Polypy v maternici

beesii
6. apr 2024

Pekný deň želám. Mám 29 rokov a už 5krát budem absolvovať hysteroskopiu. Približne od 20tky sa mi objavujú v maternici polypy vo väčšom množstve. Máte podobné skúsenosti? Viete o nejakej forme prevencie, prosím? Lekári mi žiadnu doposiaľ neodporučili. Ešte som nebola tehotná a tvrdili, že možno po pôrode sa situácia zmení. Neberiem to však ako samozrejmosť. Budem rada, za akékoľvek rady a typy. Ďakujem.

oriesocek
6. apr 2024

@beesii nepoznám liečbu, najlepšie je čím skôr otehotnieť (ak chceš deti). Sesternici v dosť mladom veku vyoperovali maternicu, keďže mala s tým komplikácie. Ja som bola zatial 2x na hystereskopii...

beesii
autor
6. apr 2024

@oriesocek Ďakujem za radu, vyzerá to tak, že je to pravdepodobne jediná možnosť. Dieťatko by sme chceli, tak to musíme čoskoro zvážiť.

ada_alica
6. apr 2024

@beesii mne nasadil antikoncepciu pretože sa točím v tom istom kolotoči už niekoľko rokov, endometrióza, polypy, myomy , či to má prínos momentálne neviem posúdiť

beesii
autor
6. apr 2024

@ada_alica Dúfam, že ti pomôže. Mne ju žiaľ nechcú nasadiť, kvôli tomu, že mi ju neurológ neodporúča užívať kvôli iným komplikáciám.

nikoleta999
6. apr 2024

@beesii Odporucam cim skor dieta… Ja som to podstupila 2x a potom este jednu laparoskopicku operaciu skrz cysty a potom som nemohla otehotniet… V CAR dosli vysledky, ze mi zlyhavaju vajecniky a prirodzene nikdy neotehotniem a vraj za to mozu caste operacie …

beesii
autor
7. apr 2024

@nikoleta999 Oh rozumiem, to je mi luto. Su to asi riadne zasahy do tela a tym sa vsetko komplikuje. Dakujem za radu.