Polyp na maternici a otehotnenie

sima2111
30. sep 2016

Ahojte, prosim vas o radu. Nemate skusenost alebo vedomost o tom, ci polyp v maternici velkosti cca 2cm moze sposobit problemy pri otehotneni? Dakujem vopred za odpovede

nike8
30. sep 2016

@sima2111 polyp môže robiť problém pri uhniezdeni. Ja mam ten istý problém. 10.10. Idem na hysteroskopiu.

sima2111
autor
30. sep 2016

@nike8 a odporucil ta tam gynekolog hned ako polyp nasiel alebo az ked sa vam nedarilo? Ja som mojmu zatial nepovedala ze sa snazime ale o polype sa vyjadril, ze uvidime ze neodide sam ale uz je tam rok a pol skoro 😞A zatial zo nejak nechce riesir

nike8
30. sep 2016

@sima2111 odporučili mi to v Heliose odstranit, keďže sa chystáme na IVF. Aj mne povedal,ze ak sa po menzese nevyplavy tak ho bude lepšie odstrániť.

dorotka202
30. sep 2016

Ja som mala polyp ale gynekolog sa netvaril ze by mi mohol sam odist.myslim si ze skor cysta by mohla zmyznut sama od seba.bola som na odstraneni na jednodnovej chir. v celkovej narkoze.po dvoch mesiacoch od odstranenia som nwplanovane otehotnela.mozno by si mala gyn povedat ze rozmyslas nad otehotnenim.mozno by aj on zvolil iny pristup keby o tom vedel.

sima2111
autor
30. sep 2016

@dorotka202 dakujem ti velmi pekne za odpoved. Urcite znova za nim zajdem a prediskutujem to s nim, len este pockam ci "nahodou" to nevyslo. Ja som bola stastna ako blcha ked mi povedal, ze je vsetko ok, ovulacia prebieha z oboch vajecnikov atd. Ze som to zabudla spomenut. A od preventivky krvacanie uplne mimo- pocad ovulacie, po ovulacii, spinenie pred ms, bolest prs od ovulacie... no vsetko sa to akosi posr... 😞

dorotka202
30. sep 2016

@sima2111 to spinenie pred menstruaciou aj mimo nej som mala aj ja.doktor povedal ze to sposobuje ten polyp.ked sa odstranil bolo to uz ok.

nataliuska
1. okt 2016

Ja som menila gynekologicku, ked sme sa zacali snazit o babatko. Dovtedy som viac nechodila ako chodila. Ako prve som jej oznamila, ze by sme chceli babo a ona mne, ze mam polyp a maternicu naopak. A ze teda pockame 1-2 cykly a ked sa polyp sam nevyplavi, navrhuje odstranit. Nevyplavil sa, v januari mi ho odstranili a v juli som otehotnela.

andrejta
1. okt 2016

@sima2111 asi moze, pretoze mne ked ho odstranili, tak som konecne po neuspesnych piatich rokoch otehotnela

sonia_
29. jan 2024

@sima2111 ahoj, prosim ta ako si nakoniec dopadla, podarilo sa ti otehotniet alebo si si sla ten polyp dat odstranit?

sima2111
autor
29. jan 2024

@sonia_ ahoj, podarilo sa v apríli 2017, už máme 6 ročného syna 🙂 vyberať som ho nebola

sonia_
29. jan 2024

@sima2111 jeej to je super 😊 a mala si kvoli tomu polypu nejake rizikove tehotenstvo? Totiz ja mam uz asi 2 roky polyp 3x5 mm a bolo mi povedane ze asi budem mat problem otehotniet ale ze ak sa uhniezdi vajicko tak uz sa nemusim bat lebo polyp plod nijak neohrozi. Avsak citala som aj take veci ze moze sposobit potrat tak teraz neviem ci radsej preventivne odstranit, ale zakroku sa bojim.