Ahojte dievčatá, podarilo sa vám zmenšiť Miňom na maternici alebo úplne vyliečiť ?
ak áno, budem vďačná za každú radu a informáciu.
Miňom je mily autocorrect 😄
Nemam osobnu skusenost, ale co viem od blizkych kamaratiek, neda sa liecit tak, aby sam od seba zmizol.
@gondulka1 nie neda sa vyliecit to nie je chripka ze zmizne, radsej odporucam podstupit operaciu ako to odkladat a potom tomma nasledky aj na ine organy v tele a operacia bude narocnejsia, pisem z vlsstnej skusenosti. Ak je maly tak vam to urobis cez pupok a na treti den ste fit.. drzim palce prajem vela sil a zdravicka
Riadila by som sa názorom gynekológa.aj troch ak nemáš istotu čo robiť...
Moja sestra bola na operácii v poslednej chvíli.uz jej nabiehali onkomarkery.
@motylik273 suhlasim, sestra sa liecila alternativne, a narastol jej do obrovskych rozmerov, je neoperovatelny. Jedno dieta v strasnych bolestiach potratila v 14tt., dalsie chvala Bohu za zazrak, donosila.
@motylik273 ďakujem , Viem že niektoré ženy sa vyliečili cez alternatívnu liečbu preto sa pýtam
@motylik273 aké to má následky na ostatné orgány ?
@gondulka1 áno vybrali, laparoskopicky, dosť to bolelo po operácii, aj lekárka hovorila, že je to bolestivejšie ako odstránenie cysty. No a po 2 rokoch sa to zmutovalo a namnožili sa po celej maternici. Ono je to bunka… myómy v staršom veku, prechode..už by nemali rásť, resp. by mali ustupovať v súvislosti s poklesom hormónov a pod. ale vždy sa to môže “ zvrhnúť..
Moja teta sa vyliečila , mala ísť na operáciu, liečila sa bylinkami,šla na kontrolu a myom tam nebol.
Moja sestra má už viac rokov, primár gynekológie jej povedal,že ak chce deti,tak zatiaľ neoperovat a zázrakom vynosila dve deti.
@gondulka1 Uvedomiť si ale treba, ak sa lieči staršia žena, hormonálne menej produktívna, končí činnosť vaječníkov, menopauza, "vysychá aj maternica aj myóm"...u mladých hormonálne produktívnych žien je to iné. Ak myóm nerobí problémy, nebolí, nerastie..vo väčšine prípadov sa len sleduje...
ja mám 2 malé. Nerastú. Ale idem teraz skúšať rôzne čaje na myomy a uvidím v lete na preventívke čo s nimi bude.
@kvetinka75 myslím že aj častejšie treba ist ns kontrolu
@gondulka1 ja chodím raz ročne, alebo raz za 1,5 roka. Neberiem to nejako tragicky. Čím menej tomu venujem pozornosť, tým lepšie. Problémy žiadne nemám. Dr. to sleduje....Ak by nastali problémy idem k dr. hneď.
Žiadne zmenšenie, len nerástol - sledovali to, a následne sa začal množiť, tak operácia..ale narástol ďalší..