Podkožný vred v oblasti bikín

olinka1502
30. okt 2023

Ahojte baby, mam vacsi podkozny vred (vyrazku) nie dole na pyskoch ale skor vyssie uz tesne pod hranicou lemu nohaviciek, v strede, asi tyzden dozadu to vyzeralo ako zapalena vyrazka po holeni, dnes uz treti den sa to zvacsilo a je to cerveno fialove, hlboko pod kozou, velmi bolestive aj pri chodzi aj na dotyk, natieram si to ichtoxylovou mastou, zial mam to akoby este podrazdenejsie, horsie ze neviem kam s tym mam ist? ku koznemu? na gyndu? mam take podozrenie ze mi to budu musiet rezat, a to ja nedam, mam velky nizky prah bolesti a nedokazala by som to vydrzat, nejake skusenosti? na boku tej hrce je taky maly biely pupacik.

luccija
30. okt 2023

@olinka1502 vytlačiť, prepichnut máš tam krv a hnis.

ibrunova
30. okt 2023

@olinka1502 vytlačila by som to.

h2
30. okt 2023

Zober ihlu, vydezinfikuj v alkohole, vydezinfikuj aj tú vyrážku a jej okolie. Nájdi vhodné miesto, kde to prepichneš, mohol by to byť napríklad ten malý pupáčik vedľa. Potom opatrne a jemne stlač vo väčšej vzdialenosti od vyrážky. Netlač priamo vyrážku, ani nepoužívaj nechty. Keď nič nepôjde, znovu skús ihlou a pohýbať ňou, nech sa otvor zväčší. To vydržíš.

rebrambora
30. okt 2023

Mozes skusit aj rady hore. Tiez som si nieco taketo vytlacila a roznieslo sa mi to kompletne vsade, az po anal a az to bolo zle, trvalo to zhruba mesiac. A to prah bolesti snad ani nemam.
Skus predsa zavolat a opytat sa.

miamia04
30. okt 2023

@olinka1502 ošetria na chirurgickej ambulancii.

isis234
30. okt 2023

Lekárovi, dá výmenný lístok na chirurgiu. Narežú, vydezinfikujú. Vydržíš

aliaray1
30. okt 2023

@olinka1502 ichtoxyl, alebo dat si zarobit visnevskij balzam s peruanskym balzamom v lekarni.

maminkadeticiek
30. okt 2023

Pichni do tej bielej casti a vytlac,vydezinfikuj.

vreckovka2
30. okt 2023

Natriet gafrova mast s ichtamolom. Prekryt gazou a zalepit. Nech ti tam mast aj ostane. Bud sa to vstrebe a strati, alebo ti to lahsie praskne. Nepichala by som do toho ihlou. Ak to pukne s tym, ze sa toho dotknes okolo pupaku a lahko potlacis, tak riadne dezinfiknut a zopar dni aj dvakrat denne vytlacit. Vzdy ciste ruky, chytat len okolie. Ak ti to takto nepukne o par dni, urcite smer chirurgia. Ja by som aj ako prvu volbu volila skor chirurgiu. Mozes si lahko zaniest infekciu.