Polyp na krčku maternice

leona1234
3. jan 2025

Ahojte, dnes som bol u gynekológa a zistil mi polyp (1cm) na krčku. Som v 9tt.
Je ten polyp nebezpečný? Brali mi aj stery, som úplne z toho K.O. Po vyšetrení som len krvcala a ešte stále dačo vyjde.

1fifinka1
3. jan 2025

Zväčša nie je. Zvykne sa vybrať von. Neboj sa, spôsobuje ale krvácanie, ma v sebe cievy, ktore praskajú. Preto sa polypy vyberajú. Keď si tehu poradiť neviem, asi nebudú nič robiť s ním. Ak budú výsledky ôk. . Mne vyberali dva, poslali na patológiu vzorky a všetko ôk moje už ale tiež krvacali a mne doki povedala, že vtedy je už dobre dat to von. Ale je to bežná vec.

kat_
3. jan 2025

mala som tiez, na zac. tehotenstva, zmizol sam

leona1234
autor
3. jan 2025

@kat_ toto si a veľmi potešila, ja beriem utrogestan, dnes celý deň spinim. Po vyšetrení

revikat
3. jan 2025

Ja som mala polyp na krčku počas tehu až do pôrodu, bola som 2x kvôli krvácaniu v nemocnici, riešili to iba kľudovým režimom a tabletkami proti krvácaniu Dicynone.
Pri pôrode sa polyp vyplavil a máme krásne bábo.
Tiež som sa kvôli krvácaniu stresovala, ale asi až v 8. mesiaci mi ten polyp objavila dr.a povedala, že to kvôli tomu.
Hlavu hore, verím, že to dobre dopadne aj tebe 🍀

leona1234
autor
3. jan 2025

@revikat pevne verím, že bude dovtedy skôr mám obavy zo steru a či polyp môže byt zhubný.

revikat
3. jan 2025

@leona1234 polyp je na 99% neškodný a počas tehotenstva s tým aj tak nevedia nič urobiť, aby náhodou krčok ešte nepoškodili 🙂 treba myslieť pozitívne

leona1234
autor
4. jan 2025

@revikat ďakujem krásne za upokojenie, už na to nebudem myslieť 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