Ahojte,
tie ktore ste si tym presli mam par otazok...pretoze vsetko som sa spytala Dr. ale toto mi uplne vypadlo...
chcem sa len spytat od kedy je povoleny sex po kyretazi? Pretoze niekde sa pise ze staci 3 tyzdne, niekde po 1.menstruacii a niekde ze po 6 tyzdnoch?
Alebo este neskôr?
Ja som bola vcera u mojej Dr. po menstruacii ale uplne som sa zabudla na toto spytat.
Povedala ze vsetko je OK, vsetko je tak ako ma byt.
Tento piatok uz bude 6tyzdnov od kyretaze...
A este mam otazku co sa tyka dalsej menstruacie uz mozem pouzivat tampony alebo este radsej vlozky?
A taktiez kupanie,kupaliska a pod...taktiez uz mozem? co myslite?
Nechcem nic podcenit, a ked treba tych par dni pockam 🙂
dakujem 🙂
@jaskolka takze v podstate uz mozem robit vsetko tak ako predtym? 🙂
podla mna uz v pohode mozes fungovat. vsak keby si sa drzala vsetkych tych odporucani, ze kedy mozes zacat normalne fungovat, tak to vsetko splnas 🙂
myslim ze presne po tej prvej mestruacii je to ok, tak aj doktorka povedala, ze treba na to pockat ako telo bude reagovat, aj ake intenzivne bude krvacanie a podobne. takze ak je to ok mozes kludne tak ako pred tym 🙂
Ja som bola na kontrole este pred prvou menstruaciou. Povedal, ze je vsetko v poriadku. Pockala som na prvu ms a isli sme nato 🙂
@viky_21 tak my sa este nechceme pokusat,..este tomu chceme dat cas 🙂
Mne povedala že po 1. ms sa kľudne môžme opäť začať snažiť. Aj sa hneď na 1.raz zadarilo 😉
Áno môžeš ..dokonca sú také ktoré dokázali mať sex krátko po 🙈
@jaga18 a neboli ziadne problemy pocas tehu? ked sa zadarilo tak rychlo po? mna Dr. strasila ze moze sa potom placenta vrast do steny maternice ...ale aj tak chceme pockat tie 3 mesiace..kvoli dovolenke😂😂😂
@mariska1989 ano viem su take...nepochopim ale ok😂 nestalo by mi to za riziko infekcie a podobne...a to ja sa bojim este 6 tyzdnov po 😂🙉🙊
Nam sa tiez zadarilo hned na 1x krat po kyrete a vsetko bolo nastastie uz v poriadku
@viky_21 tak to je super🙏
No akože áno infekcia je jedna vec ale druhá že však to ženu položí , prežila som si ale teda nenapadlo by ma napr 2 dní po mať sex a potom na MK sťažovať že asi som zas tehotná po kyrete ako to tu raz bolo skoro ma položilo ...ja som nemala manžela doma keď som prišla o bábo a pricestoval až po mojej ms takže hneď po prvej ms sme to skúsili a zadarilo
@mariska1989 super 🙂 velmi ma tesi ze citam taketo pozitivne pribehy ;)
@mariska1989 ja sa akosi aj tak podvedome bojim ist hned do toho ..neviem preco..ten strach ze sa zas nieco pokazi je velky
No u mňa bola túžba až ťa bolesť není taká strašná no neudržalo sa, v 6 tt som sa vyčistila sama . Potom som mala ešte jedno biochemické a potom som mala zmenu dr zistila čo a ako .dala ATB a potom sme to skúsili a podarilo bola to ťažká cesta strachu .v 21 tt znova špinenie zápal . Ustavične niečo no dali sme to do konca teraz tu behá 2 ročná dcéra 😁. Takže držím palce
Nie, neboli, drobec má už 9 mesiacov 🙂
Prvá menštruácia po kyretazi je v podstate znak, že telo sa dalo dokopy. Keď aj doktorka to povedala ze všetko je v poriadku, tak myslím ze už kľudne sex môžte mat. Aj čo sa týka tamponov neskôr a podobne.