PCOS a KarHleight

m_1209
23. okt 2024

Ahojte. Idem sa s Vami podeliť o môj príbeh. Začnem od začiatku.. pred 4 rokmi som normálne športovala, všetko som vládala, mala som cca 62kg (174cm).. o rok neskôr to začalo.. začala som priberať.. vôbec som si to nejako extra neuvedomovala (až keď bolo neskoro).. začala mi meškať alebo vôbec neprišla menštruácia. Tak som teda išla už teraz k bývalému gynekológovi (vôbec mi nepovedal o čo ide, aký je problém, nejavil záujem mi to vysvetliť ani sa tomu viac venovať.. stále keď som prišla s tým, že mi to neprišlo, tak mi pichol injekciu na privolanie..).. tak som sa snažila vyhľadať nového doktora, ktorého som teda našla.. on mi hneď povedal o čo ide.. Syndróm polycystických vaječníkov... povedal mi o tom úplne všetko, čo s tým súvisí.. ako to budeme riešiť ďalej.. keďže chceme s mužom dieťatko, tak sme najskôr zvolili cestu bez antikoncepcie.. brala som Duphaston 1 rok, aby som počas neho mohla otehotnieť.. nevyšlo.. rozprávali sme sa o operácii a o kontrole muža u urológa, lenže teraz sme zvolili cestu HAK na 6 mesiacov.. ja som HAK v živote nebrala.. november bude 4-tý mesiac.. je možné pri vynechaní tabletky HAK otehotnieť? Stalo sa to niektorej z Vás? Mimochodom, Duphaston som brala na úpravu hormónov, pretože mám malo progestrogénu a veľa testosterónu... vedeli by ste mi poradiť aj niečo iné, napr. Prírodné čo na to môže pomôcť? Ďakujem krásne za všetky odpovede ♥️

viktorka124
24. okt 2024

Ahoj, skús brať inositol, kyselinu listovú a vitamín D. Inositol pomáha regulovať hladinu testosterónu. Ja som síce dieťa nikdy nechcela, ale pre normálne fungovanie tela je potrebné mať v poriadku ten cyklus. Teraz roky neberiem nič a mám normálne aj ovuláciu, ktorú som predtým nemala niekoľko rokov. No a s tým otehotnením pri vynechaní tabletky ti asi veľmi neporadím, ale ja som veľa krát zobrala tabletku až na druhý deň a bábo nemám takže asi to nie je také jednoduché 🙂. Ako vravím, mne pomohol inositol a kyselina listová plus low carb strava ale strava je už na tebe. Držím palce aby si našla niečo čo zaberie ❤️