vitex jahňací, alchemilka a ak stále bude krvácanie silné tak smer gynekológ a on už povie, čo a ako...ja som mala furt takéto problémy a keby moja mama bola vedela .....tak ma pošle ku gynekológovi a bolo by po probléme, namiesto toho som to ignorovala a neriešila to a mám furt problémy s tým, trošku lepšie a viem čo mám robiť..no....ide to pomaly...

cililing1123
autor
3. jún 2020

Dakujem vsetkym babam za nazor. Velmi si cenim Vas nazor. Zrejme som sa ale zle vyjadrila. Dcera nema problem s bolestami a silnym krvacanim. Ide skor o to, ako to zariadit v noci, ked tvrdo spi (a nedokaze sa sama zobudit) nepretrzite 9 hodin. V tomto pripade je jasne, ze 1 vlozka nestaci. V noci sa kazda z nas "hmyri". Skor som chcela radu na vlozky, nohavicky... ako to riesite pri svojich babach. ZLE SOM SA TEDA VYJADRILA, za co sa vopred ospravedlnujem. Takze poprosim matky dokonale o zhovievavost. Moja dcera bola u gynekologicky uz v 8 rokoch. Cize pokial by som to povazovala za problem pre doktora neriesila by som to tu @bale1rinka.
Dakujem baby. Pokial budem nieco chciet opytam sa uz cez ss.

simsalabim
3. jún 2020

@cililing1123 myslim, ze to nikto nemyslel v zlom, zas nebud taka vztahovacna. A za seba - mam 2 dcery a ani jedna si v noci nemusi vymenit vlozku - pouzivaju tu na noc a jedna im na ten cas staci(la). Starsia uz presla na poharik. To znamena, ze pre mna nie je "jasne, ze jedna vlozka na noc nestaci". Staci. Mne sa zda divne mat vlozku a este aj vatu....Aj mne vzdy jedna vlozka stacila, ked som este pred desatrociami vlozky pouzivala....teraz uz roky ficim na pohariku. Tak prepac, ze ti tu zeny - a ja medzi nimi - v dobrom na diskusiu, co ma v nazve "silna menstruacia" povedali svoj nazor.

cililing1123
autor
3. jún 2020

@simsalabim ked ja ti poviem ze pouzivam tampon aj v noci a menim si ho kazde 3 hodky... ked som bola v dcerinom veku tiez mi vlozka nestacila. A neboli vymozenosti ako teraz. Precitaj si este raz prispevok matky, ktora sa do mna "obula". Mam svoj vek a nemusela som reagovat vobec. Uz len to jej "matka"... zrejme zlost na jej mamu 😉 neriesim a nereagujem uz. Vsetkym dakujem 😊

bale1rinka
3. jún 2020

@cililing1123 je to aj tak divné celé, 8 ročná u gynekológa? pre boha...nie je možné aby mala taký silný menzes, že sa nezobudí, neverím tomu, ja som sa vždy zobudila aj ako 15ročná napr. a krv pretiekla celým matracom...nechápem.

eliska13
3. jún 2020

@cililing1123 v 8 r asi nemala menzes či?prepáč mne je to zvláštne podľa mňa má veľmi silné krvácanie to neznamená, keď ho máš ty, že musí mať aj ona.No tak sa bude musieť naučiť zobudiť na budik veď ju nebude chodiť budiť vychovavatelka, keď nechce plachty, periny meniť.Ja som mala pár mesiacov myom a menzes čo menzes všetko prať a skončila som so silnou anémiou.Nikto na teba zle nereagoval😊alchemylka gynex mi nič nepomohli, keď tam bol iný problém.Krvacanie kde musí ísť 2x v noci na WC je silne

cililing1123
autor
3. jún 2020

@bale1rinka ku gynekologicke sa chodi aj s inymi problemami 😉

bettie
12. jún 2020

@aduuuska ktore kvapky konktetne prosim?

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brunetkaajedna
13. jún 2020

Dobrý deň viete mi poradiť ? Mám 14 rokov a asi jeden rok som mala biely výtok ešte nemám menzes a od včera sa zmenil na hnedý nepáchne ale je hnedý a bojím sa čo by to mohlo byt ? Niekto tu raz písal že tiež to jedno dievča takto malo a za tri styry dni dostala menštruáciou je to tak?

eliska13
13. jún 2020

@brunetkaajedna myslím, že už príde menzes😀