Polycystické vaječníky

alzbeta44
25. júl 2022

Ahojte Chcela by som sa s vami poradiť poprípade keď vy máte nejaké skúsenosti .
Mam Pcos a začína ma štvať že doktor to somnou poriadne ani neriešil ani mi nepovedal čo to je prečo to mám pokiaľ som si sama neprečítala
Menštruácia Mi meškáva aj 1 rok proste bez vyvolávacej injekcie ju ani nedostanem .
Keď Mi mešká už nejaké 4 mesiace začína sa mi horšiť aj psychicky stav aj fyzický nevoľnosti potenie úzkosti arytmie alebo ako to nazvať no zle .
Už Sa mi aj zrak zhoršuje a dosť bojím sa že sa mi ešte viac zhorší.
Okrem Isofolicu čo mi môže pomôcť aké máte skúsenosti vy ?

karhu
25. júl 2022

tehotenstvo, porod moze upravit cyklus😅

alzbeta44
autor
25. júl 2022

@karhu Bez ovulácie a menštruácie a bez partnera to pôjde ťažko 😅

karhu
25. júl 2022

@alzbeta44 tak len inofolic

lindusss2016
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ninka99865
26. júl 2022

Ahoj a endokrinológiu si navštívila? Kompletný hormonálny profil, metmorfin neberies? To by malo pomôcť k rozhybaniu vaječníkov

zuzanka101010
26. júl 2022

mne pomohlo cvičenie na panvové dno, schudnutie (cca 8kg, zišlo by sa ešte aspoň 20 :D) a pitie alchemilky...niekedy som potom mala cyklus každý mesiac, niekedy mi mesiac, dva meškal ale bolo to omnoho lepšie...
@ninka99865 mne metformin vôbec nepomohol, robil mi akurát šarapatu v organizme, zvracala som po ňom a hnačkovala celý čas čo som ho brala a to bolo pol roka, no des a cyklus sa ani o malinký krôčik neupravil, hormonálny profil určite treba mať spravený

camelie12
26. júl 2022

Inofolic mi vobec nepomohol. Myslim, ze pomohol hlavne cas, kym sa telo prirodzene ocistilo od hormonalnej antikoncepcie (brala som ju niekolko rokov vkuse, teraz takto spatne to velmi lutujem). A tiez urcite pomohla uprava stravy (obmedzene sladkosti, viac zeleniny a celozrnnych vyrobkov, potraviny co najkvalitnejsie - idealne bio kvalita) a tiez pouzivanie prirodnej kozmetiky.
PCOS je hormonalna nerovnovaha v organizme a len v bezne dostupnej kozmetike je kopa zbytocnej a skodlivej chemie, takisto v potravinach.
Ciastocne mi pomohli aj lieky u gynekologicky, potom bolo 1. tehotenstvo (v poriadku). A vlastne potom po porode sa to uz upravilo v podstate same a podarilo sa aj 2. tehotenstvo uplne prirodzene na prvykrat 🙂
Drzim palce 😉

ninka99865
26. júl 2022

@zuzanka101010 je to individidualne, ja mám napríklad hneď pri trošku horšej hodnote štítnej žľazy otrasný cyklus aj 40 dňový. Mne tam vyšla len DHEA mierne zvýšená ostatné všetko ok, dala mi metmorfin a po 2 m. sa mi normlane cyklus rozbehol.

zuzanka101010
26. júl 2022

@ninka99865 ja okrem PCOS nemám iné problémy a samozrejme každému niečo iné sadne

taktotedanie
26. júl 2022

Vymenit lekara