Ahojte, bola som na prvej kontrole u gynekologicky a potvrdila mi tehotenstvo. Hned sa ma pytala ci ked budem ku nim chodit na poradne, suhlasim s ich balikom 85,-, ktory obsahuje aj glukozovy test a spomenula este dve veci len si nepamatam.. mala som myslienky vsade mozne. No teraz rozmyslam, ze ved to by malo byt hradene poistovnou nie? Lekarka nie je sukromna, takze nerozumiem.. Poistovnu mam Doveru. Stretli ste sa s takymto poplatkom? 85,- teda nie je malo. Dakujem
@buducamama aj ja som absolvovala glukózovy test u svojho gynekológa a myslím že som zaň neplatila nič
@buducamama môj gynekológ mi tiež nanútil takúto somarinu. Sono bábätka máš hradené asi len 3x za celé tehotenstvo, takže v cene balíčka bolo sono na každej poradni plus vytlačená fotka zadarmo. Bola som neskúsená prvorodička, bolo to úplne zbytočné platiť toľké peniaze. Moja druhá doktorka mi dala fotky zadarmo na usb a neplatila som ani cent navyše.
@ziarifka no je to des, najhorsie, ze kde teraz budem zhanat druheho doktora.. zdieraci su to.
@buducamama No ved lekarka skusila. Nemusela si suhlasit, bola to ponuka. Aj v obchode mas milion veci, ktore su uplne somariny, alebo ti ich bude niekto ponukat podomovym predajom, na parkovisku, cez telefon... nechces, tak nesuhlasis, nekupis.
Alebo ta vydierala, ze ked nezaplatis, tak ta vyradi z evidencie, alebo ta odmietne osetrit? Pochyujem.. ponukla nejaky akoze nadstandard, pokojne to odmietni.
moj pytal na zaciatku tehu nejaku mensiu sumu tusim 10-20 eur za to ze mi spravi sono na kazdej poradni az do konca tehotenstva ale nie za glokozovy test ani nic ine ...to vsetko je hradene poistovnou mimo toho sona ... stym som suhlasia, este mi povedal ze ked stacia tie 3 sona tak neplatim nic alebo mozem zaplatit jednotlivo na poradni ked budem chciet ale tam tusim 5 eur za jedno sono... tak som zobrala ten "balicek"
Spýtala by som sa, čo konkrétne obsahuje ten balíček, podľa mňa to bude za prednostne objednávanie, fotky z ultrazvuku a tak podobne. Na glukózový test som akurát kupovala glukozu v lekárni (za 1,50), ale hovorili, že na recept by bola bez doplatku. Akurát poisťovňa prepláca len tie tri veľké ultrazvuky (12, cca 20 a 30tt), pokial tam nie je zdravotná indikácia na častejší...ale závisí od doktora, mne ho nerobil len 3x, aj keď tiež nie na každej poradni.
@buducamama Ešte raz sa popýtaj, o čo presne ide. Možno stačí povedať nie a je to, možno sú tam také veci, čo vlastne nepotrebuješ.
@buducamama doktora som menila kvôli sťahovaniu, nie kvôli tomu balíčku 🙂 balíček sa dá samozrejme odmietnuť.
@buducamama nema cennik na nete? popripade urcite ma na dverach, tak si odfot a v klude doma precitaj. ja platim 60e rocne. v tehotenstve este +50e. tu je jeho cennik
glukozovy test ti robit nemusi moze t dat len odporucanku a musis si najst diabetologa co ti ho spravi plus utz len tri robi pocas tehotenstva plus napr morfologicky da len listok a musis si najst takeho co urobi detto merania tej kosticky
je to podla mna prijatelma suma ak nechces nemusis to samozrejme akceptovat ale potom si treba dalsie vysetrenia vybehat inde
jooj ty si v bratislave tak ako to je super cena ani by som nevahala ak si to nedas a bides si to obehavat samostatne okrem straty casu a doprosovania sa zaplatis separatne o hodne viac
no na tehotnych a na detoch sa zaraba najlepsie.... ja tymto akoze balickom s vyhodami vobec nerozumiem, je to podla mna totalne uboziactvo. Ja u svojho Dr. neplatim nic, sono mam na kazdej poradni, aj fotku, objednanie na cas, nikdy necakam, glukozovy test sa robi v labaku - zadarmo, etc etc... (a je teda podla mna uplne jedno, ci je to ambulancia v Ba, Ke alebo niekde v hornej dolnej...).
