Pomohol vám Penoxal pri častých zápaloch močových ciest?

kawasakier6n
12. aug 2020

dobry den,

Mavam caste zapaly mocovych ciest a furt palenie v posve..vyskusala som uz vsetko mozne aj nemozne..nie som pomaly dva dni bez palenia okolo posvy..moj manzel je v poriadku..vela pijem, dodrziavam snad vsetko co by mohlo uskodit..som zufala..ze vraj penoxal by mohol pomoct na chronicke zapaly? Poradite?
$%^&^zapaly. Mate s kusenosti?

simsalabim
12. aug 2020

@kawasakier6n u imunologa si bola? Moze pomoct liekmi aj autovakcinou.

kawasakier6n
autor
9. sep 2020

@simsalabim bola som..nic extra mi nenasli a poradili klasicke lieky z lekarne co som uz davno pouzivala..a aku autovakcinu?

eviulenka
26. apr 2021

Ja som na tom bola veľmi zle, nemohla som v noci spávať, neustály pocit, že sa nemôžem vyčurat úplne, dokonca som skončila tak, že som sa pred spánkom cievkovala....vybrala som 13atb za rok na ureaplazmy a enterococcus faecalis, nič mi nepomohlo, len som bola ako zombie. Skúšala som aj penoxal, ten mi nepomohol. Pomohol mi ale wobenzym, vybrala som 2x800 balenie, 3*10 tabliet denne, dôležité je jesť to min hodinu pred jedlom a min 2 hodiny po jedle, inak sa enzýmy použijú na trávenie. Ja som si brala ráno nalačno, potom okolo 4tej a potom na spanok. Do toho som sa každý druhý deň vyplachovala rosalginom, neskôr keď to trochu ustúpilo, iba po sexe, alebo keď som sa zle utrela po stolici, alebo keď som začala mať divné pocity. Kúpila som si irigator a saciky, vyjde to lacnejšie.
Dnes som bez problémov, v pripade, že začnem čurat viac, okamžite nasadím wobenzym+rosalgin+8 sáčkov manozy denne+ urologicky čaj, aby sa to nerozvinulo. Takto pár dní, kým to neustupi. Základ je zastaviť to hned v zárodku, aby sa to nerozmnozilo. Nečakam na bolesti, stačí mi, že v noci idem zrazu 4x čurat a viem, že treba zacat.
Okrem uvedeného som ešte brala probiotiká symprove a jačmeň od greenways, čo asi tiež trochu pomohlo, ale to som brala aj predtým a nič. Zmena nastala až keď som nasadila agresívne wobenzym a rosalgin.

kawasakier6n
autor
27. apr 2021

@eviulenka ahoj..ja odpadnem..a vies ze ti to total verim s tym wobenzynom? Vcera zrovna mi islo na zapal uz zase po 4 mesiacoch kludu..a hned som si nasadila wobenzyn, D-manosu, kapucinku od Afra ta je fakt najlepsia a urobila si vyplach alunitom..este mam 1000 mg vitamin C a fakt daco zabralo bo sa mi to zacalo ku veceru zlepsovat..dokonca som spala celu noc bez curania a vcera som si nemusela nasadit antibiotika..zatisl..uvidim ako cez den..ale vzcsinou vzdy ked ma zacalo rezat mi pomohli uz len antibiotika..a vcera som si ich 1x nedala a zatial klop klop sa citim lepsie 😊

eviulenka
27. apr 2021

@kawasakier6n tu manozu si kúp ideálne sáčky 2g, mne funguje najlepšie blokurima, keď máš akut, dávaj sáčok každé 2 hodky, aj v noci, aby sa to celé vyplavilo. Je to akoby cukor, ktorý sa nemetabolizuje, prejde az do mocaku, baktéria sa na neho nalepí a vyjde to von. Preto veľa manozy a veľa pitia, nech sa to vylúči všetko. Wobenzym mne už pomohol na kadečo, aj na cysty, extrémne dôležité je fakt vydržať a užívať mimo jedla, aby sa nespotreboval na podporu trávenia.
Nie je to lacná záležitosť, ale mne veľmi pomohol na podporu imunity. A tie výplachy sú tiež v tomto štádiu dôležité, nech sa tam nezačne niečo množiť. Ideál keď to doplnis nejakým vaginálnym probiotikom.
Len fakt vydrz v tomto režime aspoň mesiac. Sú to všetko výživové doplnky, nie je to ako s ATB, že zaberu za hodinu. Držím palce

