PCOS diagnostika

14. mar 2024

Ahojte, bola som u gynekológa, keďže mám asi pol roka rozhodený cyklus. Povedala som mu nejaké moje príznaky (únava, rozhodený cyklus, zmeny nálad, väčšie chute na sladké,. ) a spravil mi sono, kde bolo vidno viacej tých folikul( ak sa nemýlim) povedal mi. Že sú rôzne štádia toho PCOS a že ja by som nemala mať problém s otehotnením. Že je možnosť HA- čo som odmietla, tak mi povedal, že sa to teda nerieši ďalej. Tak som išla domov. Počúvala som teraz ale jeden podcast, kde hovorila, aké rôzne testy je dobre spraviť, že vyšetriť hormonálny profil aj štítnu žľazu, že doktori to nechcú robiť, pretože je to drahé a majú s tým papierovačky, že sa nemáme nechať odradiť. Mám teraz dilemu, či to ísť ďalej riešiť, alebo to nechať tak. Dieťa najbližšie roky neplánujem, avšak niekedy v budúcnosti je to ešte možné.

venom19
14. mar 2024

Viem, ze ak by ste chceli dieta, tak v CAR je presnejsia diagnostika, vratane pcos, pravda, nestaci iba usg, treba potvrdit aj hormonalnymi zmenami, ktore by poukazali na pcos. Ale ak deti zatial neplanujete, tak neviem ako na dalsie vysetrenia dotlacit obvodneho gynekologa.