Po kyretáži bez menštruácie s Norethisteronom

kvikina087
24. feb 2015

Ahojte,
8.1.15 som podstúpila kyretáž po MA. Pred dvomi týždňami som bola na kontrole. Doktor povedal, že je všetko ok a pichol mi vyvolávačku, že do dvoch týždňov dostanem menštruáciu. No ona stále nikde. Je to už viac ako 6 týždňov od kyretu a nič. Je možné, že by mi ta vyvolávačka nezabrala? Myslíte, že môže byť niekde inde problém? ...
Dnes (24.2.2015) som bola na kontrole. Myslela som si, že mi pichne ďalšiu vyvolávačku, no dal mi lieky Norethisteron. Pozerám to na nete a všade píšu, že sa užíva na oddialenie menštruácie? Máte s tým nejaké skúsenosti? Prečo to mám užívať keď práve na menštruáciu čakám? Ďakujem za odpovede... Naozaj neviem čo si o tom mám myslieť.

myriada
24. feb 2015

norethisteron? presne tak ako píšeš, na oddialenie menštruácie a lekári ho neradi predpisujú, vraj je to "svinstvo", po takom zákroku ti predpísať toto? hm neviem, nevieš sa poradiť s iným lekárom?

kvikina087
autor
24. feb 2015

No som z toho veľmi zmetená. Práve som bola doteraz vždy s mojím lekárom veľmi spokojná. Teraz neviem čo si mám o tom myslieť. Neviem si predstaviť, že by som išla za iným lekárom, ale asi tak budem musieť urobiť. Preto píšem tu, či náhodou nemá niekto takúto, alebo aspoň podobnú skúsenosť. Vôbec tomu nerozumiem, že najskôr dostanem vyvolávačku a o dva týždne ked nedostanem menštruáciu, tak dostanem lieky na oddialenie? Je to divné.

vierkaaa85
24. feb 2015

Norethisteron sa predpisuje aj na privodenie MS, nielen na jej oddialenie. Lekár vie, čo robiť. Ak si v poriadku, tak mu dôveruj. Ja som po MA 4 týždne, tiež čakám, ale neverím, že do 2 týždňov ju dostanem, tak pôjdem aj ja pátrať čo ďalej...

kvikina087
autor
24. feb 2015

@vierkaaa85 no to som sa trochu ukludnila. Svojho lekára beriem za odborníka, ale veľmi ma vyľakalo, keď som všade na nete našla len info o oddialení. Už som si predstavovala ako si to pomýlil... Trochu ma to zmiatlo. Ďakujem a prajem skorú menštruáciu. :D

myriada
24. feb 2015

@kvikina087 no vidíš, tak hádam to bude o.k...inak aj ja som si myslela že nedostanem MS, bála som sa, som po kyrete, robili mi ho 12.1.2015, chvalabohu už mám deň po MS, aj keď bola dosť bolestivá a riadne som krvácala,,,po kyrete som pila asi 2 týždne Afroditin čaj, neviem či ten mi trochu pomohol, ale ja som mala taký pocit.... tak držím palce nech čím skôr príde

kvikina087
autor
24. feb 2015

@myriada Tak to si bola týždeň po mne. No aspoň, že máš prvú MS za sebou a snáď tá druhá už bude načas a ok. :D a snáď ja do tej tvojej druhej budem mať aspoň tú prvú. 😒

dnisulka
15. júl 2015

po kyretazi stale spinim ako to nazyva lekar a chcem ist na dovolenku tak mi predpisal noretisteron bez pauzy na 30 dni.....tak neviem ci je to dobre tak dlhodobo uzivat....ak ma niekto skusenost ....poradte prosim.............dakujem za kazdu radu