Paraovariálna cysta vo veľkosti 4 cm

katarina146
9. nov 2020

Ahojte. Idem si po radu, skúsenosti, lebo už som naozaj zúfalá. Lekár mi pri preventívnej prehliadke diagnostikoval paraovariálnu cystu veľkosti 4cm. Hladké okraje, vyplnená čírou tekutinou. Odvtedy chodím na pravidelné kontroly každé dva mesiace po menštruácii + odber krvi (výsledky sú v poriadku). Cysta sa však doteraz nevstrebala, nezmenila (za 5 mesiacov), ani nenarástla. Dnes pri kontrole ma však lekár zaskočil laparoskopiou. Prvýkrát mi spomínal, že operačne sa zvyknú takéto cysty riešiť po roku. Žiadne ťažkosti nepociťujem.
V aktuálnej situácii považujem operáciu za šialenstvo.
Máte nejaké skúsenosti s týmto typom cysty? Ďakujem

999k
10. nov 2020

Ahoj aj ja ju mam, gynekolog mi tvrdi, ze je to v poriadku, pokial nerastie. Ja ju mam uz vyse roka a teda vobec mi nehovoril o laparoskopii. Takze tak je to zvlastne jak sa tie nazory gynekologov rozlisuju hmm...

3petka
10. nov 2020

@katarina146 ahoj, ja mám tiež už cca 2 rok... Dr. mi povedal že pokial nejak nerastie tak operácia je zbytočná. Ja chodím na kontrolu každých 6 mesiacov...

katarina146
autor
11. nov 2020

@999k
@3petka
Dakujem vam velmi pekne, dievcata. Dodali ste mi nadej, a som teda aj dost sokovana, ze na to neni nejaky jednotny "postup". Asi skusim navstivit este nejakeho ineho gynekologa. Mam strach z laparoskopie najma kvoli naslednemu zotavovaniu. Hlavne kym nemam tazkosti, budem sa snazit to odlozit ako sa bude dat.