Polycystické vaječníky a špeciálna diéta

leren1
5. feb 2016

Ahojte nedari sa nam otehotniet 3,5roka a pred tyzdnom mi diagnostikovali PCO...vraj pomaha specialne sttravovanie,bez cukrov ,muky,a mliecnych vyrobkoch...skusili ste niekto uplne takto upravit stravu ? Ak ano chcela by som vediet ci ste postrehli zmenu alebo pomohlo k otehotneniu ? Dakujem za vsetky odpovede 🙂

bibistec
5. feb 2016

kamoske to pomohlo a otehotnela hned prvy cyklus. http://www.fertility.sk/sk_SK/riesenie-problemo... podla toho sa stravuje a aj u lekarov je to v poriadku, a dlho sa liecila teraz chodi len na kontroly

leren1
autor
5. feb 2016

@bibistec presne tuto dietu som myslela 🙂 dakujem moc pekne za odpoved moc si ma nakopla !!! :-*

admulienka
21. feb 2016

Ahoj, ja som to vyskusala. Vzdy som mala nepravidelny cyklus + ked som bola na usg, tak vzdy mi vraveli,ze mam polycysticke vajecniky. Sem tam som brala antikoncepciu na dlhsiu dobu, ci sa to nejako neupravi, ale vzdy po vysadeni zase nepravidelny cyklus a cysty. Naposledy som brala antikoncepciu asi 9 mesiacov a hned ako som ju vysadila, tak som zacala drzat dietu, nejedla som psenicu, biely cukor, mlieko, zo zaciatku ani zemiaky, kuracie maso a niektore dalsie potraviny...a na druhy cyklus som bola uz tehotna. Ja som bola u jedneho lekara v Kosiciach, je to taka alternativna medicina a on mi presne povedal co mozem a co nemozem jest. Cize podla mna na tom nieco bude 🙂

dkethe
21. feb 2016

@admulienka v kosiciach??? dobre vediet, aj ked snad to nebude nutne... 🙂 ja mam tiez pco a velmi nepravidelny cyklus, ale zistila som ze mne antika pomahala, nuvaring - 3 mesiace som brala, potom skoro rok cca 30 35 dni. potom pol roka antika, teraz uz druhy krat prisli kramy vpohode.
no a ja som sa dala tiez na akusi dietu, bez sacharidov (len to co je v zelenine a sem tam hriech). ale teda aj mliecne treba vyradit? :( idem kuk ten prvy odkaz. no aaaa gratulujem!! 🙂

admulienka
22. feb 2016

@dkethe tu si pozri tuto stranku http://www.petrovics.sk/index.php?option=com_co...
Brala som potom k tomu este nejake cinske bylinne gulicky + mala som taky roztok, z ktoreho som si davala par kvapiek asi dvakrat denne.
A ano musela som vsetko mliecne vylucit a hlavne psenicu a biely cukor - mohla som len trstinovy a med alebo este tie rozne agave sirupy a pod. a chlieb len cisto spaldovy, alebo razny

leren1
autor
22. feb 2016

@admulienka a co si mojka papala ak sa smiem spytat ? Ja jem dokola to iste a z mi to nechuti v podstate som dost obmedzena...das mi tip prosim co take si papala ?

admulienka
22. feb 2016

@leren1 Na ranajky som jedla taky razny chlieb, ale ani nie tak klasicky chlieb, ale skor nieco ako toto http://www.bonavita.sk/active-trvanlivy-chlieb-..., vzdy som citala zlozenie, aby tam nebola psenicna muka a ani cukor. K tomu som si zvykla kupovat tie sojove natierky, alebo len klasicka rama (nemohla som ani zivocisne maslo) a plus zelenina, dost vela tuniakov som jedla. No a na obed ryza, alebo spaldove cestoviny, pripadne tie cinske ryzove a k tomu nejake bravcove a hovadzie maso, tofu (a na vsetko co som varila som pouzivala spaldovu muku, alebo raznu) ...prve cca dva mesiace som nejedla ani zemiaky, ale potom uz ano. Inak v DM maju dost velky vyber potravin, ktore som mohla, napriklad aj ovocne dzemy s trstinovym cukrom, ochutene sojove mlieka tiez s trstinovym cukrom a aj sladkosti, spaldove susienky - vzdy som citala co je na obale a maju naozaj vela veci. Velmi dobre su aj ich spaldove cestoviny.

