Ahojte žienky.Chcem len psychickú podporu od žien ktoré si prešli jednodňovou chirurgiou z polypom na krčku maternice.Chcem sa informovať,neopakovalo sa vám to? Mne bolo vysvetlené,že je to sliznica z krčka maternice ktorá sa neodlúčila a že to mám na stopke a to mi odštipnú a zašijú nejaké max. 2 stehy.Nuž vo mne len vŕta,je to tampónmi? Používala som ich od približne 17tich rokov max som vynechala ak som mala nejaký zápal.Naposledy som si sotva vedela vytiahnúť tampón a to bol plný až mi to tam dolu napuchlo,tak som dala všetky tampóny preč.Gyn mal dovolenku až dnes som sa tam dostala a teda ma to tak položilo trochu psychicky,že mám vybavovať rpedoperačné a po nastávajúcej ms ísť na odstránenie.
Nie je to tamponmi, velmi to neovplyvnis. Tie polypy sa proste u zien vytvaraju, na roznych miestach aj v tej maternici.
To je ako bradavice u niektorych ludi. Proste sa tvoria niekomu a niekde 🙂 Nijak neovplyvnis.
Moze sa Ti znovu vytvorit a nemusi. Standardny postup je cca 6 mes po operacii kontrola.
Potrebujes predoperacne a samotny zakrok je 20 min. Hodinku polezis a ides domov, jednodnova zalezitost. Den dva trochu krvacas a vsetko ok.
To je "vseobecny" postup.
@alison11 Ja som mala jeden, ktory mi bol odstraneny a o par mesiacov potom dalsi, ale to som uz bola tehotna a vraj to bolo vplyvom hormonov. Odvtedy uz 7 rokov nic.
@54tinka54 Mne to tam za 12rokov narástlo tak že si nemôžem tampón daťa ambulantne mi to včera nevedel gyn. odstrániť tam mi vravel,že to bude treba na gynekológii lebo to bude treba šiť max. 2stehya to by ambulantne nevedel zašiť.Asi to mám hrubšie.
@colsami Ďakujem krásne za vysvetlenie,tak asi to je zmenou hormonálne,nikdy ma bez duphastonu nebolievali prsia ako tento cyklus,gyn mi na poslednej rpeventívke zkonštatoval,že mám málo vajíčok a že môže umňa nastať premenopauza z vynechávaním ms a tak,za ten čas sa mi zmenila nepravidelná ms na rozhádzanejšiu mávala som 3dni medzi cyklami rozdiely teraz 30c-40dc a medzi všeliak aj návaly sa asi 2x za mesiac objavia a potenie ani nevravím denne viac krát.,Veľmi dúfam,že po operácii a zotavení lepšie a že sa mi to už neobjaví,je to tam nepríjemné sem-tam ma aj pichá akoby v krčku.
@marianarem Aha tak je to tak ako som si myslela,tými hormonálnymi zmenami ☹
A za tych 12r co to rastlo dr neodporucal chirurgiu? Vybrat to?
@colsami Nie nič mi za ten čas nevravel,až teraz že to tak narástlo,žeto mi tam robí zle ☹ až poslednú ms mi to začalo tak zle tam robiť sotva som si vedela tampón vytiahnuť a nebol suchý práveže plný a potom mi pošva napuchla a bolela,som si umývala,vetrala clotrimazolom natierala lebo gyn. bol 2týždne na dovolenke a nemala som kam ísť.tak sa mi to upravilo za ten čas ale zašla som za ním lebo výtok stále som mala a nepríjemný pocit vnútri aj tie kliešte keď tma strkal ma to hrozne bolelo,nezvyklo ma to bolieť.takže to muselo za posledný mesiac tak narásť.
@alison11 nemyslím že by to bolo tampónmi. Mne polyp na krčku gyn našla na začiatku tehotenstva, vravela že sa môžu spraviť vplyvom hormonálnych zmien.
Teraz čakám na kontrolu po 600nedelí, či tam ten polyp stále je, ak hej, tiež to budem musieť riešiť. Mne ale gyn vravela, že by mi ho odstránila ona na ambulancii.