Ahojte ženy.. pozajtra idem po 2 rokoch na gyn a strašne sa bojím .. minulý rok som nešla aj kôli pandémii aj kôli tomu že môj lekár bol PN dlhodobo ak inému som ísť nechcela..ale už pracuje tak som sa objednala ale bojim sa či dačo nenájdu s tým že som rok vynechala..už ani nespavam v noci od strachu nikdy som sa nebála teraz neviem čo mi je.. neviem nič robiť celé dni..len sa strachujem.. boli ste niektorá tak že ste dlhšie nešli? ..môj mama tam bola asi 2x v živote a to ma 57 ale ja som chodila poctivo..teraz sa neviem zbaviť strachu až mi je do plaču 😭
Nemam sa cim chvalit, ale nebola som od narodenia malej, t.j. takmer 10 rokov 🙈 Teraz mi prisla pozvanka na cytologiu z Dovery, tak asi sa rozhybem a pojdem aj na preventivku, aj na to cyto, pre istotu, ale teda absolutne sa mi nechce 😅
@dori2 vynecháva mi ms..ale viem že to môžu byť aj iné príčiny..napr stres a podobne inak ziadne
@vikusjk moja mama bola naposledy v roku 2013 a predtým asi 15 rokov nebola .
@dori2 ja neviem predtým som chodila normálne bez strachu s tým že všetko je ok..a teraz neviem čo mi je..akoby nejaký chrobák v hlave
ja som tiež 2 roky nebola, ale tiež sa chcem objednať. Môj postoj je, keď mi niečo nájdu, budem potom riešiť. Nechceš si tento postoj osvojiť?
keby si mala moje gynekologické potiaže, už by si umrela od strachu, že máš asi rakovinu.... dva roky problémy. každý mesiac 2 týždne problémy, vrátane bolestí. 2x poriadne vyšetrená a vzorky poslané všade, kam mali ísť. to isté odbery krvi. všetko dopadlo OK. takže kľud. neviem, načo sa strachuješ dopredu.... asi nemáš čo na robote. chyť sa niečoho, čo ťa baví, zabav si hlavu a uvidíš, že to dobre dopadne.
Skus byt na seba pysna, ze robis nieco pre seba. Gynekologicke prehliadky su zaklad pre zenu. Ja keby som nechodila, tak v tomto okamihu nemam ani vajecniky a ani deti. Takze ovladat sa strachom by sa mi teda neoplatilo. Strach je len pocit. A je to 20 min tvojho zivota. Skus preskocit strach a urobit nieco pre seba. Drzim palce 🙏🏻
@panelacikova o toto sa presne snažím ideme prerábať byt tak sa snažím zamerať na to .výber nábytku doplnkov a podobne ale aj tak mi tam utekajú myšlienky..mám 31 rokov a stále v strachu..
@kitta ja viem len keď som bola naposledy skončila som mesiac na to na operačné kôli cyste..lekár ju odmietal riešiť inak ako operáciou aj keď bola malá a vodova ešte primár čo má operoval sa čudoval že prečo má môj doktor. hneď hnal na laparoskopiu ..ale najskôr má môj doktor vystrašil skrz tu cystu..keď som si išla po výsledky z histologie len ma tak klepalo
Hlavne klud,to ze si rok vynechala neznamena ze mas rakovinu krcka v poslendom stadiu🤔 Pekne hlavu hore a sup k dr. Skor tym strachom si privodis nejake ine zdravotne tazkosti. Ja keby som sa stresovala dopredu o tom co by sa mohlo stat keby ...,mam vysoky tlak hned ako vstanem. Takze hlavne pokoj a pozitivne myslenie🤗
@tncka predtým som 3 roky po sebe mala dobré výsledky z cyto tak snáď budú aj naďalej 🙏
Strach je len nadstavenie mysle. Ako sa nadstavíš tak to pôjde. Je to vec, ktorá je proste potrebná. Treba veriť a všetko bude dobré
2 roky su nic, neboj sa🙂 stres ti ublizuje 🙂 ja sa riadim tym, ze dokym nepocujem zle spravy, je vsetko ok (som teraz tehotna po zamlcanom potrate, takze viem o tom strachu dost😊)
Hlavne sa ukludni, pretoze prave stresom a strachom si zhorsujes psychiku. 2roky su zatial v pohode. Nabuduce sa snaz chodit 1x rocne ak vies, ze ti to nerobi dobre. Pokecaj si aj s lekarom co si on o tom mysli.
