Chcela by som sa spýtať na jednu chúlostivu vec . Vždy po pohlavnom styku je mi na odpadnutie, mám pocit akoby som nemohla dýchať (podobne ako pri panickom ataku), ako by mi niekto držal hrdlo a ja sa nemôžem nadýchnuť .. , nedokážem stať na nohách keby si v ten moment nesadnem alebo nelahnem, tak by som odpadla , mám tmu pred očami, slabé ruky nedokázala by som udržať lyžičku , neviem čo s tým som z toho zúfalá , tieto nepríjemné stavy nesúvisia s dĺžkou pohlavného styku či by trval 5 minut alebo 45 minút vždy sa mi to opakuje .. je to pocit akoby to mala byť moja posledná minúta , mám srdcovú arytmiu neviem či to s tým môže niečo mať ale ja sa v ten moment ktorý trvá asi 10 minút nemôžem ani len pohnúť , postaviť , zdvihnúť ruku , je mi na omdletie , tma pred očami , tras a slabosť celého tela .
@veselo_neveselo pravidelne neberiem žiadne tabletky na tú arytmiu, , pred tehotenstvom som mala predpísané lieky ktoré som si mala dať len vtedy , keď by som cítila silné bušenie srdca , za normálnych okolností nie , je pravda že som u srdciara nebola celé tehotenstvo a teraz už rok po ňom takže dva roky , neviem čo mi to môže robiť , presne ako si napísala že ako keby mi dobre nedokrvilo mozog alebo cievy .. je to strašný pocit ,ak to niekto niekedy zažil .. neviem ani akému lekárovi sa s tým mám zdôveriť , či gynekologičke alebo srdciarovi .. ďakujem za vašu odpoveď
Kardiologovi urcite, a obvodakovi ked tam pojdes nabuduce. Na preventivke ;)
Bolesti hlavy nie sú? A čo inokedy napríklad turistika? No normálne to nie je. Kľudne obvodnému povedať, alebo aj gynekológovi, zrejme ta odporučia ďalej na ďalšie vyšetrenia. Aby muž ešte jedného dňa nevolal záchranku.
@ninka297 no taký problém so srdcom som mala pred dvoma rokmi , ja osobne pociťujem že sa mi to asi zhoršilo , ale potrebujem sa dostať kardiologovi na vyšetrenie, možno dnes už po viac ako dvoch rokoch budem mať diagnózu vážnejšiu .
Pred tehotenstvom som mala tetaniu , počas tehotenstva som sa naučila " ovládať" svoje telo , snažila som sa to psychicky potlačiť aby neprišiel záchvat , rozdychať to, kvôli bábätku , a aj sa mi to darilo , teraz to už tiež nemávam (klopem si ) , len po Tom pohl. Styku mám tie stavy podobné tomu záchvatu panickeho/ tetanickeho .
Ak si mala tetániu už a poznáš panicko uzkostny stav tak najpravdepodobnejsie je to úzkosť a panika. Čidné, že sa to u teba spája s takou príjemnou vecou a čudné, že potom a nie počas. Aký máš vzťah s partnerom? Nemala si v minulosti nejakú traumu spojenú so stykom? Psychika vie klamať, ale telo neklame. Ak ti je zle po styku, tak máš z niečoho strach. Úzkosť a panika je silná emócia strachu. A môže to byť aj potláčaný a nepriznaný strach.
Sem tam to mam aj ja, mam nízky tlak a vysoký tep, bola som aj na kardiologii, aj EKG aj echo mi robili, že všetko ôk a mam si dávať magnézium a menej sa rozčuľovať, toť super rada
@slovakboy nie , žiadnu zlú skúsenosť nemám , nikto mi nikdy neublížil , a s partnerom vzťah normálny 🙂.
Sama neviem prečo to mám akurát po tejto aktivite . Pred a počas som psychicky naladená super , a potom som ako človek na smrteľnej posteli .
Máš to, čomu francúzi hovoria "la petite mort". https://en.m.wikipedia.org/wiki/La_petite_mort
pocas tehotenstva si musela mat urobene ekg
je to psychickeho povodu (uzkosti tetania) pohladaj si na nete ako treba dychat a nasad si magnerot
Moze, tu arytmiu mas liecenu? V kazdom pripade smer doktor. Nemoze to byt docasne nizky tlak, nedokrveny mozog pri vyssej fyzickej namahe?
Ako sa citis pri inych fyzickych aktivitach? Ked pobehnes? Ked nieco tazke prenasas?
Netreba sa hanbit, pri styku je telo vystavene zatazi, tak sa mozu pri nom problemy prejavit, ked sa inak neukazu.
Smer doktor, cim skor.
A styk len v lahu a na posteli dovtedy, aby si nahodou neodpadla a neublizila si (to je vtip, samozrejme). Ale davaj pozor.