Polyp na maternici a špinenie

elizeenka
15. apr 2020

Ahojte. Mám taký problém. V januári som bola na preventívne a doktor zistil polyp na maternici. Keďže som mala problémy už pred tým,špinenie medzi cyklami som sa aj potešila,že sa našla pricina. Išla som na kontrolné sono a polypu nikde,na ďalšom to isté,ale ja stále mám špinenie,dr mi dal antikoncepciu,beriem už druhý mesiac,ale problém nevymizol. Máte to niektorá? Lebo ja si myslím že ten polyp tam stále je niekde.

mira91
15. apr 2020

Ahoj, je to možné. Kamarátke tiež gynekológ našiel polyp, potom dostala menštruáciu a keď prišla na kontrolu už polyp nemala. Stáva sa to, že niekedy vie ten polyp sa vyplaviť rovno s menštruáciou. Ja som mala tiež, no mne ho gynekológ vybral, úplne bezbolestne.

elizeenka
autor
15. apr 2020

@mira91 áno aj moja sestra mala dlheee roky,porodila tri deti,4krat bola na čistení a pred dvoma rokmi išla maternica von,ale to už mala48 rokov,druhá sestra dala maternicu von v 28,mala myom ale už aj dve deti a ja toto +asi splatené hormóny alebo ako to nazvat

elizeenka
autor
15. apr 2020

@elizeenka splasene

simsalabim
15. apr 2020

@elizeenka ja mavam polypy opakovane, roky viackrat zistene na preventivke a pri kontrole po menzese vzdy vyplavene. Mala som uz asi 6 o ktorych viem za asi 15 rocne obdobie, a myslim, ze sa tvoria a vyplavuju aj vtedy, ked akurat nejdem na gyndu. Raz som mala aj jeden mega velky, lekar hovoril, ze ak sa nevyplavi, posle ma na zakrok, ale zmizol aj ten. Krvacanie mimo menzes som nejaku dobu (par mesiacov) mala, pripisovali to ale ranke na krcku, po case to prestalo. Inak mavam iba semtam spinenie par dni pred menzesom - to je hormonalne podmienene, zrejme uz aj vekom. Nam cerstvych 50 ☺️

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
15. apr 2020

@konicekmodry no ja som nekrvacala stale. Iba po styku a po tlaceni na stolicu. jasnocervena krv, ktora ustala po polhodine-hodine. A netrvalo to dlho, asi 3 mesiace. Uz mi vypisali listok na osetrenie tej ranky, ale najprv som nemala cas to riesit, a potom to prestalo, same od seba, tak som tam uz nesla. Problemy nemam uz asi 2-3 roky. Smaozrejme, na preventivku chodim, cytlogia je OK.

elizeenka
autor
15. apr 2020

@konicekmodry mám 35,kyret nenavrhol,bola som na laparke pred 2rokmi,potom antikoncepcia,nepomáhal,vysadila som ju a mala som pokoj rok a pol a vrátilo sa mi to v januári teraz. Určite mu navrhnem nech ma pošle

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
15. apr 2020

@konicekmodry menzes mam stale a pravidelny ako hodinky. Aj ovulaciu este citim. Nemyslim si, ze to suvisi s prechodom, bolo to uz cca pred 3 rokmi. Mozno v prechode som, ale zatial nemam ziadne priznaky, ako nepravidlenost v cykle, zmenu intenzity krvacania, navaly a pod.

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
15. apr 2020

@konicekmodry ako myslis, v prechode kludne mozem byt. Ale to moje krvacanie podla mna suviselo s rankou. Nie s hormonmi, ani s prechodom. U teba to moze byt inak.

iveta6868
1. aug 2020

Ja mam tiež 51rokov a som v perimenopauze a tiež mam problem so špinenim.Menzes mi vynechava, keď je sliznica vysoka, tak mi pichne Agolutin, alebo nasadi Duphaston, Aj pri Duphastone, ktorý mi dal na 3 mesiace špinim.Minuly rok som bola na kyretaži , vysledky z histologie mam v poriadku, mala som maly 0.5 cm polyp, ktorý bol odstraneny. tiež mi lekar hovori, že su za tym hormony, mam malo progesteronu, neudrži sliznicu. Mam špinenie aj po menzese ešte 4 dni, čo som niekedy nemavala.Už som z toho bezradna, navrhuje mi hysterektomiu.

retatka
1. aug 2020

@iveta6868 Nesla by som na hystere keď ešte možno rok a budeš bez menzesu ...Ked ti vynechá menzes tak ideš ku gyn .?Moja kamoška tiež to takto mala ,dva mesiace menzes nemala a potom zase dva týždne mala ,je to biologické nejako to neriešila ,až v 51 mala posledný krát menzes .Ked by isla pokazde k Dr.tak by ju hnali na kyret a možno i na hysterektomiu .Gynex a čaj z Alchemilky je dobrý .

easly
26. aug 2021

@mira91 čiže sa polyp môže vyplavit aj , ochhhh keby to bol môj prípad :(

leellee
27. feb 2022

Žienky, mam opakovane polyp a akurát menštruujem... Už tretí deň zo mňa vychádzajú zrazeniny, veľké ako necht na palci a teraz jedna v sprche bola ako dve dvojeurovky... Stalo sa vám to niektorej? Je to kvôli polypu? Či môžem mať problém so zrážanlivostou?

marusa771
30. sep 2024

@mira91 ahoj ako ti to odstránil polip ak sa môžem opitat