Pálenie v prsiach - tehotenstvo alebo stres?

adusska
24. aug 2020

Dievčatá mam takú "študentskú" otázku. Nechcem si ešte robiť test, ale momentálne prechádzam silno stresujucim obdobím. A posledný týždeň ma stále bolia prsia. Aj sa mi zväčšili, vidím to. Pribrala som na váhe zhruba iba kilo. Menštruáciu mam dostať budúci týždeň, t.j. Na konci mesiaca. Aj ovulaciu som mala tento mesiac akosi skoro, týždeň po menzese. Posledný nechránený sex som mala deň pred menštruáciou, 30.7. Ide o to, že ta bolesť v prsiach ma akosi znepokojuje. Stále cítim akoby som mala vnútornú teplotu, občas cítim akoby mi vystrelovala taka palivá bolesť v strede prsníkov priamo do bradaviek. Bradavky cítim stále, no na dotyk nie sú príliš citlivé. Farba dvorca ani bradaviek sa mi nezmenila, skôr mam pocit, že mi prsia akosi zruzoveli celé. Bruško ma nebolí, sem tam ma pichne pri vaječníku ci na ľavo alebo na pravo. Nafuknuta trochu som. No myslíte, že ta bolesť prsníkov môže byť spôsobená šokom? Respektíve veľkým stresom? Od minulého piatka mam tatina v nemocnici a v stredu nám volali, ze skolaboval a nedávajú mu šancu, tak vtedy som zažila veľký šok. Alebo to môžu byť tehotenské príznaky? Viem, kvôli tehotenstvu je najlepšie si urobiť test. No do toho sa mi moc nechce, neviem teraz ci z toho, že ukáže že je negatívny alebo opačne.

miskooo1987
24. aug 2020

Pozri... si v zlom obdobi... ale radšej si sprav test... žena mala tiež jeden z prvých príznakov pálenie pŕs... asi nechceš ísť teraz spôsobom, že ti zomrie otec, ty sa párkrát zo smútku poriadne opijes, zistíš o týždeň že si tehotná, a o dva mesiace že sú tam ťažké poškodenia z alkoholu...

Ale áno, aj stres vplýva na hormóny...