Ahojte,tie ktore ste absolvovali konizaciu a mate male dieta doma ako ste zvladli kludovy rezim,nedvihat tazke a podobne,dakujem,snad niekto napise 🙂
@alzbetkacicka no počkaj, a akou metódou ti to budú robiť, lebo pochybujem, že to ešte niekde "rezu"... Ja som bola leep metódou, hovorí sa tomu aj sluckou a vtedy vieš na druhý deň normálne fungovať... Nedvíhala som činky ale po týždni som cvičila pilates a krúzila na hulahopktuhu...
@alzbetkacicka ja som po leep mala uplne kľudový rezim 3tyzdne, a uplne som sa prestala bat nieco dvihat tazke az ked som bola po kontrole u lekára a povedal mi ze môžem fungovať ako predtym, ze je všetko pekne zahojene.. Maly si pekne zvykol ze ho neberiem na ruky atď.... Kazda sme ina, ale ked sa ti da tak si aspoň na prvý týždeň zaobstaraj pomoc a sama uvidíš ako sa citis... Mne sa napríklad prvé 3dni stále tocila hlava 🤷♀️a bola som ospala... Drzim palce nech to dobre zvládnes 🙂
@matabb73 a ked si ho chcela dat do postielky alebo do kocika ci vecer do vane a nemohla si ho zdvihnut tak ako si to vyriesila
@domiklik na antolskej neviem ako robia musim sa spytat,v strefu idem na konzultaciu
@mackamosna dakujem pekne,samotneho zakroku sa nebojim az tak ako toho ze budem bez maleho v nemocnici 2 mozno 3 dni,nevie ani ako to maly zvladne,od narodenia je nonstop somnou,bude to tazke,plus sa obavam toho dvihania ze ako ho dam do kocika a podobne,takztiez ked budem s nim niekde a on chyti trn svoj hisak a nebude v kociku a budem ho musiet zo zeme zobrat a podobne,ma 13 kg mydlite ze to je vela na dvihanie?mne pride lahunky a nemyslim si ze napinam brucho pri jeho dvihami ale tazko povedat
@alzbetkacicka mňa operovali ráno o 9 tej,večer o 18tej ma prepustali... Maleho isto nedvihaj, je to po zákroku dost kg... Mna rana stipala keď som raz nieco zdvihla(a to uz bolo 2 týždne po operácii).. Neboj nic, maly si zvykne musis ho nechat byt samostatny... Môj mal v case operacie presne 2 roky.. A poviem ti hned si zvykol.. Aj ze musí vyliezť sam do jedalenskej stolicky, aj do autosedacky.. Z postieľky som mu dala prec tycky ked isiel buvat.. Atd... Da sa to 🙂
@alzbetkacicka on mal už skoro dva roky, tak veľa vecí vedel sám. Na postieľke mal vybraté tri tyčky, aby dnu sám vliezol. Kočík dve mali už len nízku buginu, kde si tiež sadol sám, ale väčšinou už chodil peši. Kúpal ho večer manžel. Najlepšie je mať aspoň na prvý týždeň niekoho pri sebe, muža, mamu alebo svokru.
@mackamosna super ze ta tak skoro prepustili domov,uvidim snad aj mna pustia v ten den,maly ma len 17mesiacov sam este nevie vyliest na postel mame ju dost vysoku ale ked mu dam stupaka tak by to dal,do kocika sam nevlezie mame stokke a je strasne vysoky,nebudem s nim chodit von asi,chudak a je leto,bez kocika nemozem ist,on je neriadena strela,ide tam kde nema rad riskuje a ked nieje po jeho tak samozrejme amok,verim tomu ze pri malom setriaci rezim velmi nebude ,svokra moze prist po praci pomoct a mama bud cez dovolenku ak ma vtefy odoperuju co uz je od 5jula alebo cez vikend kedze byvame od seba 220km
@matabb73 manzel pracuje 3 dni v tydni a tie to nejak zvladnem ale tie tri dni robi od rana do 21 aj dlhsie niekedy tak kupanie neviem ako dam
@alzbetkacicka mama ti nemôže prísť pomôcť? Moja svokra si kvôli tomu vzala týždeň dovolenku. Potom bola týždeň mama, tá už bola na dôchodku.
Ja som bola v nemocnici týždeň a bola som rada. Neviem si predstaviť ako by som fungovala keby ma hneď poslali domov. Mne trvá 10 dni len kým sa dostanem z narkózy. Bud trochu sebec. Dieťa to zvládne, keď nebude mať inú možnosť. Ako som už písala, treba si zavolať niekoho na pomoc, hlavne keď máš muža raj dlho v práci.
