Polymorfizmus 4g/5g-homozygot4g/4g, doštičkový glykoproteín Ia C807T heterozygot

lucinecka664
1. nov 2012

Zdravím snazilky🙂 chcem, sa spytat ci ma niekto takuto diagnozu,t.j.vrodenu trombofiliu,a vlastne dozvediet sa otom nieco viac.. ☹ mala som 2 sponntane potraty tak ma konecne gynekolog poslal na genetiku a zistili mi toto..teraz 8.11. mam ist ku hematologovi .. velmi chceme s manzelom babetko..dakujem za kazdu odpoved 😲

pajerchinova
1. nov 2012

Ahoj, ja osobne nemam skusenost, ale moja sesternica mala to iste, tiez sa dostala na genetiku az po troch spontannych potratoch. na hematologii jej pomohli, teraz ma dve krasne deticky. Dobri hematologovia su v Hemo medika. www.hemomedika.sk

katusap
1. nov 2012

@lucinecka664 ahoj...ja mam tieto dve mutacie a este k tomu dalsie tri ....pocas tehu si picham nizkomolekularny heparin ...hematolog ti vsetko vysvetli

ajkuska
1. nov 2012

ja mám trombofiliu s toľkými mutáciami, že lekár v rizikovej poradni mi povedal, že on ešte toľko nevidel a to mi pripomínal počas tehotenstva dosť často až som mu na to povedala, že myslím pozitívne a nechcem sa tým zaoberať (raz som už potratila), zdravo som sa stravovala a pila veľa vody a do 20. týždňa som brala clexane (nízkomolekul. heparín) injekčne len preventívne 3x do týždňa, až od 20. týždňa každý deň, keď sa už zhoršili krvné výsledky.

cikyta
1. nov 2012

@lucinecka664 Mám niečo podobne s Laidenom....čo je podla mojej hemato najhoršie....no včasne pichanie fraxiparínu denne počas celého tehotenstva a podla výsledkov krvy aj pár mes. po nom všetko vyriešia 🙂
Držím palce....už si vlastne v správnych rukách (hematolog) a všetko bude OK 🙂

lucinecka664
autor
1. nov 2012

jeeej,dakujem vam cicusky🙂aspon nejaka dobra sprava,ze to bude dobre,uz sa tesim k tomu hematologovi\🙂

zuzka105
2. nov 2012

prejavuje sa to prosim vas aj na vysledkoch z klaickych krvnych testov ? alebo pokial zena neide na genetiku tak sa o diagnoze ani nedozvie ? dakujem

lucinecka664
autor
3. nov 2012

zuzka105,neviem co su klaiccketesty,ale myslím si že tieto vrodene choroby zistia len na genetike:-/