Pálenie, svrbenie, opuch a výtok. Ide o genitálny herpes?

17. dec 2024

Ahojte, pred 2 tyzdnami dom mala v podpalubi palenie, svrbenie, opuch a vytok, ciri, bez zapachu, riedky…..
Na stehne zvnutra velky vred, myslela som, a stale to tak moze byt, te zatasteny chlpok.
Popru pyskoch male podrazdenie, hrbolceky, ale neboli to pluzgiere, koza podrazdena, sucha…
Gynekolog streeees, ze tam nemam chodit, ze maju vela tehuliek, tak mi dal elektronicky Polygynax, Jenamazol…. Pomohlo.
4 dni po dobrati zase, palenie, hrbolceky, svrbenue a tecie zo mna.
Ta vyrazka na stehne stale hnisa.
Som zufala, co s tym, ci je toto herpes?
Lekarovi som volala, vraj nemam jest citrusy, nic sladke a pod.

Poradte mi, je toto herpes? vyliecim to aj doma?

koniarova
17. dec 2024

Choď cez víkend na gynekologickú pohotovosť. A svojho gynekológa určite vymeň.

babushkaem
17. dec 2024

To co ke pre boha za doktora…

martinmmartin
17. dec 2024

Makky vred ( Ulcus molle)

Príznaky: obvykle sa objavujú do jedného týždňa od vstupu infekcie do tela. Najčastejšie je to však do 4. dní. Choroboplodné zárodky na mieste vstupu do organizmu spôsobia vznik bolestivých, červených vredov, ktoré pri dotyku veľmi ľahko krvácajú. Môžu pripomínať malé kožné uhríky, ktoré sa nehoja. Počet týchto vredov v krátkom čase veľmi rýchlo narastá. Ich bolestivosť je neprehliadnuteľná. U žien mäkký vred vyvolá atypický vaginálny výtok, ktorý nezapácha, časté nutkanie na močenie, bolesti pri pohlavnom styku, pri močení a stolici . Bolestivé zdurenie lymfatických uzlín v oblasti slabín, tiež nie je ničím neobvyklým. U mužov sa objavujú bolestivé vredy na predkožke, žaludi a uzdičke.

Diagnostika je veľmi podobná ako pri syfilise. Keďže aj mäkký vred spôsobuje vyrážky podobne ako syfilis, musíme najskôr tieto dve choroby rozlíšiť. Obyčajne sa odoberie ster na kultivačné potvrdenie pôvodcu mäkkého vredu, alebo sa mikroskopickým vyšetrení potvrdí baktéria spôsobujúca mäkký vred.

zazrak1991
17. dec 2024

S týmto nieje sranda a pán doktor sa môže hanbiť . Ak sa bojis choď na pohotovosť . Ja som herpes už mala a to bola taká bolesť že som nemohla sedieť ,stat,behať ,ležať ,ísť na wc bol horor ,už len keď som si na to "tam dole" pomyslela ma to bolelo .normálne ma vyšetrila doktorka a nastavila liečbu . Raz ma to ale chytilo keď som bola v ba , chodila som tam do školy a bola som na pohotovosti, nemali žiaden problém ma vyšetriť . Ak máš herpes treba mať správnu liečbu ,to nie je "len" mykóza .

autor
17. dec 2024

@zazrak1991 dakujem, no moj hynrkolog chrani tehotne, chapem… ale co mi povedia na gyn. pohotovosti, ked je tyzden a mohla som ist k mojmu lekarovi, porazi ma z neho.
Pred 2 tyzdnami mi dal ten Polygynax, vravela som, ze nam aj nejaku vyrazku, na to nic, len, ze to moze byt aj herpes a nic, ze co s tym….. Polygynax to asi nedoliecil

leidin
23. dec 2024

Napr ja som toto mala furt v detstve a v puberte to prestalo. Mozno aj nejaky hormonalny posun alebo co.