@matabb73 mama nemoze prist jedine cez svoju dovolenku ktoru ma od 5jula 2 tyzdne,ak ma odoperuju vtedy tak mi pomoze a pride,zajtra mam konzultaciu a zistim termin operacie
@matabb73 muz si da dovolenku bud tyzden alebo 2,bude to stacit?a svokra sa ponukla ze sa moze dat na ocerku ale ja neviem ci by som ju u nas tak dlho psychicky zvladla,vazne neviem
@alzbetkacicka dva týždne by boli lepšie, ale aj týždeň pomôže. Potom sa môže vystriedať s mamou. Ja som mala dobrú svokru, mne doma týždeň nevadila.
@matabb73 svokru mam dobru len ma nepocuva a neposlucha,ona ked jej nieco poviem napr ze maly to nema rad tak si neda povedat a aj tak to robi a maly krici,alebo jej poviem ze maly ked spinka tak nepije vodicku,on si ale ide svoje a tvrdi ze podla nej je maly smadny a podobne,alebo jej poviem ze maly nechce papat sam a uz vobec nie suchy rohlik ze on to hodi na zem hned a ona ale mozno bude chciet a da mu rohlik a ten vzapeti hned leti 2 metre,toto su len take banalnosti ale je toho aj viac ale to by som tu pisala litanie,ide len o to ze ma nepocuva,ja maleho poznam najlepsie a viem co ma rad a co nema rad a ona ma nepocuva,nemysli to podla mna zle ale keby drzala klapaclu a pocuvala co jej hovorim tak by bol klud
Ahojte baby,tak som po konizacii,robili mi ju nakoniec 12.11.som rada ze som sa dockala vobec,nakoniec som sla sukromnikovi lebo v statnej nemocnici ma doktor stále odkladal,tyzden po konizacii som viac menej lezala a setrila sa,robili mi konizaciu spolu s kyretazou a ne jednom mieste kde mi nevedeli zastavit krvacanie z cievky tam mi dali 2 stychy,na 9 den som si cupla k synovi lebo plakal a pravdepodobne mi praskli stychy na tej cievke,zacala som krvacat a tak som sla tam kde mi to robili na pohotovost,potvrdili ze ta krv tecie z tej cievky,ze ostatne je v poriadku a ze sa pokusia to zastavit no neslo to a tak ma museli znova uspat a zasit cievku,tentokrat 4 stychy,mam nariadene 7 dni oddychovat,uz je to treti den a len lezim,sem tam prejdem na wc a sprcha a ked jem tak sedim a dnes na vlozke trosku jasnej krvy tak uz sa bojim aj vstat z postele,mne ta blba cieva neda pokoj asi,manzelovi konci očr v nedelu a potom budm sama so synom,neviem si predstavit lezat cely den a on bude behat po byte a co prebalovanie a krmenie,nema kto prist pomoct bohuzial,myslite ze mozem po 7 dnoch uz sediet a chodit po byte a fungovat?upratovat nebudem ,varit minimalne,ale o syna sa musim starat,uz teraz place ze sa snnim nehram ze len lezim,aj ked mu vysvetlujem preco ,s manzelom sme si vsimli ze je nahnevany a smutny z toho,vidiet ze ho to trapi a mna boli ked to vidim a nemozem ho ani vziat na ruky ani nic,uz sa bojim nechcem byt uspata v priebehu 2 tyzdnov 3krat a to este nieje vylucena rekonizacia,na vsyeldky este len cakam,som uz na nervy prepacte a pekny dnik vsetkym
@alzbetkacicka Držím palce, aby to už bolo v poriadku. Aj ja som mala krvácanie po operácii, ale hneď na druhý deň. Lialo zo mňa riadne. Na druhý deň znovu narkóza a zašívanie. Ja som potom prísne dodržiavala kľud, aby sa to poriadne zahojilo. V nemocnici som bola týždeň, vtedy sa bývalo tak dlho, bolo to pred 20-timi rokmi. Potom ku mne chodila asi týždeň mama starať sa o syna, lebo mal len necelé dva roky. Ďalší týždeň chodila sesternica s rovnako starým synom, aby sa prehrali a mne ten môj mi dal pokoj. Minimálne tri týždne som ho nevzala na ruky. Keď chcel ísť ku mne, sadla som si na gauč a on vyliezol na mňa. Treba sa šetriť, aby si tam nemusela ísť znova. Nemáš aspoň kamarátku, čo by k tebe chodila?
