Ahojte, keďže trpim extrémnymi krcami počas menštruácie ,neviem čo mám robiť ,nechcem si dať Ibalgin na lačno lebo mi je horosie potom a vždy musím čakať polhodinu alebo hodinu po jedle aby som si mohla dať tabletku, viete mi poradiť čo robiť pri takých bolestiach? mám 17 a u gynekologičky som ešte nebola lebo bývam v BBSK a tu ne len jedna pre celý kraj 😅 a mamina nechce so mnou ísť ku gyn. lebo vraj nemám nič závažné no …
@bambi3310 dcera ma o rok viac a pije Alchemilku
https://botanic.sk/magazin/bylinky-zmiernujuci-...
Pri silnych bolestiach odporucaju uzit No-Spa a Ibuprofen 400mg naraz. Nie je dobre bolest nechat rozbehnut, skor by som si lieky dala s jedlom. Pripadne skusit Paralen namiesto Ibuprofenu, nedrazdi zaludok. Len pozor, nad 50kg je spravna davka 2 tbl, teda 1000.
@bambi3310 je dobré si dať ten Ibalgin deň vopred Užívanie NSAID ako je Ibalgin flector už deň dva pred menštruáciou blokuje tvorbu prostaglandinov ktoré su zodpovedné za bolesť 🙂 mne sa to osvedčilo
Ešte na základnej jedna spolužiačka tiež mávala hrozné kŕče a bolesti a gyn. jej predpísala antikoncepciu, potom sa jej to ustálilo.
na krce mozes skusit magnezium, na velku bolest skvele zabera aj Valetol
Ahoj,mne veľmi pomohol ženský čaj Herbex alebo alchemilkový čaj a taktiež ak je to na nevydržanie tak mig400 a do hodiny sú bolesti preč.Užívam pravidelne aj magnézium. Ja zvyknem mávať prvé 2 dni silné kŕče,bolesti hlavy,nevoľnosti až zvracanie a niekedy stavy na odpadnutie.Takéto stavy mávam od 13 rokov,odkedy som dostala svoju prvú menštruáciu a žiaľ nezmenilo sa to ani doteraz a to už mám po 30tke. Gynekológ mi povedal,že kým nemusím každý mesiac utekať na pohotovosť,zrejme to nie je až také vážne,tak som to už nechala tak a rieším po svojom 🙂 Ale ty píšeš,že si ešte na gynekologické vyšetrenie nebola, tak skús určite gynekológa a poradiť sa s ním.
@bambi3310 v tomto veku už môžeš aj sama ísť ku gynekologičke
Ja by som určite radšej šla a poradila sa tam.