Popôrodné bruško

4. okt 2021

Ahojte,
Máte nejaké tipy na to ,ako schudnúť z bruška po pôrode? Som po cisárskom reze,skoro pol roka. Diastazu mám ledva na dva prsty. Ale bruško ostalo. Kíl mám menej ako pred tehotenstvom. Dosť ma to bruško trápi. Viem že mám aj zlé držanie tela, pracujem na Tom( bruško je vypuklé aj kvoli tomu) . Je také dosť veľké k telu, nafúknuté a dole klesnute , ovisnuté..neviem aké cviky môžem cvičiť pri tejto diastaze . Ďakujem za každý tip.

veronicka42
4. okt 2021

Ja som skoro 3 mesiace po cisárskom a tiež je také ako.vy opisujete.. nie až tak prehnane akov extrémnych premenách no podobne.. inak mňa by zaujímalo môžem už nosiť normálne nohavičky??

autor
4. okt 2021

@veronicka42 ja som začala asi tri týždne po cisárskom alebo tak nejak. Keď ma už nebolela jazva. Dovtedy som pouzivala iba také sieťové špeciálne pre ženy po pôrode.

eternity24
4. okt 2021

Možno proces komplikuje jazva, kede ste po víťazkou. Na internete, YouTube si ľahko nájdete cviky na diadyazu. Cize začať najprv určite s nimi. Aby sa diadtaza stiahla, potom môžte normálne cviky na posilnenie brušných svalov.

autor
4. okt 2021

@eternity24 a ako jazva komplikuje to hojenie a normálne vyformované bruško?

kiki68
4. okt 2021

Mrkni si reversed crunches napriklad. To je efektivne

eternity24
4. okt 2021

Tak máte prerezane brušné svaly. Svalstvo sa nemusí uz tak spojiť, aby to bolo esteticky na takej úrovni ako predtým. Si laicky myslim 😀

pmoricova
4. okt 2021

Ahoj skus koncept mama core maju 7 dnovu vyzvu zadara. Ja uz ficim na 70 dnovej vyzve. Velmi podrobne instruktaze a dobry koncept

yoxinka
4. okt 2021

Ja hlavne neodporúčam cvičiť podľa nejakého videa na youtube. Sedem mesiacov riešim dve platničky a vrámci toho riešim aj core a teda brucho, ktoré som mala po troch pôrodoch úplne nefukčné. Fyzioterapeut ma týždeň učil len dýchať správne a to nie že sa na mňa pozeral, kontroloval každý pohyb svalov, opravoval ma … toto youtube nespraví. Vrámci tejto rehabilitácie som bola aj u fyzio, ktorá sa venuje špeciálne diastázam, panvovému dnu a to isté, všetko kontrolovala, sledovala. Chodím k 4 fyzioterapeutom a všetci mi zdôrazňujú, že základ je správne dýchať. Mňa učili nanovo dýchať, chodiť, robiť bežné činnosti úplne inak. Neviem do akej miery sa to brucho dá vyformovať do pôvodnej podoby, ale na sebe vidím, že správnym dýchaním sa telo prirodzene samé vystiera a svaly treba zacvičiť. Ja cvičím všetko s fyzioterapeutmi a niekedy je to riadna makačka, aj keď to tak ba pohľad vôbec nevyzerá.