Pocity na vracanie kyselina nic nejem nechuti mi doteraz rabajky o 12 bolest hlavy tocenie hlavy mari sa mi pred cami hoxikedy mikrospanky
CO TO PROSIM MOZE BYT?
Smer doktor.
Ahoj mas s kym ist na pohotovost?.... kolko si pila vody dnes.. ? Toto nieje normal, moze to byt od vyčerpania, dehydratacie, tehotenstva po žaludočný vred čokolvek.. treba aspon tlak, teplotu pulz zmerat.. nejake bolesti nemas? Kolko to trva?
Tu ťa nevyliečime.. 😕
@malaria1121 ja by som este nesla na pohotovost daj si nieco na hydrataciu ... napr. aj pepsi colu ak nemas nic z lekarne .. lahnut si odpocivat .. tabletku od bolesti hlavy, vela vody a vyspat sa ..
dieta je samozrejmostou .. ked tak si este odmeraj tlak .. asi budes mat nizky
a ked ti to do pondelka neustupi tak k lekarovi
Urcite bez na pohotovost.
@malaria1121 hned zmerat tlak a pulz doplnit tekutiny dat si cukor..ak to nepomoze hned ist na pohotovost. Taketo veci sa nediagnostikuju na dialku na modrom koniku. Drzim palce nech sa ti polepsi.
@loginexistuje Ak sa jej ale toci hlava,"miha" (alebo ako to nazvala) pred ocami a ma "mikrospanky" co vyzera na kratke straty vedomia, tak urcite netreba cakat. Tu uz moze ist aj o vaznejsie neurologicke veci, ktore treba pre istotu vylucit.
Mozu to byt aj priznaky z dehydratacie a hypoglykemie, kedze jedla naposledy rano... Urcite pred odchodom doplnit tekutiny ak to das a na pohotovost s doprovodom, pripadne si volaj sanitku ak nemas odvoz.
@fokuska ale tak isto sa jej moze zatmievat pred ocami a mat mikrospanky z nedostatocnej hydratacie a vycerpania z vracania a pod
ja to mam napr. bezne v takom stave ... aj dcera .. ak by som mala bezat vzdy na pohotovost kde sa caka 3 ci 4 hodiny v cakarni ( realne skusenosti) a aj tak maximalne daju infuzku ale po dni vracania ani to nie vacsinou ...
ale este raz ona musi vediet ako sa citi a co urobila preto aby sa to nedialo a ci sa to stupnuje ...
na dialku to diagnostikovat nikto nevie .. ale v prvom rade si ma dat pit, doplnit cukor a mineraly ... a nech sama uvazi ci ist ci nie ..
Tlak mam v norme. Jem od rana. Tiet peiznaky mam 4. Den. Pijem 3 l tekituny uz nasilu aj sladke. Fakt nevkem co to je.
@malaria1121 a preco si nesla vcera k lekarovi potom? čiže jes a len ta napina ale nevracias .. len sa ti toci hlava ...
no ja by som sla potom v pondelok nech ti zoberie aj krv pripadne .. normalne na vysetrenie k svoju obvodnemu lekarovi ..
ale este raz ty musis vediet ako sa citis ak chces chod na pohotovost..
4 den a ty čakáš na čo? že ťa laici na MK vyliečia? prečo riskuješ?
Trochu mi to pripomína migrénu s aurou. Moze byt aj tranzitorny ischemicky atak ( mala porážka), úpal, ....Alebo aj čokoľvek iné. Nevieme vek, teplotu, iné neurologické výsledky, osobnú anamnézu, tehotná?, atd.... naozaj sa nedá pomôct takto len z opisu :( Drzim palce, nech ste rýchlo Ok.
@olinka11 mam 22 teplotu normalnu . Tehotenstvo nemyslim. Neurogiu mam uz dlhodobe v norme. Kedysi som mavala migreny silnw ako dieta na zakladke
@loginexistuje obvodna vcera nerobila. Potrebovala som vymenny listok ladom operacie
Ak to trva 4. den, aj sa naje, aj pije, tak sa priklanam k niecomu inemu ako dehydratacii a nizsiemu tlaku. Pravd pozor na mozgovu prihodu a pod. Uz vcera by som necakala a sla k lekarovi
Hlavne ma dnesny den trapia bolesti hlavy tocenie marenie pred ocami. Pocit na vracanie ustupil .
@malaria1121 ono je to tak, ze ak by ste mali nejaky výpadok v neurologických funkciách, tak si to pravdepodobne sama na sebe nevšimnete. Točenie hlavy, pocit na vracanie moze byt aj problém so stredným uchom, hlavne ak je to horšie v určitej polohe, pohybe. Nejaké nové lieky ste nezačali brat?
@malaria1121 Preco, prosim ta, stale vypisujes sem a nedvihnes telefon, nevytocis 155 a neopytas sa co dalej? Ak nechces rovno 155, tak najdi cislo na najblizsiu pohotovost a porad sa. Kosice maju aj vyjazdovu pohotovost, pridu k tebe domov, mozno mate nieco take tiez.
Ma ta na pohotovost kto odviezt? Pretoze ja by som urcite sla, sama ale nesoferuj v takom stave.
@olinka11 nie okrem liekv na alergiu uz dlhu dobu nic neberiem
@fokuska praveze to nje je stale ... iba niekedy ..
@malaria1121 To staci na navstevu lekara. 😠
Moze byt silna migrena, vklude na pohotovost chod..
Ani lekar radiaci na mk Ta bez riadneho vysetrenia nezdiagnostikuje...
@malaria1121 tak ako? Bola si niekde u lekara?
Divne, normalny clovek pri takych problemoch sa ide dat vysetrit na pohotovost a nevypisuje na internete. A preco ta prezyvka malaria?
@slniecko323 nie som u priatela kde nie je photovost. A vsetci doma hovoriaze je to z tepla. Tak neviem co robit..
@admet v mjnulosti som si taky nick vymyslela e dovod uz neviem mala som asi 15 rokov 🙂 a pouzivan to doteraz.
@malaria1121 ak to bude pretrvavat, treba zajst k lekarovi cez tyzden.. drzim palce 😉 A admet ma pravdu. Na internete Ti nik s tym nepomoze. Teda urcite nie Dr.google, ani my tu. Netusis kedy to bude vazne a ohrozis svoje zdravie...
@malaria1121 Okamzite lekar, pohotovost, ak stracas vedomie tak volat sanitku. Moze to byt plno veci, hadam necakas diagnostiku z tych par viet co si napisala. Treba pouzivat aj rozum.