Polyp v maternici

s_338
6. aug 2024

Zdravím, dnes na preventívke mi gynekológ našiel polyp v maternici. Vraj je trošku väčší, ale mám prísť len na kontrolu o 3-4 mesiace, že to nie je nejak vážne no dosť ma tým vystrašil nakoľko doteraz som žiadne takéto problémy nemala, idem tam max. raz do roka na preventívku a vždy všetko ok.. Môže sa to aj samé vstrebať, ak nie tak zrejme sa bude musieť vybrať, žiadne ťažkosti mi nespôsobuje, ani som netušila že niečo také môžem mať, akurát jediné čo som mala cca 2 mesiace dozadu bolo krvácanie resp. špinenie mimo menštruácie (nikdy predtým sa mi to nestalo, ale mala som to v období ovulácie tak som myslela že to je možno ovulačné špinenie) ale od vtedy som nemala žiadny problém, a zrejme to teda spôsobil ten polyp. Mali ste niektorá podobnú skúsenosť, poprípade vstrebalo sa vám to samé časom? Ako dlho to trvalo? Ja sa dosť bojím, asi to nie je nič vážne, ale tak predsalen, nie je to nič príjemné.. Hlavne keď číta človek články na internete kde píšu ako to môže robiť aj problémy s plodnosťou(čož čítať to asi nebol dobrý nápad heh), a ja určite chcem mať bábo v budúcnosti, tak ma to vystrašilo… za všetky odpovede a rady budem vďačná.

colsami
6. aug 2024

Ahoj, mala som, nevstrebalo sa nic, a asi to aj branilo otehotneniu, kedze do toho casu sa nedarilo a potom uz ano. Jednodnova chirurgia, 15minutovy zakrok.

lilizzachy
6. aug 2024

@s_338 ja som mala polypov viac asi dva tri a vstrebali sa...resp odišli s menštruáciou. O 3 mesiace na kontrole ich už doktorka nenašla, mala som prísť tesne po menstruacii

mimcurik
6. aug 2024

@s_338 akurát som pár dní po kyrete kvôli polypu ,ale ja som to riešila už dlhšie a hlavne mala som veľmi silné krvácanie (mohol to spôsobovať polyp ,no môže byt problém aj inde ) ...

lakebabe
6. aug 2024

@s_338. Mala som, nezmizol dala som si ho vybrať v CAR na jednodňovej chirurgii

1fifinka1
6. aug 2024

Aj mne vyberali. Jednodnovka.

oriesocek
6. aug 2024

Ani mne nezmizol, bola som vo februari na jednodnovke.. bola som pred tym 2x na kontrole a bol vacsi, moze to sposobovat silnejsie krvacanie, vacsie bolesti a moze sa aj zmenit po case na karcinogenny, takze odporucaju to dat Von.

vorkola
6. aug 2024

No ,ja som roky rokuce mala 9mm polyp na materici, a ani som o tom nevedela,az ma kazdu chvilu chytali zapaly mocovych ciest.Ked mi polyp vyoperovali, zapaly mocovych ciest zmizli