Ahojte,chcela som sa spýtať na vaše skúsenosti ohľadom polycystických vaječníkov?problémy, ťažkosti, tehotenstvo...čakám na.vysledky onkomarkerov....
Ahoj mne to diagnostikovali ked sa nam nedarilo otehotniet menzes skoro ziadny tak dva krat do roka s bozou pomocou hormony sa mi odstahovali niekam na dovolenku. Tabletky mi doktor predpisal ale kym som ich zacala brat ostala som tehotna po 7 rokoch snazenia. Takze tak.. Vsetko je mozne. 😊 mala ma dva roky druhe zatial neplanujeme ale urcite to pojde.
@danka_111 ahoj,lebo pôvodne mi praskla cysta a jedna tam ešte bola a na základe meskajucej mrche a bolesti a všetko ,tak sa brala krv na markery....a potom na kontrole o 3 týždne mi dr povedala,že mám polycysticke vaječníky a kŕčové žily a uvidíme či výsledky a podložky toho sa zariadi...ale padajú mi viac vlasy ,stále musím jesť niečo sladké a som unavená a som chudej postavy
@dagmar13 Ahoj, aj ja mam PCOS, na ktore mi prisli nahodou, ked mi vysetrovali pruh v 2009 (lebo chirurg ho nespoznal a poslal ma na gyndu). Ziadne priznaky som nemala, menstruacia na den pravidelna od 11 rokov, vlasov mam na rozdavanie, nechlpatiem, nemam akne, ani nadvahu. Neriesila som to, lebo som este deti nechcela. Ked som sa vydala a s manzelom sme sa rozhodli, ze chceme babo, isli sme hned do CARu, pretoze manzel mal vazektomiu (toto jeho rozhodnutie vo veku 21 rokov nekomentujem). Spominam to preto, lebo nemam skusenost s prirodzenym snazenim sa. Isli sme na IVF v skratenej forme, pretoze kvoli PCOS mi hrozil hyperstimulak. Manzela medzitym na Kramaroch opravili, tak sme zvolili jemnejsiu cestu - Clostilbegyt a IUI. Neuspesne. No hned na dalsi cyklus som otehotnela prirodzene :D Takze ked to cele zhodnotim - nejake extra problemy mi tato diagnoza nerobila. Keby nebolo muzovej vazektomie, mozno sa k tomu IVF ani nedopracujeme. Ale mam jeden osobny postreh - pred vstupnou kontrolou do CARu som z rodinnych psycho dovodov velmi schudla (podla mna az na podvahu) a vtedy mi kazdy cyklus nasli folykul... ked som sa dostala spat na zdravu vahu, ovulacia sa stratila... tym ale nechcem nikoho nahovarat, ze ma hladovat :D mozno to spolu vobec nesuviselo...
Ahoj ja mam tiež problém plycysticke vaječníky. Problémy sú nepravidelna menštruácia, na určitých miestach sa môžu objavovať viac chĺpkov... A hlavne otehotnieť nie je také jednoduché. Ale pri liečbe aj bábätko sa môže podariť. Ja som sa liečila intenzívne 3roky a teraz som v 35tt a veľmi sa teším že mi lekári pomohli. Takže podľa mňa treba len trpezlivosť a vieru. Obnasa to veľmi veľa vyšetrení, liekov injekcií ale keď sa chce všetko sa dá.
@dagmar13 Ahoj, preco sa pri tomto zistuje hladina onkomarkerov? Ja som to mala, aj stale mam..