Ahojte mamičky, chcela by som vás poprosit či máte niektorá skusenost s pichanim fraxiparinu do brucha , po vpichu sa mi urobila pod kožou malá hrčka, ktorá na dotyk trocha štipká, modrinu tam nemám. Mala ste niektora takýto problem ak ano ako ste to riesili treba ist k lekarovi alebo to prejde samo. Dakujem vopred za vaše rady!
ja som si pichala do ramena, resp pichal mi muz a dalo sa len som mala dost modrin... ramena som striedala..
@sandrittka dik za radu dnes som zacala nove balenie do ramena dalo sa to zvladnu pichal manzel uvidim len dufam ze ta hrcka na tom bruchu sa neako srtati
@agita strati sa to neboj sa, pre mna bolo lepsie pichat do ramena, aj ked brucho som si necitila, no ked sa ma potom niekto dotkol ramena tak som vrestala od bolesti 🙂 mala som strasne modriny, avsak modrina zavisi podla toho ako ti to pichne...
poriadne vystriekni vzduch zo striekacky predtym nez pichnes dnu...
Mamičky moje dakujem vam moc za prispevky, dnes som zacala s pichanim do ramena len dufam ze sa mi ta hrcka na tom bruchu strati trocha na dotyk štipka este sa chcem spýtať ak ste mali aj midriny niecim natierali
Ja som si pichala počas celého tehotenstva najprv do ramien a potom stredavo do brucha a stehien...do brucha sa v pohode moze, nariasí sa koža a tak...ihla nie je taká dlhá aby uškodila...na niektorých miestach som mala hrče, aj modriny ale vacsinou sa podarilo ukažkovo bez známok...no mňa by napr. zaujímalo či je tu niekto, kto už dlhšie fraxiparín nepichá a sa tie hrčky niekedy objavia..mne sa totiž 2 roky po ukončení liečby niekedy objavia pupence na ramenách, bruchu a stehnách...som presvedčená, že to je z toho...alergia ani nič iné to byť nemože...vobec tomu nerozumiem
@agita ja sim si cele tehu pichala,občas veru aj hrcka bila a ked som trafila cievku,tak aj modrina. Mňa to najmenej bolelo do brucha a do bokov. Co sa týka toho vzduchu,nevytláčaj ho,postupuj tak ako pisu v pribalovom letaku,ak pisu nevytláčať,tak to nerob. Je tam schvalne preto,aby bola vytlačená cela tekutina. Robila som vo farmaceutickej firme na kvalite liekov,viem o com hovorim 😉
ja som si pichala cele tehotenstvo, do brucha odporucila hemat. koli lepsiemu ci rychlejsiemu ucinku, ale mohla som aj do ramien a stehien. Vzduch som zakazdym vytlacila, nepacilo sa mi pichat si do tela vzduch a ze ho tam je vcelku dost v tych injekciach.
@aranel16 uz si asi nepicháš,ale ten vzduch ostane v tom pieste a ihle,je tam na to,aby vytlacil vsetku tekutinu,lebo vlastne ked vzduch vytlacis pred vpichom,tak v tom pieste a ihle ostane tekutina a nedáš si tým pádom celu davku. Nie je tam toho samozrejme veľa,niekomu to vadiť nemusi,no dlhodobo to môže robit problémy. Viem,je to taký blbý pocit,aj jasom ho mala,ale naozaj to ma zmysel 😉
Ocividne kazdemu ukazuju inak, tak asi jak.komu vuhovuje, hlavne aby dosiel.do konca.no nie;)
ja som si pichala sama do brucha, podla postupu v letaku a ani jedna modrina ani hrcka, len som si vzdy pred tym na miesto vpichu prilozila studene vrecusko, potom to tak nebolelo 🙂
Ja som si pichala počas tehotenstva do stehien .. mala som tam samé hrčky .. aj sem tam modriny .. Treba striedať brucho, stehno a rameno .. Hrčky som mala možno 2 týždne pokiaľ sa vstrebali .. trošku som si ich aj masírovala .. Ale ničím nenatierala .. Skús to spomenúť aj Dr lebo viem že zopár báb bolo alergických na fraxiparine a vtedy sa im robili hrče čo boleli a svrbeli ...
To iste prejde samo, a nemozes do stehna?