leren1
autor
22. feb 2016

Juuuuj dakujem ti velmi pekne dost si mi pomohla...cize sladkosti a take veci si uplne vylucila ? Ani ovocie si nepapala ? Bo to si neviem ani predstavit... A s tuniakmi super napad 🙂

admulienka
22. feb 2016

@leren1 tak sladkosti vacsinou len tie z DM, ale zvyknu mat aj v tych roznych bioobchodoch a ovocie som jedla, akurat pamatam,ze na zaciatku som niektore nemohla jest...ale uz ked som potom bola na kontrole u toho lekara, tak vravel,ze najpodstatnejsie je vynechat tu psenicu, mliecne veci a biely cukor

leren1
autor
22. feb 2016

Oki super...tak nakupim sladkosti v dm-ke ..bo co som ciatala tak ovocie vobec niejje vhodne ale akusim teda aspon na zaciatok vyradit..dakujem za info 🙂

admulienka
22. feb 2016

@leren1 rada som aspon trosku poradila, ak by si mala este nejake otazky, kludne mi napis 🙂

juliapilarova
2. jan 2018

@admulienka
Aky je to ten lekar v Košiciach, ked sa mozem spytat? Mam ten istý problem a rada by som zvážila všetky možnosti. Stravu som sice uz upravila a drzim sa jej dost, ale nechat si poradiť odborníkom, co sa da este zlepšiť, nemusi byt na škodu 🙂

admulienka
2. jan 2018

@juliapilarova ahoj,poslala som ti do spravy jeho stranku na nete

janina1007
2. jan 2018

@admulienka aj ja ťa poprosím o info... ďakujem 😉

mikuska172
4. jan 2019

Mohla by som tiež poprosiť meno toho lekára z Košíc, keďže mám ten istý problém ako vy...ďakujem

ejmusik
17. jan 2019

Aj ja by som poprosila .... mam ten isty problem ako vy

veka9394
18. feb 2019

Tiez poprosim meno lekara, dakujem

jankafark
16. apr 2019

môžem vás tiež porosiť o meno toho lekára z Košíc, ďakujem

nikoliak
6. máj 2019

@admulienka mozete mi prosim napisat meno lekara, ktory Vam to odporucil. Dakujem

martina9999
6. máj 2019

mne pomohlo zacat cvicit, obmedzila som cukor, schudla cca 3kila, brala som alchemiku. cca 3 mesiace,
potom so sla ku gyn dal mi duphaston na nakopnutie cyklu, potom som si 3mesiace merala bazalnu teplotu, treti cyklus som bola tehu (vtedy ovu prisla na 28den ..)
tak a vsetko dokopy zafungovalo.

nikoliak
29. máj 2019

@juliapilarova prosim poslite mi meno toho lekara v kosiciach pekne prosim

lilien89
4. júl 2019

Tiež ma problém snažím sa zmeniť stravu hľadám všetky možné varianty 😓

bella617
16. okt 2019

@admulienka Ahoj, mohla by som aj ja poprosiť o kontakt na spomínaného pána doktora z Košíc? Veľmi pekne ďakujem 🙂 🙂

lilien89
16. okt 2019

@bella617 ahoj môžeš mi poslať správu aký máš problém a ako sa ti darí?

penny1222
26. dec 2019

Ahojte, chcem sa opýtať či neviete o nejakom výživovom poradcovi, ktorý vie usmerniť v strave pri pcos? Prípadne neviete o nejakej dostupnej knihe, jedálničku? Ide o to, že na internete sa dá nájsť, že čo treba obmedziť, ale ja som taká vyhasnutá a nekreatívna. Potrebovala by som nakopnúť niečím.

janie7
11. jún 2020

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o informáciu či viete poradiť vyživového poradcu na PCOS v BA. Mne šlapalo všetko ako má, teda pred dva a pol rokmi mi dali Clostyl na stimuláciu pred IUI a teraz sme s z drahým absolvovali vyšetrenia pred IVF - všetky úplne perfektné, akurát AMH bol síce v norme, ale na môj vek sa im zdal vysoký. A zrazu tento mesiac, meškajúca menštruácia a gynekológ mi zavolal po krvných testoch, že to je kvôli syndrómu PCOS a nič viac, čo robiť a podobne. No brutus. Tak som si tam vydupala Agolutin a čakám na mršku.
Ešteže ideme na IVF do Brna, lebo tu je to niečo strašné. Vopred vďaka za tipy.

wikinaa
13. jún 2020

@admulienka ahoj, napíšeš mi prosím do správy meno pripadne kontakt na toho lekára, ďakujem

luckalatte
3. jún 2021

Ahojte mohla by som poprosit meno toho lekara, ktorý sa venuje polycystickym vajecnikom.
Dakujem