Clovek odvadza tazke prachy na zdravotne poistenie, naco potom?
S takymto pristupom tu budeme mat o chvilu zdravotnictvo spoplatnene ako v USA
Ponuka to veľa lekárov aj mne to ponúkli keď som k ním prestupovala v polke tehu s tým že len polovicu toho. Odmietla som ale u môjho sa platí za každé sono 10€. Sono mi robil asi na každej prehliadke. Rodila som predčasne takze som tam nenechala veľa peňazí no videla som prístup sestier koli tomu že som si neuhradila “nadstandart” . Ale u môjho sa k tomu počíta aj to že máš číslo na lekára a pri probléme mu volas kedykoľvek. Takze pri druhom som zvažovala o priplatení 🙂 a to je to u neho vyše dvojnásobku danej sumy 🤷🏼♀️
ja som nikdy neplatila ani pri 1.tehotenstve ani pri 2. ..jedine co som si platila boli pri 1.tehotenstve fotky zo sona (kedze vtedy som chodila sukromnicke)...ale pri 2.tehotenstve som chodila statnej a ta mi vsetko robila zadarmo aj fotky z kazdeho sona mi dala zadarmo....a teda sono mi robili obe doktorky pri kazdej prehliadke
@buducamama ja u gyn neplatim nic,ale zevraj glukozovy test by si bud musela obiehat diabetologa alebo tento jediny sa plati.ja som platila 10 eur.ine poplatky neplatim..ale pocula som od vela bab ze je bezne platit..takze asi to zavisi od lekara.
@nafka0483 opytam sa jej nabuduce, uvidime co povie.
Baby dakujem, opytam sa nabuduce, ale asi fakt ak nechcem behat kade tade a zhanat, kto mi ten test spravi, nic ine mi neostava..
@buducamama ja som u svojho nikdy neplatila nic a to mi robil sono ( aj 3D) na každej poradni plus foto a video dával na USB kľúč. Odbery boli samozrejme. Za glukózy som si zaplatila v lekárni asi 2€. Keď som si pozerala v aplikácii od dôvery tak som mala každú prehliadku hradenú poisťovňou.
V prvom tehotenstve som mala štátnu gynekologicku a neplatila som ta celé tehotenstvo nič, vôbec nič. Robí 3 základné sona za celé tehu ktoré hradí poisťovňa no napriek tomu mi robila sono na každej poradni ze aspoň kukneme. Fotku mi dala iba 1x. Za glukozovy test som neplatila, ten mi robili priamo u nej. Akurát morfologicke sono mi odporučila aby som išla niekde inde nakoľko ona nemá až také kvalitné sono. Tak to som sa objednala a mala som od hej výmenný lístok tak ani to som neplatila. Ďalšie tehotenstva som už bola súkromného a odhliadnuc od toho ze som platila za objednanie na čas a tie 3 základné sona, o čom som však vedela ze to tak ma, som platila iba za glukozovy test 25e lebo on ho nerobí a musela som ísť priamo na diabetologicke. Takže za mňa tých 85e je dosť prehnane a u štátnej by som to neplatila.
@buducamama Gynekologička mi neponúkla balík takého druhu. Jej prácu a výkony jej uhrádza z.p., dostala som pár uvítacích balíčkov ( kto pozná, vie : príručka pre dojčenie, plienka,cumlík,krém na zapareniny, sprievodca tehotenstvom). Z mojej strany žiadne finančné všimné, ktoré by ju malo motivovať k lepším výsledkom, pretože jej hnací motor pre spokojnosť je inde.
Mne robila lekarka sono na kazdej navsteve a nedoplacala som nic. Ine kamaratky sa tiez stazovali, se ich lekari si pytali za kazde sono 20€. 🤷🏼♀️
Ja som mala poplatok 315 eur, to si ešte z lacného kraja 😀 tuším zmením gynekológa
@basska_b preboha a za co?
@buducamama odomna pytaju za buducu citologiu 25€
nie nestrela, no je tomu 5 rokov dozadu, tak netuším, či sa niečo zmenilo