Zdravim, chcela by som velmi pekne poprosit o rady. Mojmu partnerovi boli zistene pohlavne chlamydie na zaklade zistenia tejto skutocnosti som isla na krvne testy a vytery aj ja. No a tu nastava problem mne chlamydie zistene neboli aj napriek tomu, ze som s nim mala styk a on v tom case bol nakazeny. Ako to je mozne? Dr. mi povedala ci si zo mna nevystrelil ale nie nevystrelil si zo mna videla som vysledky testov.
Bud rada,že ty ich nemáš a on zrejme má čo vysvetľovať
Chlamýdie majú obdobia keď sú infekčné, vtedy vidno aj u partnera drobné vriedky, a majú latentny stav, čiže aj roky sa neprejavia. V štádiu infekčnom vynechať pohlavný styk. Keď prejde ochorenie do remisie, netreba sa báť mať styk.
@lada818 Podviedol ta niekedy nedavno a este si sa nestihla od neho nakazit. Ono neplati, ze staci mat sex 1x a automaticky sa nakazis. Niekedy sa nenakazis vobec, niekedy na 10-ty raz. Faktom vsak je, ze chlamydie sa prenasaju len sexualne, a kedze od teba ich nema, ma ich od inej. To si kludne daj potvrdit od doktorky.
Moj svokor mal chlamydie z termalneho kupaliska. Nikto iny nechytil.
Presne, tiež som prekvapená, že pre teba je najpodstatnejšie miera nakazenia, tvoja odolnosť atď.....nepodstatné ...pre mňa by bolo gro...zistenie, že ma partner podvádza a ukončenie takéhoto vztahu
@lada818 No tak aby som to zhrnula, nakazit ta moze aj pocas asymptomatickej fazy, a nakazenie neprebehne vzdy pri jednom styku. A ak ti mozem dat radu - aj na nekonvencny vztah si zasluzis niekoho, kto netrtka kade tade s kadekym bez ochrany a nepovie ti ani slovo. Len tolko k tomu, ze je pre teba tvoje zdravie na prvom mieste.
@lada818 stáva sa to... No a k tvojej doktorke, to ani neviem co povedať 😃