PCOS a neustále priberanie na váhe

lorrainet
5. jan 2021

Ahojte, potrebujem sa poradiť. Mám syndróm PCOS a neustále priberám. Pred pol rokom som mala operáciu, vybrali mi celý vaječník kvôli Endo cyste a urobili driling na polycystyckom. Sledovali mi hormonálny profil, ovuláciu aj menštruácie mám pravidelne od operácie ale stále priberám. Videla som rady , že tehotenstvo pomôže ale nemám partnera, takže neprichádza do úvahy. Nejaké rady prosím ?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jedlee
5. jan 2021

@lorrainet mne na pcos doktorka poradila hlavne kardio cvičenie a nizkosacharidove stravovanie (nie dieta že pár dní držať bez cukru, celkovo stravovanie už navždy). cvicis? pri pcos musíš 🙂 A štítnu si daj vyšetriť určite.

marticka85po
5. jan 2021

@lorrainet presne ako pise @jedlee tiez som na nizkosacharidovej strave. Ako jedine stravovanie mi toto naozaj pomaha.prestali chute na sladke a najazdy na chladnicku. A tiez mam PCOS. Kila idu pekne dolu.takisto hybat sa treba kazdy den.len treba chciet a nemat vyhovorky

zuzka251
5. jan 2021

@lorrainet a ziadne lieky ti dr nepredpisal?

nevludna
5. jan 2021

A ako sa stravujes? Pcos je tzv.cukrovka vajecnikov. Takze ako pisali vyssie - nizkosacharidova strava, znizovanie stresu.