Ahojte, pri preventivke mi bol zistený polyp v maternici veľkosti cca 2cm. Prosím 🙏 dámy o info, ktoré majú skúsenosť. Aké problémy to robilo, alebo môže robiť? Kde ste boli zoperované, či ste boli spokojné a ako sa darilo po operácii, resp. čo môžem všetko čakať.
Mne v marci operovali polypy síce na krčku, ale robili aj kyret pozerali aj kamerou všetko a brali vzorky. Jednodňová chirurgia, poobede o piatej som šla domov. Mesiac som čakala na výsledky a spinila som tri týždne. Ale môžem si zato sama, lebo som nemarodila a rovno makala. Spinila som počas sexu a vraj vtedy to treba dat von, lebo polypy obsahujú veľa ciev a tie môžu prasknúť a silno krvacajú.
@ivkaui Ja som mala na krcku a sposoboval obcas nejake krvacanie. Okrem toho som mala v tom case aj chronicky zapal mocovych ciest, kde sa v kultivacii opakovane nic nenaslo, atb nijako nepomohli, na sone tiez nic, zapal (zacervenanie) videl lekar aj volnym okom, ale nezistil pricinu. Po vybrati polypu to zmizlo, nie je mi ale jasne, ako to mohol sposobovat on, jedine ze by niekde na nieco tlacil.
Operacia bola pohodicka, jednodnova chirurgia. Co urcite nepodcenit je kludovy rezim. Ja som nic necitila, tak som hned nabehla do roboty a vzapati som skaredo ochorela na 2 tyzdne. Kamoska tiez nedodrzala, hoci som jej to hovorila a ochorela aj ona.
@marianarem a aky ma byt kludovy?...lebo niekto ze den, niekto 5
@gelifil Po druhej podobnej operacii som si dala 3 dni
Mala som podobny, trosku mensi.
Jednodnova chirurgia - asi 15 minutovy zakrok. Predtym predoperacne vysetrenie. V ten den som sla domov, 2-3 dni cistenie.
Odvtedy som konecne mala menej bolestive ms, velka ulava. Pravdepodobne (?) to robilo aj problem s otehotnenim, kedze potom to slo a predtym nie 🙂