Pálenie vonkajšej sliznice vulvy.

giraffezoe
6. mar 2020

Dobrý deň, diskusie ohľadom môjho problému sa tu už vyskytli, ale ani v jednej som sa nedopatrala, čo nakoniec autorke pomohlo. Aktuálne už piaty mesiac pociťujem pálenie vonkajsej sliznice vulvy, priestor medzi veľkými a malými pyskami. Zvláštne je, že väčšinu času to pociťujem iba na pravej strane vulvy. Začalo to pri brani ATB na močové cesty, potom ma dookola liečili na mykozu, ktorá to zrejme nebola. Potom prišiel nález ureaplasmy, ale po prelieceni doxyhexalom a fromilidom mam výsledky negatívne, no problém s pálením "zvonku" ďalej pretrváva. Gynekológ a urológ tvrdia, že mám asi narušeniu mikroflóru, ale už 2 mesiace sa dopujem laktobacilmi orálne aj vaginalne, no zlepšenie žiadne. Alergologia aj kožne sú negatívne, rovnako gynekológia a urológia. Okrem tej ureaplasmy boli všetky výsledky negatívne a to mi ich robili viackrát s časovým odstupom. Za ten čas mi boli naslepo dávane antibiotika, amtimykotika, preto ma teraz každý doktor odbije, ze je to mikroflora. Ja som však nepocítila žiadnu úľavu ani pri liečbe ATB ani po lakotobaciloch, rosalgine, actigeli, lactofeele. Mala som sedacie kúpele z repika, harmančeka, soli z mŕtveho mora, hypermanganu.Mam pocit, že som vyskúšala už všetko, ale zmena žiadna. Spôsobuje mi to veľký diskomfort. Partnera nemám odkedy tieto problémy začali, takže nikto to na mňa opakovane neprenasa. Bola by som vďačná za akékoľvek rady a skúsenosti. Ďakujem.

tncka
6. mar 2020

@giraffezoe skus canesten krem. Malo sladkeho,nejake probiotika,biela muka prec,a skus nosit volnejsie gate nech sa nepotis,hlavne ak mas vacsie stehienka 🙂,nohavicky prat minim.na 60tku a mohlo by to pomoct. Ja som sa s tym srala strasne dlho ale vyhrala som

giraffezoe
autor
6. mar 2020

@tncka Ďakujem za reakciu. Acanesten, fungicidin, belogent, všetko vyskúšané. Periem v bio prášku, používam bavlnené prádlo. Nie je to pálenie ako pri mykoze, svrbenie nemám žiadne, bez vytoku. Nie je to o tom, že by sa to vracalo, ale ono to neprestáva vôbec. Na mykozu som mala už čipky, maste, krémy, borax glycerín. Žiadna zmena. Vo vnútri ma nič nepali, ide iba o vonkajšiu časť. Kvasinky sa nepotvrdili ani výtermi. Práve preto píšem už sem, lebo klasické postupy sú neúčinné, resp. neidentifikovala som, že čo môže spôsobovať tento problém.

simsalabim
6. mar 2020

@giraffezoe skus vaginalny krem Vitagyn C. Ovplyvnuje vaginalne pH. Kamoska mala velke problemy, stale sa jej vracala bakterialna vaginoza, vsetko ju palilo a stipalo. Ten krem sa pouziva do posvy, ale pouzivala ho aj na okolie. Chvalila ho, ze je velmi prijemny a skludnujuci.

giraffezoe
autor
6. mar 2020

@simsalabim ďakujem, tento som ešte neskusala

tana85
6. mar 2020

kazda rada dobra, ale nemozes to mat napr. z toalet.papiera (ze je bieleny, vonavy alebo sa utieras prilis silno)? alebo reakcia na chlor vo vode?

jankapepe
7. mar 2020

@giraffezoe žeby alergia na ten bio prášok?

jankapepe
7. mar 2020

@tana85 ten toaletný papier je dobrý nápad.......

@giraffezoe používaš parfumovany?
Ešte otazocka liečil sa spolu s tebou aj partner?

ateragram
7. mar 2020

@giraffezoe skus Gynophilus. Je to to najlepsie momentalne na trhu.

kp7333
7. mar 2020

@giraffezoe skus krem Ialugen zvonka alebo cipky Ialuna. Obsahuju kyselinu hyaluronovu, ktora pomaha regeneracii sliznic.

giraffezoe
autor
7. mar 2020

@jankapepe nemyslim, cítim sa rovnako zle ako keď som prala v normálnom prasku. Bio som začala používať až keď začali problemy

giraffezoe
autor
7. mar 2020

@jankapepe nepoužívam parfumovany ani papier ani vložky. Partnera žiadneho nemám odkedy začali problémy, tým pádom to na mňa nikto opakovane neprenasa

giraffezoe
autor
7. mar 2020

@baboobchod ďakujem

giraffezoe
autor
7. mar 2020

@ateragram skúšala som, ale hneď na druhý deň po zavedení zo mňa tabletka hneď vyšla von, napriek tomu, že že sa ma uvoľňovať postupne. Postupovala som podľa návodu...

