PMS - únava

16. apr 2023

Prosim poradte, som totalne zufala☹( mam dve 2 deti a po druhom porode si vsimam, ze pocas PMS som neskutocne, ale naozaj neskutocne unavena. Okolo obeda uz odpadavam, zdriemnem si s malym, fungujem 2 hodiny a zas sa mi podlamuju nohy a zaspavam aj v stoji. Muz uz je na to alergicky, chodi a nadava, ze nepozna viac unaveneho cloveka.. v zivote asi nepochopi, ake to je, ked nami tak burcuju hormony 😢 ako by som si vedela pomoct? Normalne mi trpnu ruky, nohy, bucha mi srdce, som slaba.... nevydrzim fungovat. Dakujem

luccija
16. apr 2023

Ja to tiež mám tak jeden deň pred...nepoužiteľná všetko nasilu.Daj si magnézium a b vitamíny dlhodobo

wiwi28
17. apr 2023

Štítnu žľazu si si dala vyšetriť? Ja sa roky liečim a toto čo opisuješ sú klasické príznaky zníženej funkcie šž. A mužovi by som slušne ALE rázne vysvetlila, že ak o tom nič nevie nech to nekomentuje lebo chronická únava je strašná vec. Sú obdobia keď môžem spať aj 12h a nestačí my. Po 3 hodinách by som najradšej opäť zaľahla. Pred menštruáciou som doslova zombík a idem na zotrvačník. A to sa liečim a pravidelne chodím na vyšetrenia. Môj muž je v tomto veľmi chápaví a ak nechám vyspať ja jeho funguje to aj opačne.

pielka
18. apr 2023

Daj si urobiť nejaké vyšetrenia, krv, na štítnu žľazu, železo, aby si vedela, lebo ono to môže mať aj takýto nejaký pôvod. Chlap to nepochopí, to je normálne, tak ako nepochopí celkovo PMS.