PCO syndróm, zvýšený testosterón a nadmerné ochlpenie

sesy9
29. mar 2024

Ahojte, máte niekto tento problém ? Ja mám veľmi zvýšený testosterón a z toho nadmerne ochlpenie . Gynekologička mi samozrejme predpísala antiku , ale nechcem to veľmi brat . Dá sa z toho dostať nejak inak ? Zbaviť sa nejak toho nadmerného ochlpenie ? Ak ma niekto s týmto skúsenosť , a keď vám niečo pomohlo … budem rada za každú radu ďakujem

stellarstar
29. mar 2024

Laser?

marticka85po
30. mar 2024

Mám to celý život. Antikoncepciu som brať nechcela. Nepomohlo nič.naučila som sa s tým žiť ☺️ PCOS sa mi stratilo po pôrode dcérky ale ochlpenie ostalo

barju
30. mar 2024

@sesy9 môžeš skúsiť zmeniť stravu. Na zníženie testosterónu sa odporúča vylúčiť alkohol, mätu a dodržiavať nízkosacharidovú diétu. Potraviny a živiny znižujúce testosterón zahŕňajú koreň sladkého drievka, mastné kyseliny omega-6 a bielkoviny (pri konzumácii viac ako 3,4 gramov bielkovín na kilogram telesnej hmotnosti).
A pridať inozitol na vyrovnanie hormonálnej nerovnováhy. Hak je na zakrytie problémov, podstata tvojho problému je vyšší testosterón, nie ochlpenie. Neviem koľko máš rokov, ale kedy v budúcnosti plánuješ mať dieťa, vysoký testosterón je na škodu. Neviem o ako vysokú hodnotu sa jedná a možno ani zmena životného štýlu nepomôže, ale stojí za to to skúsiť. Ale je to beh na dlhé trate s nezaručenym výsledkom. Niektorým pomohlo niektorým nie. Ochlpenia sa môžeš zbaviť depiláciou , alebo si kúp IPL epilátor napr philips Lumeu.

juliavolna
30. mar 2024

@barju vy ste otehotnela s týmto problémom ?

barju
30. mar 2024

@juliavolna raz ale som potratila. Teraz čakám na vklad embrya po IVF.

ivangeline
30. mar 2024

Nemyslieť na to. Zdravy životný štýl. Vzťah. Deti. ;D

ivangeline
30. mar 2024

@barju Zbytocne citanie. Pisem to,co som zazila. ;)

barju
30. mar 2024

@ivangeline nemyslieť na to, znamená nerobiť nič preto aby sa niečo zmenilo. Keď ty si začala zdravo žiť,tiež si musela myslieť niekde v pozadí na to, ako to ovplyvní tvoj problém. Takže robila si niečo pre to aby si problém odstránila. Nevieme či je autorka zadaná, ale možno práve kvôli ochlpeniu sa môže hanbiť pred mužmi. Samozrejme sú muži ktorým nevadí ženské ochlpenie, ale najprv sa muži žena sama vnímať sebavedomo aby si ju všimli k tomu ochlpenie nepomôže. A rada deti...nevieme či autorka nejaké v budúcnosti chce,ale s vysokým testosterónom a PCO môže mať problém otehotnieť a bude potom počúvať blbé rady od iných ludi ako píše autorka článku ktorý som poslala. Nemyslieť na to a čakať kým sa to asi samo spraví je to najhoršie čo môže urobiť. Keď nič iné aspoň pre dobrý pocit zo samej seba by mala niečo robiť.

ivangeline
30. mar 2024

@barju Nemyslela som vobec na tento problem. Pre mna to v mladosti problem velmi ani nebol. Deti som nechcela. Nemyslela na ne. Chcrla som vsak zit zdravsie a zchudnut. A tak nejak to slo ruka v ruke. Citila som sa zdravsie. Lepsie. Krajsie. Sama som bola prekvapena,ze gynekologicka zrazu ziadne problemy na sone nevidi! Mala vztah. Boli aj 2 potraty. Teraz cakam 5te dieta. Takze tak ako aj pisali vyssie.. Suhlasim a pridavam co mne tento problem odstranilo.

sesy9
autor
31. mar 2024

@barju vylúčiť mätu? Veď Mäta sa práveže odporúča konzumovať na zníženie testosterónu …

sesy9
autor
31. mar 2024

@barju nasla som aj to čo ste napísali vy ale aj to že práve mäta znižuje testosterón

barju
31. mar 2024

@sesy9 ja som na mätu našla protichodné názory, preto keď neviem kde je pravda, a su aj iné veci ktorými sa to dá ovplyvniť, radšej by som tu mätu vylúčila. Lebo náhodou bude mať pravdu ten článok že zvyšuje testosterón a nebude to dobre. Možno jeden druh mäty znižuje a druhý zvyšuje neviem, lebo niekde píšu iba všeobecne mäta. Ešte mi napadol metformin. Metformín je liek, ktorý sa väčšinou používa na liečbu cukrovky typu 2 a PCOS. Ja som ho užívala 3 mesiace kvôli inzulínovej rezistencii a znižila sa. Tým, že metformin znižuje hladinu cukru v krvi a reguluje inzulín, znižuje súčasne hladinu testosterónu. Zároveň pomáha aj pri chudnutí, aj by bolo treba. Len nie každý gynekológ ho predpisuje. Ale za opýtanie nič nedáš.

sesy9
autor
5. apr 2024

@barju áno s tou matou je to ťažko, kedže všade píše inak.... tak človek potom nevie čomu má veriť ... čo sa týka tých tabletiek metformin, známy ich berie presne na cukrovku, ale že su strašne škodlivé ... neviem či rovno by to pre mna bolo vhodne kedze ja nemam cikrovku... tak zbytocne nechcem davat take lieky do seba , ktore ani nemusim....problem je ze keby bolo fakt nieco prírodne co mi to dá do poriadku bez chémie , bolo by dobre... len to ťažko niečo také nájsť :D

barju
5. apr 2024

@sesy9 ani ja nemám cukrovku, ale zvyšujú citlivosť buniek a teda vajíčok a teda rastú kvalitnejšie. Neviem o Tom že sú strašne škodlivé,lebo ich predpisujú aj tehotným pokiaľ sa u nich rozvinie tehotenská cukrovka. Metformin pracuje na podrobnom princípe ako inozitol. Ja som užívala inofolic combi.