Počas menštruácie mávam extrémne kŕče

bambi3310
9. okt 2024

Ahojte, keďže trpim extrémnymi krcami počas menštruácie ,neviem čo mám robiť ,nechcem si dať Ibalgin na lačno lebo mi je horosie potom a vždy musím čakať polhodinu alebo hodinu po jedle aby som si mohla dať tabletku, viete mi poradiť čo robiť pri takých bolestiach? mám 17 a u gynekologičky som ešte nebola lebo bývam v BBSK a tu ne len jedna pre celý kraj 😅 a mamina nechce so mnou ísť ku gyn. lebo vraj nemám nič závažné no …

nika_val
9. okt 2024

@bambi3310 v tomto veku už môžeš aj sama ísť ku gynekologičke
Ja by som určite radšej šla a poradila sa tam.

bambi3310
autor
9. okt 2024

@nika_val aha to som nevedela ,ďakujem

tundra
9. okt 2024
simsalabim
9. okt 2024

Pri silnych bolestiach odporucaju uzit No-Spa a Ibuprofen 400mg naraz. Nie je dobre bolest nechat rozbehnut, skor by som si lieky dala s jedlom. Pripadne skusit Paralen namiesto Ibuprofenu, nedrazdi zaludok. Len pozor, nad 50kg je spravna davka 2 tbl, teda 1000.

123miaa123
9. okt 2024

@bambi3310 je dobré si dať ten Ibalgin deň vopred Užívanie NSAID ako je Ibalgin flector už deň dva pred menštruáciou blokuje tvorbu prostaglandinov ktoré su zodpovedné za bolesť 🙂 mne sa to osvedčilo

natallys
9. okt 2024

Ešte na základnej jedna spolužiačka tiež mávala hrozné kŕče a bolesti a gyn. jej predpísala antikoncepciu, potom sa jej to ustálilo.

januarova
9. okt 2024

@bambi3310 skús kvapky FEMI od firmy Valovič.
Mne veľmi pomohli

liz_lemon
9. okt 2024

na krce mozes skusit magnezium, na velku bolest skvele zabera aj Valetol

mima73
9. okt 2024

Ahoj,mne veľmi pomohol ženský čaj Herbex alebo alchemilkový čaj a taktiež ak je to na nevydržanie tak mig400 a do hodiny sú bolesti preč.Užívam pravidelne aj magnézium. Ja zvyknem mávať prvé 2 dni silné kŕče,bolesti hlavy,nevoľnosti až zvracanie a niekedy stavy na odpadnutie.Takéto stavy mávam od 13 rokov,odkedy som dostala svoju prvú menštruáciu a žiaľ nezmenilo sa to ani doteraz a to už mám po 30tke. Gynekológ mi povedal,že kým nemusím každý mesiac utekať na pohotovosť,zrejme to nie je až také vážne,tak som to už nechala tak a rieším po svojom 🙂 Ale ty píšeš,že si ešte na gynekologické vyšetrenie nebola, tak skús určite gynekológa a poradiť sa s ním.

bambi3310
autor
10. okt 2024

@mima73 ďakujem, určite skúsim