Popôrodné hemoroidy

14. máj 2024

Ahojte. Pred 3t som porodila, ale hemoroidy sa mi začali robiť už týždeň pred pôrodom. Odvtedy si to mastila gélom z dubovej kôry, nepomohlo. Doma som pridala Detralex, Procto-Glyvenol, Doloproct....Nič mi nepomaha a posledne dni mi už začali bolesti.
Prestávam dúfať, že to prejde a budem musieť ísť k doktorovi.
Viem, ze to robia súkromné kliniky laserom, ale na to teraz nemám.
Zostava mi bud chirurgia alebo gastroenterológia, nakoľko som pozerala, že to robia aj tam aj tam, ale ktoré z toho mam zvoliť?

haraburdova
14. máj 2024

Ahoj, ja si prechadzam tym istym. Urcite najdi dobreho proktologa, ten zhodnoti stav a naslednu liecbu. Sla by som cez sukromne kliniky kde sa plati, lebo ked som si vypytala vymenny listok a skusala to cez nemocnicu, cakacia doba bola 3 mesiace len na vstupne vysetrenie a dovtedy by som zosalela. To je ale stav v BA, neviem odkial si ale teda urcite dobreho proktologa. A v lekarni kup dubovu koru, urob z toho "odvar" a posed si v tom tak 2x do dna cca po dobu 10-15 minut. Robi to zazraky 🙂

lusinkaj85
14. máj 2024

Ahoj, ja len že skús ešte faktu masť aj čapíky, pri prvom pôrode mi to muž na radu lekárov doniesol do nemocnice a už pri odchode boli skoro úplne stiahnuté. Pri druhom pôrode som išla už rovno do pôrodnice vybavená, dala som si to hneď po pôrode a po pár dňoch som ani nevedela.

maryetta
14. máj 2024

Tiez som davala faktu mast a krásne to stiahlo. A to som mala teda ozaj dooost.

lienka.7
14. máj 2024

Nepíšeš odkiaľ si, ak máš možnosť, kúp si v AT masť Hadensa. To je topka 👌

autor
14. máj 2024

@haraburdova mne to nepomohlo

autor
14. máj 2024

Ide o to ze mne už sa vytvorili take 2 hrášky a keď som to mala naposledy, tiež mi podobne blbosti nezaberali

chvostik1
14. máj 2024

Ahoj, ja som týmto problemom trpela ešte pred pôrodom. Natierala som si to gélom z dubovej kôry, ale trvalo mi skoro dva mesiace kým sa to zahojilo do takej miery, že mi to nespôsobovalo problémy. Tak možno to bude chcieť len dlhšiu dobu na zahojenie

autor
14. máj 2024

@chvostik1 kiezby. Nechcem už riešiť operácie. Dosť co mi robí problém rana po cisarskom, lebo mi hnisá. Ešte aj toto

chvostik1
14. máj 2024

Záleží od toho aké si to mala veľké. Ja som napríklad naozaj nevedela sedieť takmer 2 týždne čo ma to tak strašne bolelo. Prvé dni som doslova preplakala. Všetko som robila postojačky. Používala som to po každej potrebe a postupne sa to zlepšovalo.

autor
14. máj 2024

@chvostik1 ten gel je slabý. Mne to nepomaha

drasla
15. máj 2024

Tea tree olej (z. Just), striedať s levandulovym a nechtikova mast. Setrit sa, obmedzit tlak na spodok, cize lezat a oddychovat, co sa da. Drzim palce, tiez tym momentálne prechadzam.