Perforácia (pretrhnutie) steny maternice

19. júl 2024

Dobrý den přeji,

prosím vás, máte některá zkušenost z perforaci (protržení) děložní stěny po čištění placenty, tkáně po porodu?
Otěhotněla jste normálně nebo to mělo následky?

Děkuji

zara1357
19. júl 2024

U mňa to malo za následok to, že už tehotná nebudem.

autor
19. júl 2024

@zara1357
@zara1357 Hned ti dali verdikt nebo se ti opakovalo nedonošení děťátka, prosím?

zara1357
19. júl 2024

Po 5 rokoch od pôrodu mi to zistili až.

autor
19. júl 2024

@zara1357 snažili jste se o miminko nebo při běžné preventivní prohlídce zjistili ? Nebo ze sona ?
pokud se smím zeptat?
Protože mně se opakují potraty, zatím nevědí příčinu 🤷🏼‍♀️

anjelicek26
19. júl 2024

Mne vytrhli kusok maternice, ked sestricka po predcasnom porode tahala za pupocnu snuru 🙄 Masivne krvacanie, akutny kyret, zasili to... 8 rokov neskor mam dalsieho synceka... ale my sme sa medzi tym nesnazili..

autor
19. júl 2024

@anjelicek26 I já jsem už nějaká ta léta po porodu, až teď se snažíme a už 2x potrat do 6-8tt.
Mě napadlo, jestli to nebude tím.
Mně způsobily po porodu také komplikace.
Smím se zeptat, synek se zařadil hned? Nějaké komplikace v těhotenství, krvácení, špinění to nezpůsobilo?
děkuji

autor
19. júl 2024

*zadařil

anjelicek26
19. júl 2024

My sme prisli o babo v 14tom tyzdni pred nim, mal zrazeninu v pupocniku... hematolog zistil dve mutacie zrazanlivosti krvi, pichala som cele tehotenstvo heparin. Maly sa zadaril az po laparke (pretoceny vajcovod), druhy nepriechodny... takze ziadna slava, dlhsie sme sa snazili... ale kvoli maternici to nebolo... Ine nic, luxusne bezproblemove tehotenstvo, pracovala som do 35. tyzdna... rodila som 3 dni pred 40kou..

zara1357
19. júl 2024

My sa ďalšiemu nebránime už tých 5 rokov. Pri preventíve to každý rok spomeniem a až teraz po 5 rokoch ma teda detailne pozrela, skontrolovala záznamy a dostala som diagnózu - Asherman syndrom. Mne sa po pôrode stalo obdobne ako píše anjelicek stým rozdielom, že placentu mi roztrhol primár a následoval kyret, kde mi zobral vela zo stien( nakolko som zacala velmi krvácat). Gynekologicka mi oznámila, ze mi vlastne z miesta kde dochádza k uhniezdeniu zobrali pri kyrete celu " vystelku" a preto uz tehotna nebudem...