Ono tam nejde ani o to ze si “roky” nebola na prehliadke.. ja som kazdy rok chodila poctivo a aj tak som 3 mesiace od prehliadky kde bolo všetko v poriadku musela ist na akútnu operáciu pri ktorej som bola rada ze mi zachránili vaječník.
@roztlieskavacka cysta?
prosím ťa... ja som nebola 9 rokov na prehliadke.... pred 2 rokmi som tam išla s problémom - lekár tam už bol iný, moja išla na dôchodok a tak som povedala že už NIKDY viac nejde... s lekárom som nebola spokojná...
@deti95060810 zlý prístup?
Ach zeny, ja toto nepochopim, neist tak dlhy cas na prehliadku? taky risk so zivotom a zbytocne, ved ta prehliadka je max.10 min casu. Autorka, ty este nemas deti, vsak? Potom sa nad prehliadkou len pousmejes. Prosim ta, neopakuj chybu tvojej maminy.
@danieladeley mám dcéru má 5 rokov
@danieladeley aby sme sa pochopili mne nevadí prehliadka nech sa vo mne spara aj pol dňa ale ja sa bojím či niečo nenájdu 😭
aha, no tak to potom nechapem uz vobec...ale na take strachy je asi psycholog :/
Pozri bojíš nebojís chod.. Ja som sa nikdy nebála a až pri výmene doktora (môj odišiel do dôchodku) som zistila ze som mala dlhodobo zle výsledky.. Nový ma poslal na operáciu a odvtedy som zatiaľ klop klop v poriadku.. No stresovať sa tým?.. V žiadnom prípade.. Toľko chorôb existuje že keby mam nad každou premýšľať tak nežijem len prežívam..
Ženy to nemyslíte vážne 😱 10 rokov neísť na prehliadku? Myslíte vôbec na svoje deti ak ich máte? Že ich tu môžete lusknutim prsta nechať samé? Moja kamarátka nebola od pôrodu 3 roky na kontrole a keď išla bolo už neskoro...hneď na druhý deň cestovala do BA na operáciu, potom ešte na niekoľko. Skončila s vývodom lebo jej rakovina zasiahla aj črevá. Vydržala ešte do synových 4 narodenín a 5 dní na to zomrela :( Podcenila prevenciu a veľmi to ľutovala. Toľko do mňa hučala nech chodím aj 2x ročne pre istotu. Prosím objednajte sa ešte dnes. Rakovina krčka maternice je veľmi dobre liečiteľná keď sa zachytí v skorom štádiu.
Ešte aby som dodala. Dávajte si pre istotu robiť LBC cytologiu, je presnejšia ako tá na sklo čo prepláca poisťovňa. Stojí 25€ ale máte istotu.
Viac info:
https://www.unilabs.sk/lbc-liquid-based-cytologia
@evaachesa jooj nestraste s týmto
@evaachesa áno tu lbc si dávam
To nie je strašenie, to je žiaľ fakt. Ak to má otvoriť oči aspoň jednej žene čo odkladá prehliadku, tak nech ju to vystraší a ide. Možno tým uchráni svoje deti a blízkych od žiaľu. Lebo povedzme si pravdu...kto bude trpieť viac? Ona, či jej rodina?
Tebe držím palce, nič sa neboj, všetko bude v poriadku. Kamarátka mala už aj nejaké bolesti, tak len preto išla ku gynekológovi.
Ak si dávaš robiť LBC tak by to malo byť ok a nič nepredvídateľné by sa za ten čas nemalo udiať. Pri obyčajnej môže byť že sa zmeny neukážu včas.
preco si kazis zivot uz dopredu? mas nejake tazkosti ktore by nasvedcovali tomu ze ti nieco mozu najst? jedna vymechana prehliadka nie je taka katastrofa. nadych vydych a nepanikar dopredu