Popôrodný sťahovací pás

cyberk
31. okt 2021

Ahojte zienky,
Premyslam nad kupou poporodneho pasu, v inzeratoch pise viacero zien, ze ich predava lebo nesadla velkost, viete mi odporucit aku velkost idealne kupit?
Pred tehotenstvom som mavala vel. S, a teda neviem ci je dobre kupit S alebo radsej uz M... ako ste to mali vy?
Dakujem!

zenazaba
31. okt 2021

@cyberk hmmm..ja som mala S. Bezne nosim oblecenie XS. A tiez by som na jednej strane povedala, ze bol maly, lebo teda stahoval brutalne fest. Ale na strane druhej, to je snad jeho uloha. Nie je to kus oblecenia, ktory ma pohodlne sadnut, ale ma stiahnut, to co stiahnut treba. Nosila som ho iba prvych par dni, ale hlavne preto, ze mi dobre drzal chrbticu a nedovolil mi hrbit sa 😃

veronice
31. okt 2021

Ja som si kupila poporodny pas az po porode a priamo v predajni vyskusala. To je podla mna najistejsie... Netrufla som si dopredu odhadnut svoju velkost po porode 🙈 inak nakoniec som ho mala na sebe asi len 3x lebo som mala sekciu a tlacilo ma to na rane tak som ho radsej odlozila. Pred tehotenstvom som nosila velkost M a pas mi sadol velkost XL 🙈

cyberk
autor
31. okt 2021

Dakujem zienky, takze radsej kupit o cislo aspon vacsie ako sa snazit narvat do povodnej velkosti :D tak uvidime kolko este priberiem ... @zenazaba @veronice

mattkapd
31. okt 2021

@cyberk pôvodne nosím veľkosť S pas mam tiež veľkosti S.. Pri prvom som pribrala 23kg a pri druhom 13kg..ja som ale po pôrode hneď mohla obliecť svoje oblečenie.. Teraz ma mala 2 týždne a mne už ostalo len nejaké menšie bruško takže pas nosím každý deň aspoň na 2 hodinky

domiklik
1. nov 2021

@cyberk no neviem, ja by som väčší nekupovala... Ja som kupovala chicco veľkosť s, a dá sa to dosť prispôsobiť... Takze, ak nejako brutálne nepriberies mavidim dôvod kupovať väčší...

sofiafranko
1. nov 2021

@cyberk popôrodný pás sa má kupovať až po pôrode po prepustení z nemocnice, nakoľko dopredu neviete koľko vám bruško klesne a trochu sa zregeneruje. Existuju aj sťahovacie popôrodné nohavičky.

cyberk
autor
1. nov 2021

@mattkapd @domiklik @sofiafranko dakujem zienky :D no ved toto som na konci 5teho a moc to na mne ani nevidno ze som tehotna... takze nepredpokladam nejaky velky narast vahy, ani velkosti... dakujem za rady 🙂 a od kedy ste ten pas zacali po porode pouzivat?

mattkapd
1. nov 2021

@cyberk tiež som do 5 mesiaca nemala vôbec brucho a potom to išlo 😅😅.. Zo 47kg na 70kg a pri druhom zo 47kg na 60kg..tam som už mala ale tehotensku cukrovku takže som sa veľmi obmedzovala.. Ten pas som začala používať hneď v deň ako ma prepustili domov.. Do porodnice som si ho nebrala

cyberk
autor
1. nov 2021

@mattkapd ufff tak to sa mam na co tesit :D :D dakujem hh :D

kristinka92
1. nov 2021

@cyberk ahoj, ja som si ho tiež chcela už kúpiť dopredu, ale jedna veľmi milá pani predavačka v obchode mi odporúčala kúpiť ho až po pôrode- jednak preto aby “sadol” a bol dostatočne pevný a teda to aj fungovalo, a po ďalšie nikdy nevies ako budeš rodiť, pri prípadnom cisárskom je dobre sa spýtať doktora či ho odporúča alebo nie 🙂 prišlo mi to ako dobrá rada, takze som sa tak aj zariadila

cyberk
autor
2. nov 2021

@kristinka92 ahoj,, rozhodne asi pockam akym sposobom budem rodit a pak riesit.. 🙂 dakujem