Po vaginálnom pôrode

30. mar 2024

Ahojte, chcem sa vas zeny uprimne spytat trosku intimnejsiu otazku ale naozaj po vaginalnom porode to tam dole uz nikdy nebude ako predtym?
Alebo zalezi ako u koho? Lebo uz som pocula od kamosiek tak aj tak ...ja som mala vzdy z porodu strach o necele 3 mesiace ma to caka a dost sa bojim toho celeho a neviem co mam cakat aj tam dole...

anjelicek26
30. mar 2024

Tam dole sa nemusí udiať vôbec nič... ja som mala síce pri prvej nastrih,ale len fakt maličký do strany, pri ďalších deťoch ani to.. pokiaľ ta nebudú zasivať ako krížovú vysivku, tak zmena nebude.. ak budú musieť zažívať,treba dúfať v dobrého lekára,co vie,čo robí...

doriiis
30. mar 2024

Mám za sebou dva pôrody,dva nástrihy a nič necítim inak,ako predtým.Ani partner sa nesťažuje,skôr naopak

luliu
30. mar 2024

Mám za sebou 2 pôrody, pri prvom má vysivali zvnútra i zvonka.... A tam dole je všetko ok

viestta
30. mar 2024

Nie, nemusi sa nic zmenit a ani sekcia nie je zarukou, ze sa nic nezmeni, lebo kamoska mala prolaps maternice rok po sekcii.

mimi3008
30. mar 2024

Som po 2 porodoch, 2.bol sekcia, 1.bol brutalny - kliestovy porod, bola som na cimprcampr dole a teraz uz necitim ozaj nic. Ano, je tomu uz 4,5 roka, ale vsetko je OK uz tiez dost dlho...prve mesiace ale boli brutalne. No vravim, to bol extremny porod

ariannazara
30. mar 2024

Som ôk 😂 žiaden problém, nestazuje sa nikto 😂

michaela789
30. mar 2024

Prvé dieťa ešte ako tak v pohode, bez nastrihu ale trhlinky boli, samozrejme. Druhé ma roztrhalo ako handru, pôrod nič moc teda. Ale zahojila som sa dokonale, pár mesiacov po som pociťovala čosi ako zníženú citlivosť. Ale manžel je úplný frajer a chopil sa toho. Teraz má mladší 2roky a dole som absolútne okej a bez obmedzení.

egonsk
30. mar 2024

jedina vec ktora sa zmeni, ze ked teraz si nahodou bola uzka ako ceruzka tam dole, tak po porode tam bude uz vstup volny. Staci si predstavit velkost hlavy babatka... Ked je natr, alebo nastrih, ktory sa sije, tak zalezi na doktorovi ako je sikovny, ale vzhladom k tomu, ze tych porodov robia rocne az-az, tak maju uz prax ako krajcirky.

timea301196
30. mar 2024

Nie už to tam nie je tak ako prvej žiaľ

ivangeline
30. mar 2024

4 pôrody, je to troska iné.

jaskolka
30. mar 2024

Nijaký rozdiel som si nevšimla, ani manžel. Ani v podstate ja to nijako nesledujem, neriešim, aký to má význam? Aj keby sa dačo zmenilo, no a čo? Veď ľudské telo sa mení,nikdy nebudeš už ani taká, ako si bola v 18 tích, tak prečo také hlúposti vôbec riešiť?

andrejka88888
30. mar 2024

mam 4 porody za sebou, 3 vaginalne, nastrih sa zahoji, to neni problem, co je problem treba cvicit panvove dno. Odkedy trenujem, tak sa to nejak zuzilo tam dole. Panna uz ale nikdy po porode zena nebude, na to si treba zvyknut.

miimss
30. mar 2024

Ženské telo, je tak dokonale, že sa vie vysporiadať aj s takou náročnou záležitosťou ako je pôrod. Myslím, že čím mladšie telo, tak sa všetko rýchlejšie zahojí a vráti do normálu. Tiež som mala obavy z pôrodu, ale najlepšie čo môžeš pre seba urobiť je nepozerať žiadne videá o pôrode. Odporúčam sa zamerať na prípravu pôrodných ciest, zmäkčenie krčka a masáž hrádze. A v neposlednom rade ako správne dýchať počas kontrakcií a nebojovat s nimi. A tiež ako správne tlačiť. Určite to zvládneš aj ty a všetko sa zahojí a vráti do normálu 🙂 želám ti krásny a rýchly pôrod 🙂

lucia13022023
30. mar 2024

Ja nepociťujem žiadnu zmenu, ani muž. Veľmi záleží od toho aký pôrod budeš mat.

petronellla87
30. mar 2024

Ja ani muž sme žiadny rozdiel nespozorovali

kiki68
30. mar 2024

1 porod a ziadna zmena tam dole

luteam
30. mar 2024

Ja mam za sebou zatial jeden caka ma druhy. Mala som nejaky cas po porode ze uz nie som taka uzka ale myslim ze po case sa to vratilo do normalu chlap sa nestazuje 🤷‍♀️

kiki68
30. mar 2024

@egonsk svalstvo sa stiahne cvicenim pekne, nevidim rozdiel ani ja a ani muz. Zas to dieta ide von par minut, nie je tam mesiace v tom porodnom kanali. Keby to vezmem, tak vela sex hraciek je vacsi kaliber ako nejaky porod. Ani nehovorim, ze mas inflatable dildo plus plug alebo taketo veci. Ja mam dojem, ze som uzsia ako predtym prave.

1mina
30. mar 2024

Mám za sebou dva porody, veľký nástrih a po druhom pôrode aj pokles maternice.... Keďnto tak blbo poviem podľa mňa vizuálne to teda je riadny rozdiel 😂 muž tvrdí že nič a na nič sa nesťažuje 😃

heni79
30. mar 2024

Áno, už to nikdy nebude ako prv. Budete k milovaniu pristupovať inak. To neznamená, že to bude horšie. 😉 Bude to iné. To je celé. 🤷 A ak niekto tvrdí, že necíti rozdiel - to možno po pol roku. Prvé milovanie bude iste iné. Ale pokiaľ sa ľúbite a viete sa rozprávať a partner je ohľaduplný... Bude to v poriadku.