Po akom čase od samovoľného potratu ste boli na kontrolnom vaginálnom ultrazvuku?

luc61988
22. mar 2021

Ahojte, po akom case od samovolneho potratu ste boli na kontrolnom vaginalnom ultrazvuku? A kedy Vam brali krv na klesajucu beta hcg? Mam pocit, ze moja lekarka ma kontroluje prilis skoro, mozno aj z dovodu, aby ma dotlacila do kyretaze. Krv mi brali tyzden po potrate. Vysledky budu tento tyzden, ale ratam s tym, ze to mozno este nebude na nule, a bude ma zbytocne strasit. Viac sa vsak bojim ultrazvuku, kedze viem ze sa odporuca najskor 2 tyzdne po potrate, najlepsie ale 4-6 tyzdnov po. Mne ho chce dat urobit po 10 dnoch. Kedze sa citim dobre, nemam teploty, nekrvacam ani nemam ine tazkosti, bojim sa ze by to bolo viac na skodu. Ide hlavne o to, ze v tych priestoroch kde robia ultrazvuk sa necitim dobre, je to tam spinave, myslim ze ani po kazdej pacientke nemenia tie papierove podlozky na ktore sa laha, a dokonca na sondu ani nenasadzaju ziadnu ochranu, aj ked by sa tam malo davat nieco ako prezervativ. Bola som tam uz 2x a ani raz som nevidela, aby tam nieco nasadili.Preto sa bojim infekcie, hlavne kvoli tomu ze to tam dole
este moze byt cerstve, otvorene. Tie co ste boli hned na usg po potrate nemali ste nejake problemy? Dakujem

luci_ba
22. mar 2021

@luc61988 to nemyslíš vážne ze nemenia podlozky a nedávajú ochranu na sondu??? Ja by som odtial odišla byť tebou. Ja som mala spontanny potrat, v podstate v čase kedy som sa rozkrvacala som mala hcg 63, takže už ma ani nekontrolovali po dokrvacani, už vtedy som mala sliznicu o dost menšiu. Držím ti palce, a myslim si že do kyretu ta donutit nemôže

luci_ba
22. mar 2021

@luc61988 a problémy som nemala žiadne, mesiac ešte som sa vyhybala welnesom, kupku a tiež sme nemali sex

sense
22. mar 2021

@luc61988 problémy som nemala žiadne a kontrol. Sono 1. Týždeň, 2.tyzden a 3.tyzden po.... Kontrolny odber krvy žiadny...
Ak si myslíš ze tam zanedbávajú hygienu, nájdi si iného lekára... A problémy po potrate som nemala žiadne len ostal kratší cyklus...

sisabe
22. mar 2021

@luc61988 ahoj ja som v 2019 mala samovolny potrat v 9tt bez nutnosti kyretaze ,vyčistila som sa sama a z nemocnice ked som odchádzala tak po skončení krvácanie cca 10 deň kontrola sono a odber krvy každý týždeň či je všetko ako má a či hcg klesá. Do mesiaca všetko ok,do vtedy každý týždeň toto.

kiki68
23. mar 2021

@luc61988 to kde preboha chodis? Podlozky sa menia po kazdej pacientke tie papierove, na sondu sa nasadza kondom. Ak to nerobia tak rovno na nich volaj hygienu. Lebo ziadna zena nema na cele napisane, ci ma hiv alebo inu vaznu nemoc