@matabb73
No zatial som spotrebovala 2 vložky,krvácam pravdepodobne z tej cievky,zrazeniny naštastie nemám,moj gynekológ mi povedal že mám ísť tam kde mi to robili ak to budú 4 vložky za deň,takže zatial ležím a uvidím čo bude zajtra,strašne sa bojím,mne nevedia zastaviť krvácanie na cievke elektrokoaguláciou,vedia to len v narkóze zašiť,preto tam hneď neutekám ale čakám či sa to zhorší,nechcem byť 3krát uspatá za 12 dní,držte palce nech to prejde už som zúfalá,ja len ležím nič nerobim cele dni tak nechápem prečo sa to deje
@alzbetkacicka to mi je ľúto. Ja som potom už netrvácala. Dúfam, že to prejde. Držím palce.
@matabb73 ďakujem pekne
@matabb73 tak bola som dnes tam kde mi robili konizaciu nech sa na mna pozru ked tak krvacam,doktorka ma pozrela nevidela ziadne krvacanie (akurat vtedy prestalo )ale videla ze jeden steh sa uvolnil a ze stade moze trosku krvacat ze sa to stava a pokial nieje masivne krvacanie tak je to ok,mozem takto krvacat este tyzden a ze postupne sa mi budu uvoľňovať tie stehy ze je to normalne,Nechapem ze naco tam tie stehy teda davali ked po 3 dnoch mi idu prec,ze 4 vlzky za den ked miniem tie nocne tak je to ok,no uvidim,odnes idem brat zelezo a hemoglobin pre istotu,ked budem krvacat tak dlho
@alzbetkacicka skús si pridať aj Ascorutin. Ja ho dávam dcére keď má silnú menštruáciu. Možno to pomôže. Mne tie stehy začali vypadávať až neskôr. Dúfam, že to už bude OK. Hlavne, že ťa videla lekárka, aspoň vieš, že je to normálne. Už len čakať kým sa to zahojí.
@matabb73 ascorutin beriem od vcera,3 denne,doktorka co ma vysetrila nevidela krv nechapem ze alurat vtefy mi netiekla ale ako som stade odisla tak to pokracuje a dalsi steh mi vysiel,iba lezim a chodim na wc,bojim sa ci dost nekrvacam,vlozka mi vydrzi 4 az 5 hod ale je plna skoro uplne,neviem ci je to ok ale tak budem lezat a uvidim ako sa to vyvinie,dakujem,napisem zase sem ak sa nieco zmeni,ja som nejaky zvlastny pripad
Krvacanie zazracne prestalo,na cievke sa musela spravit chrasticka,ale ako odisla krv vratil sa zapachajuci vytok,mam tie cipky betadine ktore mi nato predpisala gynekologicka ale bojim sa ich hlboko zavadzat ako pisu na letaciku aby som si krcok neposramotila,tak neviem co robit
Ahojte,neviem ci to este niekto číta,ale dnes som bola po výsledky z histologie,kraje čisté ,cin 2,takze to bolo lepsie ako ukazovala cyto a biopsia,som stastna,o polroka kontrolna cyto a potom by sme chceli babo,ale az rok mam cakat s otehotnenim mi bolo povedane,treba dlhdi cas na zahojenie asi,kazdopadne mi odlahlo,rok a pol natahovaciek a cakaciek psychika total v r...,konecne pokoj,pekny den vsetkym majte sa 😃😚
@alzbetkacicka super. Mne sa 7 rokov po operácii narodila dcéra. Teraz som už 20 rokov po a všetko v poriadku.
@matabb73 tak super,ja chcem bud do 3 rokov druhe a ak sa nepodari tak uz nechcem potom druhe,ked tak si potom vezmeme psika a macicku z utulku a bude veselo doma
@alzbetkacicka mne robili konizáciu, keď mal syn necelé dva roky. Keď som bola v nemocnici, bola s nim mama a keď som prišla, prišla na týždeň pomôcť svokra. Mesiac by si nemala dvíhať ťažké, lebo sa ti môžu potrhať stehy a museli by ťa šiť znova. Keď chcel ísť syn na ruky, tak som si sadla na gauča a on vyliezol ku mne, aby sa mohol pomojkať. Za pár dni si na to zvykol a už sa na ruky nepýtal. Aj domáce práce som po tých dvoch týždnoch robila len mierne. Chodila ku mne sesternica a tá mi trochu pomáhala s naše deti sa zatiaľ hrali, aby ma syn nechal oddychovať.