Ahoj. Dr. mi zistila polycysticke vajecniky, citala som o tom rozne veci a chcem sa opytat ci je niekto co upravoval aj svoju stravu.
Odporucila mi aj tabletky Inofolic combi premium.
Alebo snad nejake skusenosti, ako si s tym zijete a tak. Mam s toho dost strach , kedze by som chcela o rok -2 zapracovat na babetku.
Ďakujem
Ja som mala pcos brala son duphaston atd nic nezabralo mala son dlhší cyklus ale brala som par mes ako smesa snazili o vabo inofolic kedze som nevedela kedy mam ovulaciu tak.sme.jeden mesiac sexovali kazdy druhy den a bola som.tehotna ale bolo.MA druhe tehu po roku sa podarilo takym istym spôsobom a mame skoro 6r. Slecnu ;) dokonca uz viem kedy ovulujem ;) takze kazde telo je ine...ale nemenila som nic ak sa stravujetr normálne inofolic môže pomoct dokonca sunaj ine vyzivove doplnky ;)
Ja mám diagnostikované pcos. Bola som na antikoncepcii (tabletky), aby sa mi pekne držal cyklus. Potom sme sa rozhodli, že chceme bábätko, vysadila som antiku a hneď na prvý mesiac som otehotnela, už máme aj špunta. Čiže nestresuj. Ja som tiež vtedy všeličo čítala, revala som z tých info a keby sa nám toto nestalo, tak neverím. Pozri hore koľko žien to má a majú bábätká. Nestresuj, dobre bude. Čo sa týka tých tabletiek, moja gyn povedala, že na pcos je to najvhodnejšie a nech sa nebojím, že prvé mesiace po vysadení je najväčšia šanca otehotnieť a ak to nepôjde, vždy je cesta, ako pomôcť. A tak aj bolo, bum prvý mesiac.
@danusa63 teší ma aj tvoja pozitívna skúsenosť s tabletkami, lebo sa mi zdá, že sa tu z nich robí príliš veľké bububu, pritom je to šikovný nástroj, ako pomôcť ženám aj napr s týmto ochorením. Presne tak isto aj mne boli nasadené - udržať cyklus a potom, až sa vysadí, "podrží" na chvíľu pravidelný cyklus a je väčšia šanca otehotnieť. (to len aby autorka chápala).
Podľa toho čo riešiš, aké máš s tým ťažkosti, príznaky. Pcos som zistila ze mam až po pôrode, u inej gynekologicky, ta hned ruesila endokrynologiu a metformin. Hneď bolo viac problémov vyjasnenych. Samotný pco sa ani nemusí riešiť, v podstate sa ani nedá, rôzne doplnky sú viac menej len "pokus omyl" podľa mňa. Stravu som si študovala len tak je tiež dôležité aj vyšetrenie u ebdokrynologa, testosterón vyšetreny a inzulinova rezistencia napríklad.
Treba sa pripraviť na to, ze sa nemusí zadarit bábätko hneď. To je fakt. Ale s tým ti poradí potom lekárka.
Ahoj 🙂 Ja som mala PCOS brala som tiež duphaston, ale ten mi nepomohol. Prešla som viacero lekárov, vyšetrení a dva roky som sa trápila kvôli nerovnováhe hormónov a tomu, že sme chceli konečne naše bábo až napokon mi poradila kolegyňa návštevu kliniky Repromeda - https://www.repromeda.sk/ - a po pol roku sa nám podarilo vrámci IVF otehotnieť a zatiaľ je všetko v poriadku - som v 7.mesiaci
Dobrý večer môžem sa sa opýtať aj mám syndróm polycystickych vaječníkov a môžem mať bábätko prosím vás lebo od kedy to mám tak som nemala ešte menzes a skoro dva mesiace ak by mi niekto vedel poradiť ďakujem pekný večer
Každé telo je iné ja mám PCOS nič som nemenila zo stravy a ani žiadne tabletky som nedostala ..čo som tu čítala na koňovi má len vystrašilo ale povedala som si že proste teraz je čas na bábätko a ideme do toho a našťastie sa nám podarilo na prvý šup čo som veľmi veľmi šťastná 🥰❤️