ahojte kocky ma niekto skusenosti pichaly ste si ich pred otehotnenin dakujem
aj ja počas tehu pichám 🙂
až počas tehu 🙂
ahoj, ja som si ich pichala po tehu...pri fraxiparine som nemohla kojit, a po mesiaci mi to zmenili na Warfarin, a kojenie sa mohlo začat.
Az pocas tehu, asi od siedmeho mesiaca a este 10 dni po porode.
Ja som ich pichala od 6 tt az do porodu.Zistili Ti nejaku poruchu krvi?Picha sa to aj preto (v mojom pripade)aby telo nevnimalo dietatko ako cudzi elemenet a nezabilo ho...a tak isto zabezpecuju lepsie vyzivovanie placenty...myslim ze aj vdaka tomu dnes vedla mna spinka nasa princezna lebo predtym sme o 2 deticky presli...
Výsledky z genetiky, kde zistili mutácie a zlé zrážanie v krvy som mala až v 10 tt...čiže od vtedy som ho brala...vždy mi zvyšovali dávky. Koniec tehotenstva som už mala 0,8 ml a po pôrode mi už kázali dávky znižovať a vrala som ho ešte 3 mesiace. S prízvukovaním, že ak budem plánovať dalšie tehotenstvo pomocou hormon.liečby, tak si ho musím pichať už pred otehotnením ! Fraxiparín je na zriedenie krvy.
@bianka0111 to počujem prvý raz, že sa nesmie vtedy kojiť. Mne to nezakázal žiadny dr. Od genetiky, cez hematologiu, po pôrodníkov-nikto.
ja som si to pichala asi od 7 mesiaca do porodu bo mi puchla iba jedna noha
bianka0111 nepomýlila si sa? Pri Fraxiparine sa kojí v kľude a v pohode a ako píše cikyta nikto kojenie nezakazuje. Práve s týmto sa smie kojiť. Kojenie z warfarinom nooo to je iná pecka. Warfarin je vysoko teratogénný a sposobuje malformácie. Pre ho NESMÚ brať ženy počas tehotenstva a nedáva sa ani ženám ktoré koja. Tak to doporučujú neonatológovia na klinike kde pracujem. Warfarin síce prechádza do mlieka minimálne ale sú radšej najma kvoli nedonosencom keď si maminky pichajú clexane alebo fraxiparine.
blanka12 Ja som si pichala injekcie takmer rok kvoli liečbe a potom aj kvoli pokusu otehotnieť, žiaľ nevyšlo
Ale počas tehotenstva si injekcie pichá veľa žien v dnešnej dobe, hyperstimulačný syndróm po umelom oplodnení, trombózy a pod.
Len cca tazden pred porodom, sekciou a po porode trochu. Zistili ze mam hustu krv
ja som si pichala od 4.tt do konca sestonedelia
ja som si pichala pri obidvoch tehu od začiatku až do konca šestonedelia , pri fraxiparíne sa môžeme vpohode kojiť 😉
Celé tehotenstvo a šestonedelie 🙂
Ja som si pichala už 2mesiace pred otehotnením, + celé tehotenstvo a po pôrode ešte 3 týždne, kojila som normálne, nikto nepovedal, že nemôžem. Mala som tiež hustú krv a nejaké mutácie, tak kvôli tomu...
fraxiparin? to su tie injekcie do brucha? tak tie som si pichala po operacii nohy, kvoli tomu, aby sa mi nespravila nejaka krvna zrazenina...som netusila, ze to sa aj pri tehu pouziva....
baby zistili vam na hematologii viacero mutacii krvy? v zavere to mam napisane ako mutacia protrombinu 20210A heterozygot ale v texte su rozpisane4.dost sa bojim nakolko som tehotn a raz som uz potratila:(((baby napiste ak mate podobnu skusenost.
@alysea
Ahoj, Môžem sa opýtať kedy ti nasadili fraxiparin? Lebo ja som tiež po potrate a teraz idem už na 3 IVF, tak mi hematoligicka nasadila fraxiparin ako prevenciu aj keď som všade mala dobre výsledky čo sa týka krvy, ale dala tak som šťastná.
Len problém je ten že povedala začať pichat od prvého dňa zavedenia embrya a v heliose od prvého dňa cyklu, a teraz neviem kedy, tak by som rada vedela ako to prebiehalo u vas a či ti dačo zistili keď nasadili fraxiparin.
Ďakujem veľmi pekne za každé cenné slovíčko.
@zuzub
Ahoj to kedy je od začiatku? Ako si zistila že si tehu?
@alysea
Zabudla som napísať že aj mne telo vnimalo dieťatko ako cudzí element preto ho vylúčilo, no nechápem tomu že prečo? Čert malý.
@lucina1100 ahoj. Nezistili mi nic, tiez mi to dali ako prevenciu a teda pomohlo. Myslim si, ze napriek tomu aka je medicina pokrocila, nevedia odhalit vsetko, takze je fajn, ze ho pouziju ako prevenciu ;) ja som mala zamlknute potraty a teda sa cakalo do 6tt ci sa objavi akcia srdiecka a hned ako gynekolog potvrdil som zacala pichat. Pri IVF je to zrejme ine. Nasadili mi hned aj anopyrin k tomu. Ja by som pre istotu zavolala do heliosu ze henatologicka povedala takto a ze si to chces overit.
@lucina1100 ahoj, áno od začiatku ako som mala tehotenstvo potvrdene lekárom. Mne zistili vrodenú trombofiliu +syndróm lepivych dosticiek.
Pred tehu, potom od 25tt a cele sestonedelie
@alysea
A preco cakali dokym sa nepotvrdi cinnost srdiecka? ked ste mali dva zamlcane potraty ako aj ja, mohli vam to nasadit hned to je hrozne v dnesnej dobe.
A ten anopyrin je naco?
@lucina1100 anopyrin tiez riedi krv. Prvy zamlknuty potrat som mala tak ze babatko zilo a potom zomrelo a druhy, ze sa cakalo az do 9tt ale srdiecko nenabehlo a babatko sa prestalo vyvijat. Asi ak by ma bolo treba zase cistit tak to nenasadzovali skor...ale to je len moja domienka. Ale hematologicka mi tak kazala ze ked zistim ze som tehotna hned k lekarovi ten mi dal duphaston a potom ku nej a teda asi tyz som cakala na termin k nej to mi uz potvrdili aj akciu tak hned tam ma ucili pichat a bolo.
@alysea
To je hrozné čo si mi vytrpime však? A koľkatku si si pichala? Mne dali 0,3 fraxiparin
@lucina1100 to veru ano. Uff uz si nepamatam ale to je myslim podla vahy. Ja mam normalne 46kg takze som mala tu najnizsiu davku a ku koncu tehu ked som pribrala mi zvysili. Len ja som dostala alergiu na fraxik tak som presla na fragmin na ten zase alergia a skoncila som pri clexane. Ale v podstate ucinok rovnaky len nazvy ine. Drzim Ti paste aby to pomohlo.
Ahoj ja som to pichala pocas tehu!