kawasakier6n
autor
27. apr 2021

@eviulenka inak to 2x 800 balenie ti kolko prosim ta vydrzalo na kolko to je? A chcem sa este spytat ze ked si mala tu kuru tak nevratilo sa ti to? Alebo ako dlho si mala klud? Dakujem

kawasakier6n
autor
27. apr 2021

@eviulenka brala si ho v kuse pol roka bez prestavky?

eviulenka
28. apr 2021

Ja som ako som povedala brala 30tabletiek denne asi mesiac....takže prvé balenie išlo po mesiaci. Po tom mesiaci sa to už značne zlepšilo. Potom som mala snahu ešte mesiac to tak brať, ale už som to flakala viac, takže druhé mi vydržalo dlhšie. Kúpila som si aj tretie a to mám stále poloplne, lebo už beriem len občas a preventívne.
Predtým som brala aj urovaxom a urivac, ale to mne nijak nepomohlo. Každý je ale iný.
To bolo v júli minulého roku po asi roku trápenia. Ako som vravela, bola som na tom tak, že kvôli pocitu vycurania som sa musela cievkovat, takmer žiadny sex, hrozný spánok. Moc som mala vždy čistý, baktérie boli len pri gyn vytere. Gyn problémy som ale nikdy nemala, len tie urologicke.
Zistila som medzitým, že jedine ATB ktoré mi paradoxne pomáhali bol veľmi šetrný jednodňový Monural. Ale to závisí aj od toho akú máš baktériu, ale má veľmi nízku rezistenciu, keďže to nie je veľmi populárne ATB, tak ak budeš zúfalá, skús aj to. Moja lekárka mi ho napísala dvakrát za sebou a pamätám, že vtedy sa mi prvýkrát uľavilo. Ale bola to dočaska na asi 2 mesiace.
K tomu Wobenzymu som sa asi 3x do týždňa vyplachovala a brala preventívne manozu.
Po asi 2 mesiacoch tejto kúry sa mi to upravilo tak, že v noci som vstávala max raz a aj po sexe bez problémov.
Odvtedy som nič nebrala, len vitamín D a omega 3 na podporu imunity.
Odvtedy sa mi to nevrátilo, až 3dni dozadu, som tehotná. Keďže ATB ani nemôžem a zase mám čistý moc, takže mi ani žiadne nedá, zobrala som si 9 tabletiek Wobenzymu, lekár mi dovolil manozu, takže som nasadila fakt vysokú dávku, dala som 2deci urologickeho a 3x som sa vyplachla rosalginom. Včera noc bola ešte hrozna, chodila som každých 10minut, ale dnes už som bola len 2x. A myslím, že to mám za sebou. Základ je, ak sa to vráti, zacat hned, jak to príde. A ak si si vedomá, že si sa holila, alebo si sa zle utrela po stolici, okamžite vypláchnut. Ináč naozaj pomáha dole sa neholit. Ja som to teraz schytala po dlhej dobe po holení.

Ako prvá pomoc kvantá manozy, a veľa veľa piť. Manoza by mala fungovať len na e-coli, ja som mala inú baktériu, preto narovinu, vtedy mi veľmi nefungovala. Ale zase je to najčastejšia baktéria, preto ak sa ti to vráti, neznamená to, že to nemusí byť ona a tam je manoza ako prva pomoc absolútny top. Teraz napríklad som presvedčená, že sa to spravilo vďaka tomu, lebo Wobenzymu kvôli tehotenstvu som brala naozaj minimum.

marta_surik
8. dec 2021

@eviulenka prosim sko robite ten vyplach rosalginom? Ja ho pouzivam ako kupel pri urologickych problemoch, da sa spravitcaj vyplach urotraktu?