Prosím vás ako to funguje po pôrode ? Nechápem ako vám robia vizitu (zo spodu) keď žena krváca 😀. Som prvorodička
Niekde píšu že však musíte chodiť na voľno ale jak na voľno 😀však keď žena krváca tak hádam nebudem chodiť bez nohavičiek či ako
Mne nikto nič zo spodu nekontroloval 🤷 na vizite sa len spýtali ako sa cítim a či je všetko OK
@veronika3110 ďakujem. Viem že to vyznelo hlúpo že neviem ale tak nemám odkiaľ vedieť.😀 Ďakujem ešte raz
V zdravotníckych potrebách si kúp nohavičky po pôrode. Sú zo take sietovane nohavičky
Na vizite nevyšetrujú, len z fialky pozru a opytaju sa ako sa máš
Po pôrode nosíš sieťované nohavičky a vložku. Na vizite nás nikdy nikto nechytal. Len sme dali na tú chvíľu dole sieťky a gaťky, Dr sa pozrel na ranu a vložku, spýtal sa ako sa cítime a išiel ďalej
Každá pôrodnica má asi svoje postupy... Lebo pri prvom má nikto neriešil iba sa spýtali ako sa cítim a či bola stolica. Pri druhom mi hmatali bruško, sledovali krvácanie, opýtali sa ako sa cítim.
U nas pozeraju, zena lezi a pokrcenymi nohami bez nohaviciek, medzi nohami ma vlozku, tu pri vizite sestricka pinzetou odokryje, lekar stlaci brucho-skontroluje zavinovanie maternice a krvacanie z posvy (ci pri stlaceni brucha nevytecie viac krvi), to je cele 🙂
A ano, spravny myslienkovy pochod je, ze ked krvacan, nebudem predsa chodit bez poporodnych nohaviciek 👍🏻 Ale realne je fakt vela zien ktore po porode chodia s vlozkou len tak medzi nohami, krv im tecie po lytkach, kvapka na zem a o pohybovani sa s nohami pri sebe ani nehovorim 😄
@anavixy to by ma nenapadlo chodiť len a vložkou 😂 však to musí všade tiecť...
Ved aj tecie 🙊🤣 a dokonca aj po sekcii to tecie, to sa tiez vedia zeny velmi cudovat ako to ze krvacaju ked mali sekciu 🙊😄 ale s nohavickami za mna super, vsetky podlozky pod zadok zostali ciste 👍🏻😄
Mňa to čaká do 2-3 týždňov, tiež prvorodička a popôrodného krvácania a rán sa bojím ooooveľa viac ako celého pôrodu, kojenia, života s novorodencom,... 😂😂
Jestli ti muzu dat za sebe jednu radu, tak k sitovanym nohavickam si kup aj takove ty “plenkove”. Ja jsem mela akutni sekci a oka stehu se mi 2x zahakly za ty sitovane nohavicky a dost to bolelo. Tak jsem pak chodila jen s vlozkou mezi nohama, jinak se nedalo. Cele zle 😅 jenom osobni zlusenost
@bluemoon24 au! 🙈ja som mala ranu prelepenu, ale teda toto som si predstavila a.. 😵😀
@anavixy ja jsem mela prelepenou jeden den, pak mi rekli, ze rana musi vetrat a byla jsem v haji :D
na voľno neviem ako... treba mať určite popôrodné nohavičky a vložku... a ked je vizita, tak sestričky prídu povedať, že sa máš vyzliecť.. teda len tie nohavičky dať dole, popozerajú a hotovo :D
po sekcii pozerajú len ranu, tam môžeš mať tie nohavičky normálne, len dáš nižšie, aby bolo vidno jazvu