Polycystické ovária u 10-ročnej dcéry

januska1993
2. nov 2023

Prosím Vás, nájde sa tu mamička ktora ma podobný problém ? Dcéra ma 10r , od 5 roku života končíme v nemocnici , dokola to isté, bolesti brucha (stav doma nezvládnuteľný) plus pridružené vracanie. Po 5 rokoch chodenia do nemocnice zakaždým s dobrými výsledkami, podaním infúzie a stabilizovania stavu (vraj psychika ktorou som si dnes istá na 100%, skrz rodinne problémy ) sa nám ukázali policysticke ovariá na vaječníkoch . Skúsenosti niektorá ? S vyšetrením na detskej endokrinológii ? Skúsenosť s užívaním lieky Peritol na psychiku ?

majamat
2. nov 2023

ja neviem, ale PCOS vznikaju az u hormonalne aktivnych dievcat, ci zien. kym sa vytvori viacero cyst, to asi chvilu trva. cize je to skor az nejaky cas po zacati menstruacneho cyklu.

preto mi pride nepravdepodobne, aby toto malo 10r dievca.

majamat
2. nov 2023

Peritol ma viacero ucinkov, kamoska ho davala dcere na chut do jedla a to v 3r.
bola v pohode.

alison11
3. nov 2023

@januska1993 Thiamín jej kúpte je to B1 pomáha na cysty na vaječníkoch a B-komplex pomaha na nervozitu môžu aj deti.PCOS je nedozrievananie folikúl mala som to aj ja dosť dlho až v dospelosti som riešila.A preto aj nepravidelná ms.Ak sú vaše vzťahy medzi tebou a jej otcom zlé môže toto spôsobovať psychika a aj neplodnosť.Si len tak myslím väčšina žien to tak má...moji sa väčšne hádajú mám nevlastneho otca biologický sa o nás nezaujíma od mojich 3rokov.

luccija
3. nov 2023

@januska1993 ak vieš, že to zle prežíva psychicky chodíte k psychologicke?aby raz neutekala z domu tá situácia doma sa zlepšila?