Presla som si niektore temy tu, ale nechcem sa pytat tam, z dovodu zachovania anonymity.
Zena medzi 55-60 rokom zivota, po menopauze. Par rizikovych faktorov ako napr. nadorove (nezhubne) ochorenie prsnika, menstruacia do vysokeho veku atd.
Priznaky, krvacanie, navaly (znova ako pri menopauze), problem s tlakom, busenie srdca..
Pravidelne prehliadky obasolvovane, gyn naposledy v Juni a vsetko bolo ok (?).
Minuky tyzden absolvovala ultrazvuk, lebo si myslela, ze jej prisla menstruacia. Dr. sa nieco nezdalo. Ide na zakrok - kyret a odobratie vzoriek na biopsiu (na CT ani nebola, ine odbery odobrate neboli).
A tak moja otazka, co ocakavat?
Mne ani (chora osoba) priamo nepovedala co sa deje, ja som si len vyskladala zo vsetkych info, ze teda to vyzera na rakovinu maternice. A to krvacanie teda nie je vobec dobre, ale mozno sa mylim? Stale to moze byt len v zaciatkoch?
Tie co ste si tym presli a mali aj krvacanie, ako to dopadlo?
Tiez nechapem, ako v Juni bolo vsetko ok?
Spracovavam vnutorne info a viem, ze viac budeme vediet po biopsii, a urcite nechcem stresovat uz v predstihu, ale pomoze mi vediet pribehy aj inych 💙
Môže byť v začiatočnom štádiu. Dá sa liečiť.
Moze tam byt mnoho inych pricin
Moze to byt aj myom, moze to byt cokolvek podozrive. Vsetko to je oznacene ako tumor v medicine a neskor sa to specifikuje. Ta biopsia je dost zasadna a potom uz to pojde von. Len chcu vediet, ze co maju vziat. Keby je to horsie tak beru samozrejme o dost viac . Ale to neznamena, ze to hned musi byt nejake zle
moze to byt naozaj cokolvek. ak by tam bola naozaj rozvinuta rakovina, potom to dr hned pozna.
ak dr videl nieco na krcku, moze ist o prekancerozu, co ej predstupen rakoviny, moze tam ist o myom,a le to by dr na krcku nevidel, to by skor videl na sone, ci pohmatom, ale moze ist aj o pociatocne stadium rakoviny.
taketo pociatocne stadium sa da velmi dobre liecit. akurat vcera som stretla maminu mojej kamosky, ktora je po operacii takehoto nadoru asi uz 20r. a to mi kamoska hovorila,ze mala vytok asi 1/2roka. nechcela ist k dr.
To vôbec nemusí byť rakovina maternice, môžu to byť polypy, hormonálne zmeny, hyperplazia endometria, hocičo.... preto sa aj robí kyrete, zo vzorky zistia príčinu, ct čko sa hneď nerobí v takýchto prípadoch a krvácanie po menopauzy je u žien teda dosť často sa vyskytujúce, ale určite to musí gynekológ vyšetriť.
To moze byt cokolvek a ty uz riesis uplne najkrajnejsiu moznost??🤦♀️
Upresnim, ze nebol problem s krckom, ale priamo s maternicou.
Myom by sa na utz neukazal?
Ano, kvoli tomu krvacaniu to chcu vysetrit dalej.
V rodine uz rakovina bola.
@stanulienkat jeeemin, tak mi to podla priznakov, rodinnej anamnezy a rizikovych faktorov sedelo... aj som napisala, ze kym nebudu vysledky, nechcem robit paniku... a pytam sa, ze ak si tym niekto prechadzal, co to este moze byt 🫣
Nebud hned pasivne agresivna na niekoho v blbom citovom rozpolozeni... ale viem, komentovanie za klavesnicou neznesie ani stipku empatie 🙃
Nie som agresivna, len mi hlava neberie, co za alternativne reality sa tu riesia bez akehokolvek vysledku. Moze to byt nezhubny nador, polyp, hormonalny vykyv a dalsich 10 veci. A ty uz dobreze pohrebaka neriesis.
@stanulienkat ty si vies este lepsie vystupnovat vlastne konspiracne teorie ako ja 😂
Nikto nevola pohrebaka, praveze dufam, ze ak uz to ma byt nieco vazne tak dufam, v najlepsiu moznu verziu zlej verzie. PRETO SA PYTAM KTO TO AKO MAL
A napisala som, ze si pasivne agresivna
Moj muz s tym priamo robi, ale vies bez priamo vysledku tej biopsie a finalnej histologie je to iba take lotto, ze jedna z napr 100 zien vytiahne cierneho petra. Dalsia vec je, cim skor pri nejakom uz spineni ide zena na kontrolu a nieco sa zisti, tym vacsie sance su, ze to bez nejakeho vacsieho zasahu prezije a bude iba kazdych 6 mes chodit na prehliadky. Takze aj keby tu 5 zien napisalo, ze to mali dobre a ziju spokojne dalej, tak nevies ako to bude prave u vas doma. Len drzat palce, nech to je dobre.
@kiki68 tak ostava len cakat a verit, ze je to "len" nejaka somarina.
Moja teta si prešla podozrením na rakovinu maternice keď mala okolo 50 tky.Bez váhania si nechala vybrať maternicu.