PCOS a Duphaston

2. jan 2023

Ahojte. Už asi 10 rokov mám zistené pcos. Bravala som dupaston ale keď nie tak cykly boli aj 60 dňové. Moja otázka znie že či by to mohlo byť v poriadku keby neužívam dupaston a čakám na moje kramy kedy prídu? Ako to máte vy?

stellarstar
2. jan 2023

Tiež mám pco a mne môj gyn na nepravidelnú ms predpísal kvapky Mastodynon, od užitia som mala vyše 10 r pravidelnú ms. Potom som mala 2x operáciu aj som ochorela na imunitu a ms zas nepravidelná. Kupila som v AT zas Mastodynon vo forme tbl ( dostať bez predpisu, kvapky na SK len s predpisom ) užívala a zas roky pravidelná ms. Teraz mám vyše 40 r a poslende roky ( ca posledne 3r ) sa jej chodí ako za chce, minulý rok som mala aj covid meškala mi aj 4 m ale nič som neužívala keďže som vedela kvôli čomu mešká. A teraz to už tak neriesim, ms chodí bud každý mesiac alebo každý druhý. Tak skus aj ty ten Mastodynon alebo aj kvapky gynex by mali byť rovnaké a tie dostať bez predpisu

autor
2. jan 2023

@stellarstar skúsim asi ozaj tie gynex kvapky. Mne vždy dr predpisovala len dupston. Nič iné mi nikdy nepredpisala. Snažili sme sa aj dva roky o dieťa a s dupastonom pravidelná ms ale bez ovulácie. Skúsila aj všelijaké vitamíny atd. Aj som mala nadváhu a podarilo sa mi schudnúť 20kg. Ešte stále mám z čoho chudnúť lebo nadváha je stále ale zatiaľ sa mi ms neupravila. Prvý cyklus mám bez udupastonu ako som schudla a už som 40dc a ms nikde. Len či by to bolo v poriadku keby nemám ms pravidelne každých 28 dni? Lebo fakt nechcem nič brať a teraz mi to je jedno že či mám pravidelne alebo by cyklus bol 60dni. (S priateľom sme sa rozišli tak tehotenstvo neriešim)

stellarstar
2. jan 2023

Nič sa nestane keď ms nebude každý mesiac, ja som rada že ho nemám každý mesiac
Každá žena má inú dĺžku cyklu

sendy1993
2. jan 2023

Ja som na tom tak isto..ale ked som skusila bez duphastonu tak mi bolo dost zle navaly bolesti no nic moc..ale kazda sme iná

saxana000
2. jan 2023

Mam PCOS a cykly som mavala aj 90 aj 110 dni po porode ale plus minus 70 ale vzdy pridu same od seba.ak neplanujes otehotniet tak by som to takto zbytocne chemiou vobec neriesila..

autor
2. jan 2023

@sendy1993 no ja keď som nebrala dupaston tak sa mi zdá že som nemala take silne ako s dupastonom. Uvidím teda aké budú bez neho teraz

autor
2. jan 2023

@saxana000 momentálne ozaj neplánujem otehotnieť aj keď som veľmi chcela a už sme to riešili aj v centre pretože ja ovulaciu som ani nemala. Partner mal zle spermie takze nám odporúčali jedine umele. Ale veci sa udiali inak takze momentálne mi je jedno že či budem mat kramy alebo aj nie. A som teda zvedavá že či sa mi to trocha upravilo alebo nie keď som schudla 20kg.

saxana000
2. jan 2023

U mna to nema s vahou nic ci som mala kilov 80 alebo 60 ziadna zmena.akurat po porode po odstaveni malej sa to ako-tak trosku unormalnilo mne sa to vzdy trosku upravi v letnych mesiacoch lebo vraj slnko vitamin D a viac hormonov sa tvori ale neriesim to vobec.ci 3x do roka alebo 6x.

autor
3. jan 2023

@saxana000 mne sa tiež zdá že mi pcos začalo keď som nebola až tak pribrata. Dakedy som mala 65kg a už som mala tie problémy sa mi vidí. Tak budem asi na tom rovnako aj keď schudnem naspäť na 65kg. Tiež to nechcem riešiť či ms bude každé 3m je mi to v podstate jedno. Mne len išlo či zo zdravotného hľadiska je to Ok nemať ms pravidelne. Lebo dr chce furt nech to beriem