giraffezoe
autor
7. mar 2020

@tana85 ďakujem, už aj to som zvažovala, ale nepoužívam parfumovany.

brendaa
7. mar 2020

@giraffezoe ahoj neskusala si obycajnu calciovu masticku?

matula12199
7. mar 2020

@giraffezoe ja som s tymto mala strasne problemy, stále pálenie, svrbenie, mykozy. Po čase som s tým bola aj u imunologicky, chodila som raz tam a raz ku gynekologicke až po roku aj viac ma poslala ku kožnej a ona hneď , že je to ekzem vulvy . Odvtedy pouzivam vazelinu a problem je už niekoľko rokov preč musim pokladať....a to som furt lieky si vkladala , na imunitu uzivala stale nic a nakoniec obyčajná vazelina pomohla :D

giraffezoe
autor
7. mar 2020

@brendaa ďakujem za tip, ale neskúšala 🙂

giraffezoe
autor
7. mar 2020

@matula12199 ja som bola u imuno-alergologicky a ta ma poslala domov s tým, že že alergia to nie je a testy na imunitu mi robiť zatiaľ nebude, ale lebo podľa nej je to len narušená mikroflora. Kožná mi povedala, že žiadne zmeny na kozi nevidi, ale takže to nebude tento problém. Každopádne, tu vazelinu skusim

viera77
7. mar 2020

Tabletky a cipky treba zavadzat az vecer tesne pred spanim. Aby aj ucinkovali co najdlhsie a hlavne v stave pokoja.

akinom0077
7. mar 2020

@giraffezoe / skus upravit stravu na protikvasinkovu

giraffezoe
autor
7. mar 2020

@viera77 samozrejme, že to takto robím

giraffezoe
autor
7. mar 2020

@akinom0077 ale ja nemám kvasinky, cítim sa úplne inak keď mám kvasinkovu infekciu, aj testy boli negativne

1ryba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
giraffezoe
autor
7. mar 2020

@1ryba ďakujem, mne kožná aj gynekologicka povedali, že žiadne začervenanie ani zvonku ani vo vnútri...

natalit
30. apr 2020

@giraffezoe Ahoj, prosim ta, zabrala ti nejaka liecba? Mam podobny problem, preto sa pytam.

giraffezoe
autor
1. máj 2020

@natalit momentálne beriem Denerel, dala mi ho imunologička bez toho aby urobila testy na imunitu. Som z nich celá otupena, takže aj to pálenie sa zmiernili na cca mesiac, aktuálne sa mi to ale pomaly vracia. Čo odporúčali lekári tebe?

mela_12
1. máj 2020

@giraffezoe ahojte ja mam presne to iste uz asi 3 mesiace v kuse, vsetky vysledky negativne.. Moc negativny..a stale to pali a ties iba z vonka a iba akoby na jednej strane a vobec nic nepomaha.. Nechápem co by to mohlo byť

natalit
2. máj 2020

@giraffezoe, u mna postupoval lekar tak, ze mi telefonicky predpisal macmiror cipky+mast. Problem totizto nebol uz len vonku, ale aj vo vnutri. Cipky pomohli, ale mast vonkajsi problem este len zhorsovala. Tak isto nezabral ani canesten, lactofeel, sudocrem, zinkova mast, aloe vera,.. Kedze moj problem na vonkajsich pyskoch (konkretne jedna strana ako u teba, na pravej) stale pretrvava, tak znova prepuklo aj vnutorne svrbenie, aj napriek uzivaniu macmiror. S lekarom je komunikacia tazsia, kvoli momentalnej situacii, ale v pondelok mam konecne termin ako akutny pripad.
Po com ale trosku zacinam citit ulavu aspon na par hodin je sedaci kupel v rozpustenom rosalgine. Taka ulava, ze aspon viem v noci zaspat a nebudim sa na svrbenie.
Mas to aj opuchnute?

@mela_12, tiez mi to trva vyse dvoch mesiacov a vobec sa to nezlepsuje.

ollako
2. máj 2020

@giraffezoe Ja mám podobný problém ,tiež všetko ok mykóza to nie je ani noc..začalo mi to po pôrode...vraj je to tým, som zle zasita..mala som veľké dieťa ...že mi sliznica vchádza von a vysychaba svrbí to ,že je nato nejaká kúra s kys.hyaluronovou...nonzatiam som ku tomu nedostala najprv som nemohla kvôli deťom a a teraz korona , ale mám dní ,keď to necítim ...nemá na to vplyv ani pohl.styk ani holenie nič...len proste svrbenie sliznice ..nie vo vnútri..skôr vonku..